Cand rostesc cuvantul Maldive, exact ca la povestea cainelui lui Pavlov, toata lumea incepe sa viseze plaje albe, apa verde, pesti, cabane pe apa… Ei bine, cu unele exceptii, visul e adevarat. Exista si locuri mai naspa si in Maldive, sa nu credeti ca peste tot este lux pur, dar astazi o sa incerc sa visam impreuna la locuri de lux, asa ca o sa vizitam hotelul Anantara de pe o insula din Maldive.
In primul rand, cum am ajuns pe acolo. Pai simplu, m-am dus in Male, capitala Republicii Maldive si am facut rost de un dhoni, o barca cu motor, destul de lenta, dar destul de mare (de obicei, intra 40 pasageri intr-un dhoni, acum am fost doar 4) cu care ne-am plimbat dintr-o insula in alta. Una dintre insulele pe care am debarcat a fost si insula pe care este hotelul Anantara, undeva la vreo cativa zeci de km sud de Male. Aceste hoteluri-insula sunt destul de izolate in Maldive, in afara de baietii de la aprovizionare si turistii care pleaca in foarte scumpele excursii “optionale”, neexistand prea mult contact cu exteriorul.
Evident, cand am debarcat pe insula, toti au facut ochi mari… ce cautam pe insula ? Suntem turisti ? Nu, eram in trecere si am zis sa oprim… eram o specie necunoscuta, asa ca ne-au dus la receptie unde receptionera sefa ne-a dat un baiat cu care sa facem un tur… Cine stie ce o fi inteleg biata femeie, ca suntem ziaristi, ca suntem milionari in cautare de o noua insula, ma rog, nu stiu, cert este ca am luat la picior insula-resort.
In primul rand cateva cuvinte despre Anantara. Poate nu ati auzit de aceasta retea de hoteluri, este o retea thailandeza de resorturi de mare lux cu prezenta in locuri destul de exotice: Thailanda (in Koh Samui, Phuket, dar si in Nord, in Golden Triangle), in Bali, in Abu Dhabi, si in Maldive unde au “achizitionat” 3 insule pe care au construit resort-uri de lux. Din cele 3, noi am vizitat Anantara Dhigu.
Deci, am luat-o la picior… pe plaja alba, cu picioarele prin apa. Ghidul ne spune cate camera au. Nu mai retin, au destule, sa nu va fie frica. Sunt vreo 6 tipuri – Beachfront Villa, Beachfront Pool Villa, Over-Water Bungallow, etc. Faptul ca am avut un ghid ne-a ajutat foarte mult. In primul rand, ne-a deschis usile la 2 camere si asa am putut sa vedem cum arata o camera care costa vreo 800 – 1000 dolari pe noapte (daca cumparam de pe site-ul hotelului). Sincer, mi-a placut mai mult camera de pe pamant… De fapt, nu sunt niste camere, sunt mai mult niste bungalow-uri. Pe langa sufrageria mare, deschisa si cu un aer conditionat perfect, din sufragerie poti sari direct intr-o mica piscina private… desi marea cea verzuliu-albastra e la doi pasi. Cea mai tare este baia – este in aer liber !!! Daca vrei sa faci o baie, sa faci dus sau chiar sa folosesti WC-ul, totul este in natura… evident spatiul privat este bine protejat de un zid… Sincer, ideea mi-a placut rau si mi-am adus aminte de WC-ul si dusul din balcon de la un hotel budget din Bangkok….
Ghidul ne-a dus si intr-un over-water bungalow, una din celebrele cabanute construite peste mare atat de fotogenice. Ce e distractiv, ideea a venit de la casele asiatice de pe apa in care stau de obicei cei mai saraci locuitori ai zonei… iar Maldivele, Noua Caledonie sau Seychelles au preluat conceptul si l-au transformat intr-o idée de lux. Cabanutele au sufragerie, dormitor, o baie (din pacate nu in aer liber) cu privire la mare, o veranda din care poti cobora pe o scara in mare… si evident un mini-bar care arata ca un mini-supermarket plin de bauturi mai ales alcoolice (intr-o tara in care alcoolul este interzis !)…
Am inspectat de asemenea restaurantul, am trecut pe la zona de unde poti sa faci sporturi pe apa (sa nu va ganditi ca au vreo banana, e vorba de scufundari, surfing, etc) operate de niste englezi cam scortosi si secretosi si nu am ratat sa faca o poza la infinity pool…
Am plecat de pe insula dupa mai bine de o ora… Nu erau prea multi oaspeti insa… poate pentru ca e o insula mare si “se pierd” pe insula. Ghidul nostru ne spune ca in general in sezonul de varf (iarna cand e sezon secetos in arhipelag) gradul de acoperire este de 80%. Oaspetii ? Am auzit destula rusa, ceva engleza si multa italiana… si pe drumul spre debarcader, am pozat o urma de “leopard”… uitati-va la poze sa vedeti ce marca de leopard….
O sa ma intrebati de preturi… pai daca intri pe site-ul hotelului sa rezervi, o sa-ti dea preturi de 800 – 1400 dolari. In general preturile scad foarte mult la agentii de turism, dar totusi dupa ce am aruncat o privire pe divese site-uri nu am vazut nici o oferta la sub 300 – 400 euro pe zi. SI la asta ar trebui sa adaugi si suplimentul de all-inclusive, si transferul de la/spre aeroport, si nu stiu ce taxe… Si daca mai afli si despre oferta de spa… contul tau bancar trebuie sa aibe destule zerouri….
Later edit
Am vazut oferta de Valentine’s Day pentru Anantara Dhigu – 2770 euro pentru 7 nopti in Maldive, 1 noapte in Londra, zbor cu British Airways (via Londra), regim demi-pensiune, transfer cu barca de la aeroportul Male. Nu se includ transferurile dintre aeroporturile Heathrow / Gatwick si hotelul din Londra si mini-barul.
Site-ul hotelului:
https://dhigu-maldives.anantara.com/
Cum ajungi
Exista destule chartere intre Europa si aeroportul din Male. Marea majoritate a charterelor pleaca din Italia, Maldivele fiind o destinatie extrem de popular pentru italieni. Cele mai bune oferte le gasesti probabil la agentiile de turism din Italia. Daca vrei sa zbori low cost, ai optiunea Tarom de la Bucuresti la Atena sau Istanbul, de acolo cu Air Arabia pana la Colombo, in Sri Lanka (schimband in Sharjah) si mai departe cu Sri Lankan, Oman Air sau Maldivian pana la Male
Viza
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Republicii Maldive si sa ramana pentru 30 zile
Cand sa te duci
Iarna ! Este sezonul secetos cand cerul este albastru, nisipul alb si marea albastru-verzuliu. In timpul verii, este perioada musonului care aduce ploi destul de diluviene… Unora le place insa ploaia si furtuna, asa ca al 2-lea sezon de varf in Maldive este in august… ploi, furtuni si fulgere – garantate… si probabil au sarmul lor.
Ne apropiem
spre Anantara
Anantara
Debarcaderul
Bine ati venit la Anantara !
Infinity pool
Beachview room
piscina ta particulara… la 2 pasi de mare
Baia in aer liber
Sa ne uitam mai bine la cada
Mini-barul… sau maxi-barul 🙂
Spre water bungalow
Prin cartierul cu locuinte lacustre…
Dormitorul
Terasa
Vecinii
Din nou, bungalow-ul
Baia
Urma de „leopard”
spre debarcader
La revedere, Anantara !
Nu pot să zic decât WOW, până acum călătoream cu dumneavoastră ocazional, de săptămâna trecută sunteți în Blogroll, deci călătorim mai des…
Vai dar pozele de la această postare mi-au dat așa o stare de visare și moleșeală, specifică locului descris… Paradisul pe Pământ 🙂
Ma bucur, cam asta imi doream, sa ofer o raza de soare si cald intr-o zi atat de geroasa … brrrr… ma bucur ca cel putin in cazul tau am reusit 🙂
E al 3-lea post pe care il citesc pe acest blog, foarte bine scris, plin de informatii utile. Un blog pe care am sa-l recomand tuturor si care deja este in reader.
Va multumesc pentru toate informatiile utile pe care ni le dati.
Cu placere… de fapt cam asta e scopul blogului – sa incerc sa dau cat mai multe informatii 🙂
Buna:)
Cat fu cazarea la guesthouse/noapte in Male?
10x
Imens de mult…. 70 dolari dubla, 55 single… dar, hei eram in Maldive 🙂
As vrea sa fiu la fel de incantata ca si voi de acest loc…am fost in luna de miere ( evident intr-o alta insula) si nu am avut parte deloc de soare, numai furtuni( mai ales noaptea). Nu vreau sa va spun decat sa fiti atenti la vreme!!!
E raiul pe pamant acolo dar numai cand e frumos!!!!!
Ma apuc sa citesc mai atenta intrucat planuiesc o excursie in Japonia si observ ca lumea e f bine documentata pe aici.Felicitari si multumim de ajutor1
Presupun ca ai fost vara in perioada de muson, asa e ? Imi pare rau.
Despre Japonia, daca ai ceva intrebari, te rog sa mi le pui. Paste fericit !
Salutare!
In primul rand FELICITARI pt blog – e super!!!! Am sa-l recomand la toti prietenii, este plin de informatii folositoare iar pozele sunt de vis.
Imi pare rau ca am aflat asa tarziu de blog…
Am nunta la sfarsitul lui septembrie si ma gandeam la o destinatie exotica(nu la una in mod deosebit, numai sa ma incadrez in buget), dar acum biletele de avion sunt cam scumpe. Ne-am stabilit un buget de 1000 euro pt cazare transport si ceva mancare. Ne-ar prinde bine un sfat!
Multumesc,
Dana
Saluti… multumesc de aprecieri 🙂 Intr-o 1000 euro de amandoi sau de persoana ? Ce vreti sa faceti – stat la soare ? vacanta activa ?
In primul rand vreau sa fie cald. Ce vrem sa facem? baie, stat la soare, vizitat, plimbat…
1000 euro amandoi.
Multumesc
La 500 de euro de persoana, as zice o Malta, sau Egipt sau Cipru de Nord.
Multumesc pentru recomandari! Ne-am hotarat spre Egipt – Hunghada sau Sharm El Sheikh. Putem merge pe cont propriu sau neaparat cu o agentie? Ce ne recomanzi ca transport si cazare?
Multumesc anticipat!
Sharm si Hurghada fiind niste locuri destinate "packaged tourism" cel mai ieftin in general e la oferte turistice… Eu ti-as sugera sa mergi in El Gouna – e o statiune mai mica si mult mai cocheta si draguta la nord de Hurghada.
Si cum se ajunge acolo? tot printr-o agentie? E in siguranta sa calatoresti singur(fara grup) in egipt?
Ideea e urmatoarea… Daca vrei plaja + soare, cel mai bine este sa mergi cu agentia. Daca vrei sa bantui, e mai bine pe cont propriu… in general tururile organizate sunt naspa – astepti dupa nu stiu cati, sunt facute in alergatura, nu ai flexibilitate. In Egipt, e safe si sunt multi calatori independenti, dar din nou, nu merge prea bine la mare
Am vrea si sa vizitam dar si sa lenevim, ca la urma urmei mergem in luna de miere 😀
Eu ma gandeam la un gen circuit cu serjur, adica sa mergem 1-2 zile in cairo(o noapte cazare), 1-2 zile in luxor(o noapte cazare) si vreo 6-7 plaja. Uitandu-ma ieri pe ofertele de la agentii nu am gasit nimic de genu… nu stiu cum sa procedez. cu transportul,cazarea…
Ne poti ajuta? Cum ajungem in egipt ? ne poti propune un traseu?
Multumesc Anticipat
Atunci ia un bilet Tarom Bucuresti – Cairo. Dormi vreo 2 nopti in Cairo, iei tren de noapte spre Luxor, dormi si acolo si mergi la Hurghada. Ceri de la agentie doar cele 7 zile in Hurghada (ma rog, eu sugerez El Gouna) fara transport sau cu transport Buc – Cairo si Hurghada – Buc. Prin Cairo si Luxor, iti caut eu cazare, sa-mi spui doar ce tip (cati bani, cam ce standarde, etc)
Buna!
Am reusit sa cumpar bilete prin swiss air cu 500 eur…ceea ce nu speram vreodata 🙂
Intrebarea mea este…legata de viza…ea se obtine in Male? Multumesc
Bravo 🙂 Nu ai nevoie de viza, ci doar de pasaport. Iti trebuie insa un voucher sau mail de la hotel plus un bilet dus-intors 🙂
Pai biletele dus-intors le am, sa inteleg ca mai am nevoie si de printul cu confirmarea de la hotel…si yupppi!!! Nu-mi vine sa creeddd…cat am visat la asta…si se intampla chiar pentru luna de miere. Pt cazare trebuie sa aleg intre: kuredu si fihalhohi…ce recomanzi? Sunt cam la acelasi buget +/-
N-am fost nici in Kuredu, nici dincolo 🙂 Sorry 🙂
[…] Pentru prima oara am vazut un resort Anantara in Maldive. Am fost cateva zile in Maldive si evident ca nu m-am parcat intr-un atol-resort. Am dormit in Male, capitala Maldivelor, si in fiecare zi de dimineata am plecat in turneu prin arhipelag, oprindu-ma pe diversi atoli – am vizitat si atoli locuiti de oameni obisnuiti, atoli de mega-lux, atoli cu hoteluri mai ieftinute… Dar de departe, poate cel mai impresionant hotel-atol pe care l-am vazut a fost Anantara Dhigu. […]
Cautand mai multe informatii despre Maldive, am descoperit site-ul dv…W000W! totusi, ce insula v-a impresionat cel mai mult , prin peisaje, hotel, accesibilitate? 🙂
Pai sunt aproape 100 de insule, eu de abia am ajuns pe cateva. Asta – Anantara Dhigu e intr-adevar deosebita, dar sunt foarte multe insule cu adevarat impresionante. Accesabilitatea nu e o problema, orice hotel te transfera de la aeroport cu hidroavionul sau daca e relativ aproape de aeroport cu salupa.