Africa de Sud scoate Romania de pe lista tarilor cu risc ridicat. Test COVID – obligatoriu

01. Cape Town De Sus

Africa de Sud a revizuit lista tarilor cu risc ridicat si a scos Romania de pe aceasta lista. In consecinta, calatorii din Romania pot intra in Africa de Sud inclusiv pe motiv turistic. Evident, in continuare, este obligatorie viza de Africa de Sud, dar si urmatoarele conditii:

Calatorii trebuie sa prezinte odata ajunsi pe aeroportul din Africa de Sud rezultatul negativ al unui test PCR – COVID-19 facut cu maximum 72 ore inainte de imbarcarea spre Africa de Sud. Deci nu cu 72 ore inainte de a ajunge in Africa de Sud, ci inainte de a urca in avion (evident, trebuie aratat si biletul si faptul ca perioada de tranzit a fost rezonabila).

La sosire, va fi verificat daca are simptome (gen febra, tuse, etc) si daca a fost in contact cu pasageri confirmati cu COVID-19. De asemenea, trebuie sa prezinte dovada de cazare unde se vor carantina in caz de probleme. Daca prezinta simptome, calatorul se va testa de COVID si in Africa de Sud si va sta in carantina pana la sosirea rezultatului. Daca rezultatul este pozitiv, calatorul va fi carantinat institutional timp de 10 zile. Costurile de carantinare / izolare vor fi acoperite de calator.

Sursa info: Guvernul Africii de Sud

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest