Mai acum cativa ani, observam o oferta interesanta din partea agentiilor de turism. Daca, toata vara, charterele nu pridideau sa transporte turisti spre destinatii din Grecia si Turcia (uneori, sporadic, am mai vazut chartere si spre Spania, Croatia sau Tenerife), ei bine, descopeream cu uimire ca, timid, isi facea aparitia un avion charter spre… Mombassa, Kenya! E drept, era doar un charter si cu ocazia Anului Nou, dar era, probabil, primul avion charter din Romania spre o destinatie exotica, asta in conditiile in care vecinii nostri unguri, ucraineni si, daca nu ma insel, chiar si bulgari au o groaza de chartere spre Asia si Africa. In fine.
Am descoperit ulterior ca era o idee a domnului Alin Burcea de la Paralela 45 ca sa organizeze un charter cu ocazia Anului Nou spre o destinatie exotica, iar mai multe agentii de turism mari s-au alaturat ideii. Asta se intampla cu ocazia Anului Nou 2013. Se pare ca ideea a avut succes, asa ca, de Anul Nou 2014, ideea a fost repetata si dublata. Charterul de Anul Nou a poposit in Mauritius, iar imediat dupa Anul Nou, mai era bisat charterul de Mombasa. Asa ca eram al naibii de curios daca si unde se va face charterul de Revelion 2015. Si pana la urma am aflat – destinatia aleasa pentru charterul de 2015 este Maldive. Charterul va fi o cursa directa Bucuresti–Male cu o scurta escala de realimentare in Dubai si va fi operat de compania emirateza Fly Dubai, fratele mai mic al Emirates. Perioada de calatorie este 26 decembrie 2014–2 ianuarie 2015, dar mai multe informatii puteti gasi aici.
Discutand cu cei de la Paralela 45 despre Maldive, mi-am adus aminte de excursia mea in Maldive de acum cativa ani. Am fost atunci in Maldive, venind din Sri Lanka. De fapt, obiectivul principal al calatoriei a fost sa descopar Sri Lanka, insula de smarald, dar, pentru ca tot eram prin zona, am zis sa dau o fuga si prin Maldive, ca nu se stie daca voi mai ajunge pe acolo. Sincer, nu aveam asteptari prea mari, ma asteptam sa ma plictisesc si sa gasesc cam ce vazusem deja prin Thailanda si Zanzibar, dar la dimensiuni mai mici. Insa Maldivele m-au contrazis din secunda in care am pasit in afara aeroportului din Male (un aeroport foarte haios de altfel)… la doi pasi de poarta de iesire spre paradis ma intampina o apa de un verde ireal. M-am desprins cu greu de debarcaderul de unde se lua barca spre Male (aeroportul nu se afla pe atolul-capitala, ci pe un atol aflat la vreo 500 de metri, poate un pic mai mult), pentru ca apa ma vrajise. Si, desi am stat vreo 5 zile in Maldive, vraja acelei ape verzi sau albastru fosforescent a ramas.
In Maldive nu am stat pe loc. Am dormit in fiecare noapte la o pensiune ieftina din Male, dar in fiecare zi plecam undeva. Am inchiriat o barca (deh, 1.000 de dolari pentru 3 zile, Maldivele nu sunt deloc ieftine) si in fiecare zi mergeam undeva. Asa am pasit pe celebrele stationi-atol de mare lux. Am vizitat trei resorturi de 5 stele de pe langa Male si, intr-adevar, merita sa ajungi acolo odata in viata.
In primul rand, politica locala este ca un atol reprezinta o statiune complet integrata. Evident, peste tot este un nisip incredibil de fin (ma rog, ma astept sa fie un pic maruntit :)), iar palmierii si vegetatia sunt plantate la milimetru. Uneori am stat sa ma gandesc de ce au lasat florile si arborii sa creasca un pic mai putin aliniati decat la armata, dar se pare ca asta este gustul local. Dar asta nu inseamna ca florile nu creeaza o atmosfera de Paradis.
Evident, orice statiune incearca sa te faca praf cu culoarea marii si reuseste. Practic, se joaca cu inaltimea apei de langa plaja si le reuseste. Adevarul este ca am vazut un albastru aproape electric intr-un astfel de resort, care m-a facut praf. Puteti vedea poze mai jos, dar nu cred sa existe aparat de fotografiat care sa surprinda cu adevarat culoarea de acolo. Si nu, nu e singurul colt de Maldive a carui culoare nu mi-a ramas pe retina. Nu am prins insa niciun moment cu nori, slava Domnului (am fost in ianuarie, imediat dupa Anul Nou, in plin sezon secetos), dar as fi foarte curios cum o fi albastrul acela in conditii de nori. Sau poate nu :).
Intr-una din statiuni am avut oportunitatea de a vizita si niste camere. De fapt, cei de la resort au fost destul de confuzi cand am debarcat la ei pe insula. Vacantele in Maldive se desfasoara dupa un tipic destul de simplu – turistul aterizeaza la aeroport, de acolo este preluat cu salupa sau hidroavionul pana la atolul-resort si, dupa 7 zile (sau 14, sau cate zile are), este transferat din nou la aeroport si apoi pleaca. In perioada in care sta in resort, in cel mai bun caz pleaca in vreo excursie organizata, dar de cele mai multe ori sta la plaja, bea cocktailuri si isi incearca mana la ceva scufundari, sailing si alte sporturi marine (nu, nu skijeturi, foarte putine resorturi ofera skijet pentru ca turistul obisnuit se duce in Maldive pentru o atmosfera linistita si zen, nu sa auda cine stie ce mizerii de motoare ambalate la maximum). De altfel, prin resorturi, mai ales in zona unde se afla camerele sau vilutele, este o liniste mormantala, intrerupta doar de cantece de pasarele (initial, am suspectat ca sunt inregistrate, dar chiar am vazut niste pasarele :)).
Cum ziceam, cand am ajuns la Anantara Dhigu, cei de pe mal nu au prea inteles ce e cu noi, asa ca au crezut ca suntem cine stie ce ziaristi, sau Dumnezeu stie ce, asa ca ne-au oferit un tur de resort. Si asa am reusit sa vad celebrele water villas. Pesonal, mi-au placut mai mult vilele cu piscina privata si baie in aer liber construite pe nisip, mi s-au parut mult mai interesante si senzuale, dar cred ca este o atmosfera cu totul iesit din comun sa simti apa sub vila ta. Evident, apa din zona water villas este extrem de linistita, se afla in general intr-o zona bine ferita de valuri si cu apa destul de putin adanca, dar trebuie sa fie ceva sa sari direct din pat in apa :).
Ideea de water villas a fost preluata de la cladirile traditionale sud-est asiatice construite pe picioroange in satele aflate in apropierea marii si mai ales a marilor rauri. In sezonul ploios, marile rauri se umfla si ies din albia lor, astfel ca solutia ingenioasa gasita de asiaticii de sud-est functioneaza de secole… casa pe picioroange, in sezonul secetos, pun ceva la parter, in cel ploios, parterul e inundat, dar locuitorilor nu le pasa, locuind la etaj si iesind din casa cu barca. Nu stiu cine a preluat ideea primul, daca au fost Maldivele sau Noua Caledonie, dar ideea a fost preluata si a prins… si sunt convins ca este o experienta memorabila.
Evident, astfel de resorturi au si restaurante fine. Avand oaspeti si din Asia, si din Europa, aproape orice resort trebuie sa ofere preparate din cele doua bucatarii – asa ca poti manca si dim sum, si pizza, fara probleme. Si de cele mai multe ori o sa vezi asiatici in restaurantul european si europeni in restaurantul asiatic… fiindca pentru multi calatoria este si un prilej de descoperiri culinare.
Poate putini dintre voi stiti, dar Republica Maldive este o republica islamica, cu legi similare cu Arabia Saudita. Alcoolul este interzis cu desavarsire pe tot teritoriul Maldivelor, exceptand, ati ghicit, statiunile-atol unde este imposibil sa nu gasiti ce tip de alcool sau cocktail va trece prin minte (well, nu chiar tot, nu cred sa fi vazut sa aiba tuica). Dar daca va duceti intr-o excursie la Male, in capitala Maldivelor, si va e pofta de o bere, asteptati pana reveniti in resort sau racoriti-va cu o bere islamica, fara alcool, dar cu hamei combinat, de cele mai multe ori cu suc de fructe.
Cum stiti, nu sunt exact un om al plajelor, imi place sa merg, sa vizitez, sa descopar. Da, nu zic nu sa descopar vreo plaja frumoasa, am fost recent in Corfu (inca n-am scris nimic, dar o sa scriu in zilele urmatoare) si vreo doua zile am vizitat mai multe plaje. M-am oprit vreo jumatate de ora, taman bine sa ma arunc in apa care ma atragea ca un magnet. La fel si in Maldive… am bantuit de la un resort la altul, dar, la un moment dat, ma opream pe vreun atol si nu puteam sa nu ma arunc in apa de un verde de smarald. Un verde care merita vazut. Cel putin odata in viata.
Imagini Maldive
Cum am iesit din aeroport, am ramas cu gura cascata
Asta e ferry-ul care face legatura intre Male, capitala si insula-aeroport. Apa insa are o culoare incredibila !
Bine ati venit la resort. Pentru ca onoratii clienti sa nu fie tulburati, debarcaderul este de multe ori relativ departe de zonele de agrement sa nu-i deranjeze zgomotul motorului
Ce poti face ? Sporturi de apa
Un albastru verzuliu electric
Acestea sunt faimoasele water villas
Ce sa mai comentez ? Uitati-va doar la culorile marii
Inca un debarcader
Nu e un loc rau de luat masa 🙂
Infinity pool
Si peste tot flori, multe flori
Hai sa vedem si cum arata camerele… iaca o baie in aer liber 🙂
Dormitorul
Piscina proprie (desi marea e la doi pasi)
Aici, puteti vedea o water villa … terasa de stat la soare
Dormitorul
Poti cobora direct in apa 🙂
Urma de leopard 🙂 Nu poti sa te incalti cu orice in Maldive 🙂
Cezar, ai pus linkul gresit catre http://www.imperatortravel.ro/2014/08/%20http:/www.paralela45.ro/charter/revelion-maldive 🙂
Multumesc, Corectat 🙂
Am vf preturile si uite ce „mi a iesit”: oferta Paralela: Resort Atmosphere Kanifushi Maldives – 5*: 3985 eur/pers x 2 = 7970 eur/familie, totul inclus (zbor, cazare, all inclusiv).
Daca iei pretul hotelului din Meiers/Dertour = 5444 eur/familie, aceleasi conditii
Ramine avionul = 7970-5444 = 2526/familie = 1263/pers.
Cum asa? Un bilet flydubai OTP-MLE este undeva intre 625-700 eur. De unde diferenta?
Asa este: la Paralela copilul intre 2 si 5 ani plateste 1388 eur, iar daca rezervi direct in Meiers, copii de aceasta virsta au 0 la cazare. Deci cei 1388 eur reprezinta doar biletul de avion. Cam dublu pret fata de costul normal al zborului in Male ….
Am verificat si in Hotelcon si mi-a demonstrat inca odata ca romanul este ori prost, ori mincinos. Preturile de mai sus sunt in toamna. Poate n-ai aflat ca de Anul Nou, preturile cresc peste tot in lume.
Pe TUI este la juma’ de pret, dar e vorba de 7 nopti nu de 6. Plecare din Germania. Deci astia de la p45 sunt cam… cum sa zic…?
De ce as apela la o agentie pentru cazare cand pot face rezervarea pe booking.com??? Pentru 1 fam preturile incep de la 800 euro cu pensiune completa pentru 7 zile la 3 stele. Agentiile umfla preturile pentru a face profit, dar ce nu inteleg ei este ca atunci cand ai preturi decente ai multi clienti, care vor reveni an de an.
La fel aveau Tarom anul trecut o „oferta” pentru Mauritius la 5000 Eur/Persoana 7 nopti. :))
Da, la TUI nu e la jumatate de pret, e la sfert de pret si e pentru o luna, nu o saptamana. Si mai ales de anul nou, dau camere moca la oricine cere. Ce de papagali pe aici :))))) Iar booking e foarte foarte scump de la o vreme.
@mihai Ia-ti tu de la P45, OK? Dar mai intai arunca si o privire pe TUI asa doar cat sa te informezi si tine cont ca si TUI face profit.
@Tavi. M-am uitat de curiozitate pe toate propunerile de aici si sunt aberatii de-a dreptul, Booking este evident mai scump pentru ca a crescut marginul enorm in ultimul an si cum tu compari hotel de 3 stele in octombrie vs. hotel de 5 stele de Anul Nou normal ca d-aia iti apar aberatii. N-am nici o treaba cu p45, suntem chiar competitori, dar mi se pare anormal sa apara comentarii aiurea pe un blog de calitate. Scuze Imperator, daca am creat scandal, dar cred ca lucrurile trebuie spuse corect, nu aruncate asa ca suntem noi mai smecheri
Discutiile fac bine in general… Uite un exemplu cu plecare din Munchen pe 24 Decembrie.
https://www.dropbox.com/s/0ihiwv0b6h26ywu/2014-08-13%2015_11_37-Royal%20Island%20Resort%20%26%20Spa%20-%20Tui%20Travelcenter.png
Disclaimer: Nu sunt afiliat in niciun fel TUI sau Momondo sau orice altceva. Eu sunt fan preturi mici 🙂
Daca iei un 4 stele (nu 5) de pe booking, cu all inclusive, dar cu problemute (plaja mai murdara, all inclusive deficitar, camera cu vedere la gradina) Adaaran Select Hudhuranfushi, te costa 1914 EURO/2 adulti. Mai dai vreo 180 EURO/2 persoane pentru transferul cu barca de la aeroport (posibil sa te coste insa 360 EURO dus-intors, pentru ca nu se precizeaza pe site daca e one way sau return). Asta pentru 1 sapt. din 28.12-04.01. Zborul ar fi cu Qatar 1850 (27.12-04.01), dar stai de-ti vine rau in Qatar la intoarcere (10 ore). Una peste alta ar fi vreo 4.000 EURO/2 persoane. Daca vrei la Kanifushi, mai dai 4.000 EURO in plus, deci iesi la 8.000, ca si in oferta, cu diferenta ca ai un zbor mai prost,cu escale, fata de charterul care ar trebui sa mearga direct…
Tavi, exemplul dat de tine cu plecare pe 24 dec. este pentru Royal Island – HB. Chiar nu se compara – cele 3 hoteluri propuse de P45 sunt din alta categorie (crede-ma, am studiat mult subiectul, am si fost odata acolo si probabil voi mai merge). Ce nu pricep eu este de ce au propus 3 hoteluri asa scumpe (cu AI sunt foarte scumpe si cand nu este sezon). Si astea corelate cu un zbor cu FlyDubai – care te duce pana acolo cu un avion mic probabil (gen 3+3). Adica cea mai basic posibilitate de transport. Peste Oceanul Indian sunt de regula turbulente (am prins si cateva ore) care se resimt super intr-o astfel de aeronava! Plus disconfortul unui loc ingramadit pentru un zbor asa lung. 8000 de euro ca sa stau 6 zile in Maldive nu as plati decat daca as castiga la loto – si probabil atunci as alege un mijloc mai confortabil de transport. Pentru 8000 euro poti obtine cu siguranta ceva mai bun, iar in Maldive poti ajunge pentru o perioada mai mare de timp, mai ieftin. 6 zile este foarte putin pentru un sejur intr-o zona asa indepartata – iti ia o zi macar sa-ti portivesti „ceasul” cu noul fus orar.
Crezi ca Maldive este o detinatie buna pentru copii? Am auzut de la prieteni ca e ideal pentru adulti, dar ca si Tahiti, nu sunt innenbuniti dupa copii fiind asa multe cupluri in luna de miere sau care aniverseaza ceva….Noi nu calatorim cu pachete de al agentii sau all inclusive, calatorim singure in toata lumea si organizez eu, ajungem la destinatie si hotaresc la fata locului cat timp stam si unde. In Mladive mi-ar place sa stau pe cateva insule nu doar una. Ce sugestii ai? Super ca este charter din tara, noi suntem in US, asa ca e drumul putin mai lung…..
Wowww, apa e incredibila ca si culoare!!! inca asa ceva nu am vazut live. O idee mai inchisa am gasit in Thailanda, dar chiar asa frumoasa, nu! oare din punctul acesta de vedere, cu ce alte zone ale lumii se poate compara Maldive? Imperator si cei care ati mai fost prin alte locuri asemanatoare, ce ziceti? Merci!
Oameni buni ! Haideti sa comparam mere cu mere, prune cu prune si nu struguri cu pepeni ! Imi spune si mie cineva unde gaseste bilet de avion mai ieftin de 1200 eur pt revelion 2015 in maldive ?
Ori eu nu stiu sa caut pe net iar toate agentiile de turism ma mint ori voi cautati oricare alta perioada dar nu cea de revelion care ne intereseaza. Mai mult de atat un transfer cu hidroavionul costa min 400 eur per persoana dus intors iar o camera de revelion per noapte min 600 eur la htl de 4-5 stele. Aviz amatorilor de 3* sa stea acasa mai bine la gura sobei. Daca nu ti iei minim demipensiune te cam rupe mancarea si bautura la fata locului. Foarte bine a procedat P45 ca ofera top destinatie cu top servicii.
Macar stii cat dai de la inceput si nu ai surprize la fata locului.
Silviu, cred ca ambele variante spuse de tine sunt valabile, nu stii sa cauti pe net, iar agentiile de turism mint. In primul rand ar trebui sa te gandesti ca orice agentie de turism din lumea asta isi pune un COMISION, pentru ca altfel nu ar mai exista, mai mic sau mai mare. Tu, daca iei un mar cu 1 leu, il vinzi cu 2 lei, nu tot cu 1 leu, ca n-ai facut nicio afacere. Zborul Bucuresti – Male, 24 dec – 3 ian costa 648 eur/pers, tot cu Fly Dubai, intra pe site-ul lor si fa o simulare. Apoi cazarea, ce zici de aceasta vila de 4 stele, 3820 eur, pensiune complete, 10 nopti, pret pentru 2 PERSOANE? …http://www.booking.com/hotel/mv/ranveli-village-maldives.ro.html?sid=965587eba4a78928b542843943c17eea;dcid=1;checkin=2014-12-24;checkout=2015-01-03;ucfs=1;srfid=75ba06613df58a64a93c6779991a9a3a9ebacaa2X1;highlight_room=27177901
Cred ca este un pic mai ieftin decat ceea ce ofera aceasta agentie de turism, diferenta aceea enorma de pret este in buzunarul tau. Romanii nu sunt obisnuiti cu astfel de destinatii, ei nu stiu sa caute, sa se intereseze si daca au bani, dau oricat li se cere, de aceea altii profita. Sunt o gramada care cred ca un bilet pana la New York costa peste mia de euro, ca e departe, cum pun ei, cand el, in realitate costa undeva pe la 500-550 eur…eu zic sa te mai gandesti…mai intreaba-ma daca vrei, ca stiu o gramada de ponturi!
Bafta Silviule si calatorii placute si ieftine!
Alex, In Romania si nu numai toata lumea minte si fura. SI tu furi de la serviciu si toti fura. Si Bookingul fura rau de tot, iau 20, 30% din pretul adevarat. Daca vrei sa iei un pret bun, te uiti la pretul de la booking, il suni pe patronul hotelului, dar il suni, nu mail ca nu se face in scris si aranjezi cu el sa-ti dea discount si iei mult mai ieftin decat la booking care sunt cei mai mari hoti si banditi. Niste nenorociti.
Iar despre 4 stele, pai mai bijne stai la o stea, platesti 10 euro pe noapte, faci poze cu plaje, le pui pe facebook si mor toti prietenii de invidie. E simplu. Nu iti trebuie altceva.
Trebuie sa ai si ceva scris, ca vorbele se pierd, iar booking este totusi o garantie. Hai sa-ti dau un exemplu. Am fost anul trecut in Peru, am facut normal rezervari pe unde am stat, iar dintre toate, una singura nu am facut-o pe booking, ci direct pe site-ul pensiunii, in Cusco. A fost un schimb de mail-uri, le-am zis ce vreau, mi-au raspuns ca e totul ok si urma sa platesc la fata locului. Ajung acolo, le dau foaia cu mail-ul printat, erau 2 baieti, foarte mirati, mi-am dat seama ca habar nu aveau de acea rezervare, unul dintre ei a dat un telefon, in fine, mi-au zis ca mai au o singura camera libera si in acea camera curge chiuveta, placa clasica. Mi-au gasit imediat la o strada mai incolo la aceeasi bani. Daca faceam rezervarea pe booking sunt absolut sigur ca n-ar mai fi curs chiuveta, erau obligati sa blocheze acea camera. Desigur, marile hoteluri nu procedeaza asa.
E cam riscant cum zici tu, ca ajungi acolo si te pomenesti ca hotelul e plin, ca patronul a dat camera altuia care nu a cerut discount, iar o discutie telefonica nu are nicio valoare.
@Dana, Insulele Maldive ar fi perfecte pt luna de miere daca nu ar fi pline de rusi cu copii si soacre. Asa ca daca vrei sa mergi cu copii, go for it! Eu am stat la 4 stele si cu greu as califica camera cu 3. Cu greu. Dar na, insulele sunt superbe, plaja ta, liniste, mananci nuci de cocos de pe jos, bicicleta si scuba fac toti banii. Atentie! Conteaza enorm unde este pozitionat bungaloul. Unele au plaje faine in fata, altele nu. Plimbati-va pe insula inainte de a va caza. Nu va luati water bungalo. E umed, nu ai plaja si umbra de palmier si te simti ca naiba cand te duci in fata altei casute si se uita locatarii lung la tine. Noi am dat de revelion cam 8000 dar am stat 2 saptamani. Am ales sa mergem prin Quatar special, ca a nu ne omoare drumul, pentru ca ei ofera cazare in pret :). Zbori 4 ore, dormi, si alte 5 ore in conditii fff bune. Luati all inclusive ca va tepuiti altfel. Serviciile sunt f scumpe. Alcool scump. Te lasi de baut la preturile de acolo:). Aaa alcool, daca aveti din duty free, va pune sa-l varsati la vama, cu mana voastra in chiuveta. Eu n-am vazut in viata mea scotieni mai nervosi!
@ cezar: tu ai gasit vreo insula fara rusi?
@Liliana, or fi romanii cei mai fini si educati turisti si nu suporta rusi in apropierea odraslelor lor needucate?Nu, nu sunt insule fara rusi, in Bolivia cel putin 5% din turisti sunt rusi, culmea….vorbesc spaniola.Dar daca veniti la Baile Felix va dau cuvintul meu ca picior de rus nu gasiti, numai romani ca voi, cu copiii dupa ei.
Li, ai dreptate, am exagerat. Realitatea este ca pe insula pe care am stat noi erau NUMAI rusi. Si pentru ca ei au chartere cu 5-600 de euro, vin cu toata familia, iar atmosfera este cam ca la o statiune pentru familiile cu copii, ca la Eforie. Incercam sa spun ca sunt sanse mari sa nu gasiti atmosfera de luna de miere cum toata lumea se asteapta.