O DAT DOMNU’: WizzAir anunta deschiderea rutei Sibiu – Londra Luton !

4. Sibiu pe inserat.JPG

Se spune ca undeva prin Ardeal, exista un oras foarte frumos, cu cladiri vechi si falnice construite cu multe secole in urma numit Sibiu. Se spune ca la un moment dat, localnicii plictisiti de conducatori inepti si impotenti au ales un primar nou care s-a pus pe reconstruirea orasului… Si ce s-a gandit primarele … sa faca din Sibiu cel mai tare oras cultural al Romaniei… asa ca a facut rost de bani, a restaurat la greu orasul si a organizat evenimente multe si variate… dupa mai bine de un deceniu, Sibiul a devenit probabil cel mai frumos oras din Romania, cu o viata culturala fara egal, cu cladiri frumos restaurate, dornic sa primeasca cat mai multi turisti … pentru ca toti banii astia trebuie sa aibe o finalitate – un val de turisti care sa lase in urbe milioane de euro, dolari, shekeli, lei sau ruble.

Ei bine, pentru ca acest val sa loveasca Sibiul, orasul avea nevoie de un aeroport. Asa ca s-a gasit inca un sac de bani sa transforme vechiul si prafuitul aeroport intr-unul fain si modern. Si ca in basme, aeroportul fu gata si chiar e un aeroport fain din cate am auzit (din pacate, nu am aterizat acolo niciodata dupa renovare). Autoritatile locale, mandre de un astfel de aeroport au decis sa ceara niste taxe de operare de s-a speriat Parisul… si mai rau, s-au speriat cam toate companiile aeriene.

Asa ca ani de zile, aeroportul cel frumos a fost bantuit de gugustiuci, ca fetele de la rent-a-car le lua somnul intre doua aterizari. Acuma sa nu vorbesc cu pacat, mai zboara Lufthansa spre Munchen, Austrian spre Viena, Tarom spre Munchen si Blue Air spre Stuttgart, nu e chiar complet pustiu. Dar cu cateva zboruri pe saptamana, turistii straini nu vor veni valuri, valuri.

Ei bine, vestea buna este ca mai apare o noua floare pe aeroportul Sibiu si acesta este WizzAir. WizzAir lanseaza ruta Sibiu – Londra din 14 iunie 2014, operand 2 zboruri pe saptamana, miercurea si duminica, cu ora de plecare 22:20 in perioada de vara, incepand ca din toamna, sa plece de la ora 12:50. Preturile incep de la 179 lei (40 euro) cu taxe incluse, iar biletele pot fi achizitionate pe site-ul WizzAir.

Odata cu lansarea primei curse (sa speram ca doar primei, urmand mai multe), WizzAir incepe operatiunile pe cel de-al saptelea aeroport din Romania, pe cinci dintre ele avand baze operationale (Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Tg. Mures si Timisoara), pe doua doar cateva zboruri (Arad si din iunie, Sibiu). Sa fie intr-un ceas bun si sa vedem din ce in ce mai multe.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

  • Vezi ce-a facut dreptul de munca in Anglia? :))

  • Cristian spune:

    Buna ziua ! Dumneavoastra veniti cu vestile bune, eu cu cele proaste… Vroiam sa fac o rezervare in Belgia , la sfarsit de aprilie si baang, ciocanul in cap, Ryanair pleaca din Targu Mures, incepand din aprilie 🙁 🙁
    Asa imi trebuie, am dat cu banul si, in loc sa aleg Dublinul, am ales prost Bruxellesul…
    Serios acum, eu, brasovean fiind, platesc tribut luptelor politice mizerabile : primarul Brasovului si presedintele consiliului judetean sunt din ”barci” diferite, de peste 10 ani Brasovul nu reuseste sa aiba aeroport ; de aici nu e de vina nici Basescu, nici Ponta , pur si simplu gainarii locale ale unor ardeleni (imi pare rau ca divaghez, exista o aroganta, specific ardeleneasca si banateanca, un complex de superioritate – nejustificat de nimic….- potrivit caruia oltenii si moldovenii sunt inferiori ardelenilor, formandu-se o adevarata ”cultura” a batjocurii , cand de fapt tot ce se intampla la Brasov este tipic mediocritatii provinciale ,impotriva dezvoltarii zonei centrale a tarii , in contrast cu aeroporturile din Iasi sau Bacau, unde lucrurile s-au miscat vizibil in ultima vreme… Dar ardelenii se cred superiori moldovenilor… Bleah !

    • Imperator spune:

      Imi pare rau. Mi se pare insa cel putin ciudat ca Ryanair a disparut asa ca magarul in ceata (ma rog, nu mi se pare deloc ciudat, este stilul inconfundabil al Ryanair), dar din cate stiu rutele alea erau subventionate de Consiliul Judetean Mures si contractul a fost semnat pe cativa ani, nu pe cateva luni.
      Despre aeroportul Brasov, ce sa zic…

  • ike spune:

    @cristian
    hai serios, nejustificata de nimic? uita-te la dezvoltarea economica si sociala a ardealului comparativ cu oltenia, muntenia(fara bucuresti), dobrogea si moldova. e ca si cum ai zice ca cehia nu este peste slovacia(in fapt, daca te uiti peste indicatorii de care am zis, e mai mare diferenta decat intre cehia si slovacia)
    da, erau putine destinatii din sibiu, dar zilnice(spre viena) si de doua ori(uneori chiar trei) pe zi catre munchen(doar lufthansa; taromul parca de vreo 5 ori pe saptamana).la low costuri, din ce am vazut doar zborurile spre roma se apropie de frecventa asta.

    • Daniel spune:

      In Muntenia sunt ,ce-i drept, si judete sarace (Teleorman,Olt sau Mehedinti),
      dar sa nu uitam ca judetele Arges ,Prahova sau chiar Dolj.
      Am mai auzit eu conceptia asta a ardelenilor care au impresia ca ei sunt un fel de Japonia iar astia din Muntenia sunt niste somalezi…
      Dar sa nu uitam ca si in Ardeal sunt cateva zona foarte sarace,(Valea Jiului este un exemplu)…

      • ike spune:

        am zis eu de japonia si somalia? de ce vreti sa negati ca exista diferente in favoarea ardealului echivaland argumentele rationale cu exagerari? asta faceau si comunistii, negau diferentele.

        • Daniel spune:

          Pai cam atat de superiori se cred ardelenii atunci cand aduc vorba de cei din sud.
          Nu neaga nimeni plusul de civilizatie din Ardeal,dar si acolo exista coruptie ,iar exemple sunt multe..
          Si sa nu uitam ca plusurile astea au fost aduse de alte nationalitati,nu de romani…
          Voi aveti impresia ca sunteti niste super civilizati si niste super ,in timp ce astia din sud sunt niste inapoiati care traiesc in evul mediu…
          Nu e chiar asa…

          • ike spune:

            nici nu conteaza daca au fost aduse de alte nationalitati, nu puteau sa se mentina daca nu erau adoptate si de romanii ardeleni.care oricum le-au adoptat acum multe sute de ani. asa poti sa zici ca si ungurii si slavii de vest n-au nici un merit, doar au adoptat influente germane sau italiene.
            nu-i nimic, asa iese la iveala tipul de gandire colonalista a romanilor regateni, care nu difera mult de cel al unor extremistilor maghiari cand e vorba de atitudinea fata de romanii ardeleni.

  • Daniel spune:

    * sa nu uitam de *

    • ike spune:

      calculeaza PIB/locuitor al ardeal+banat. e aproape cat cel al romaniei. PIB/locuitor al bucurestiului este mai mult decat dublu. astfel, chiar inainte sa calculezi, iti dai seama ca PIB/locuitor al moldovei si restului valahiei sunt semnificativ mai mici decat cel al romaniei.
      in sud si moldova sunt mai multe judete sarace decat in ardeal, multe mai sarace decat orice judet din ardeal, iar populatia lor este mai mare decat a zonelor sarace din ardeal.
      nu e nici o insulta, e realitatea. de aia sunt mult mai multi moldoveni si olteni in ardeal decat ardeleni in sud si moldova.

  • Cristian spune:

    @ike : nu cred ca e locul cel mai potrivit sa intram in polemica… Am doar un exemplu : eu am avut un cult pentru Timisoara si timisoreni , in general, ca si pentru Banat, in special ; dar ce a ajuns orasul de pe Bega, o mizerie de nedescris e putin spus, centrul orasului ”ocupat” samd Despre Banat nu pot sa uit cum a fost distrus cel mai important centru zootehnic din tara (de catre localnici , nu de Iliescu…), insa d.p.d.v. strategic pierderea investitiei Mercedes in Banat, datorata mafiei locale, a insemnat o imensa pierdere pentru noi toti… In comparatie, industria IT a Iasiului bate cam toata Europa Centrala acum, Bacaul e exceptional pe domeniul aerospatial, iar de Bucovina nu mai zic nimic, o consider – subiectiv bineinteles- cea mai frumoasa zona a Romaniei…Si din punct de vedere al caracterelor umane, educatie , cultura , samd. Concluzia mea ? Asa cum banatenii dispretuiesc Moldova (din motive istorice, deportarile din timpul comunismului) fii sigur ca sentimentul de dispret este reciproc… Indivizi ca Sabin Gherman sau Virgil Gataiantu, de exemplu, fac mult rau ”ratiunii” si echilibrului, ca sa ma exprim elegant…

    • ike spune:

      asta are legatura cu influenta rea a sistemului romanesc. pana una-alta PIB/locuitor al jud.timis e aproape dublu decat cel al jud.iasi. ok, diferenta dintre orasele timisoara si iasi o fi mai mica, pentru ca satele din iasi sunt mai populate si mai sarace decat satele din timis.
      nu fac nici un rau, de ce ar fi rau sa-ti iubesti cu pasiune regiunea? ar trebui sa ia exemplu si altii, din alte regiuni. daca e reciproc sentimentul de dispret…macar banatenii stau acasa, nu se muta in moldova, ca atatia moldoveni in banat.

      • Daniel spune:

        Eu inteleg ce vrei tu sa spui,la fel cum inteleg ce vor sa spuna multi altii de prin Ardeal cand vin cu placa :” noi va tinem pe voi in spate”.
        Mie mi se pare o tampenie sa sustii ca un judet sau altul tine in spate alte judete mai putin dezvoltate…
        Asa cum spui tu de moldoveni ca vin la munca in Ardeal sau Banat asa pot si eu sa aduc in discutie faptul ca ardelenii vin in Bucuresti pentru salarii mai mari si nicidecum invers…

        • ike spune:

          nu-i nici o tampenie, e realitatea bugetului romaniei. sunt judete care primesc inapoi 50% din ce trimit la bugetul central si judete care primesc 150%. deci e clar ca judetele cu sub 100% sustin pe cele cu peste 100%.
          normal, bucurestiul e mai bogat decat ardealul. ce-i daca aduci asta in discutie? eu ziceam ca ardealul si banatul sunt mai bogate decat moldova si valahia(cu exceptia bucurestiului). de aceea sunt mai multi moldoveni si ”sudisti” care se muta la bucuresti si in ardeal+banat decat ardeleni si banateni care se muta la bucuresti si, bineinteles, in moldova si ”sud”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest