Egipt de Revelion (ep. 2). Unde am stat: Hotel Amarina Abu Soma Resort.

Rasare luna Amarina

Am primit multe intrebari cu privire la hotelul in care am stat si iata ca raspund intrebarilor – am stat la Amarina Abu Soma Resort, aflat undeva la 50 – 60 km de Hurghada. Asa cum spuneam si in articolul de zilele trecute despre ce am facut si vazut in Egipt, Hotelul Amarina a fost unul din ingredientele cocktailului care m-a facut sa ma bucur atat de mult de Egipt. Am fost in multe hoteluri frumoase si spectaculoase la viata mea (multumita atat jobului din perioada corporate a vietii mele, cat si a blogului in ultimii ani), dar ca sa te simti cu adevarat bine, oricat de spectaculos e hotelul, trebuie cumva sa existe acel sentiment ca te simti ca acasa, intre prieteni. Si la Amarina chiar m-am simtit. Cred ca daca e ceva special la Amarina sunt oamenii si felul in care esti tratat – de la faptul ca ospatarul (pe care cu greu il recunosteam avand masca si eu stand destul de prost cu memoria figurii oamenilor) stia ca imi place limonada cu menta si omleta cu branza, pana la saluturile pe nume “Good morning Mr. Cezar” de prin tot hotelul. Cred ca asta face o mare diferenta.

Dar, hai sa va povestesc despre hotel. Este un hotel nou nout. Ma rog, nou nout renovat, el este mai vechi si s-a construit in timp, dar prin 2018 – 2019 a fost renovat de la A la Z (apropos, in capatul unei cladiri mai exista camere care inca se renovau, dar nu le-as fi dibuit daca nu cautam vreun unghi de facut poze J) A fost redeschis in august 2019, a avut un semi-sezon, si poc, a lovit COVID-ul. S-a redeschis in vara-toamna respectand conditiile guvernamentale – cele cu purtatul mastii, masurarea temperaturii, distantare sunt cam peste tot in lume, dar Egiptul a luat o decizie nu stiu daca unica in lume, dar in mod cert este una din putinele tari – nici un hotel nu poate avea ocupate mai mult de 50% din camere. Amarina are 393 camere, deci nu poate avea mai mult decat 197 camere ocupate. Au fost de Revelion cand au venit mai multi turisti egipteni la capacitatea maxima admisa, dar cand am ajuns eu cu cateva zile inainte, probabil rata de ocupare era undeva de 20 – 30%. Asa ca distantarea sociala venea cumva natural. Hotelul este spatios, spatiile comune sunt ample – gradini, piscinele au peste 2300 metri patrati, asa ca cred ca nu e inghesuiala nici cand ar fi fost deschis 100%.

Totul este aranjat la perfectiune – iarba este taiata la milimetru, curatenie luna, tot stralucitor, plaja impecabila, peste tot flori si palmieri – ah, combinatia aia care imi place la nebunie. Dar hai sa trec la lucruri concrete.

 

Hotelul are mai multe corpuri de cladire. Cateva in jurul piscinei imense din fata cladirii principale, si vreo doua corpuri ample in semicerc, practic imbratisand spatiul verde (si piscina) care da spre plaja. Sunt 3 tipuri de camera – standard, superior si luxury. Cele standard au mai multe optiuni – cu 2 paturi, cu 3 paturi, cu 4 paturi, chiar si familie – camera copiilor e practic la intrare si o usa separa de camera parintilor. Exista si varianta familie in cazul camerelor superioare.

Eu am stat in asa-numita Deluxe Room – o camera vasta, ampla, un pat lat (cred ca are vreo 180 cm, poate si mai mult ca latime), o canapea, balcon care dadea spre spatiul verde / piscina si o cada cu picioare. Feeling sexy ? Intre dormitor si baie este un perete transparent de sticla ;).

 

Evident, conceptul este de all inclusive si in zona de la intrare sunt concentrate toate localurile. Din pacate datorita COVID-ului, nu totul era deschis (cand nu ai decat 20 – 30% rata de ocupare nu iti permiti sa mergi la capacitate maxima cu serviciile conexe, dar mancare si bautura era din abundenta si de o mare varietate). Exista restaurantul principal – unde ai parte de bufet “cu de toate”, exista trei restaurante a la carte – italian, oriental (la noi, i-ar zice “libanez”) si asiatic, dar doar cel italian era deschis – se numeste Luca Toni dupa faimosul fotbalist. Se poate manca aici a la carte in fiecare seara, dar trebuie sa-ti rezervi masa – nu se plateste nimic in plus, este inclus. Iar bucatarul a lucrat ani de zile in Italia, asa ca mancarea italiana e ca la mama ei.

Mai exista tot soiul de baruri si barulete – langa receptie, pe terasele care domina piscina (inteleg ca sunt foarte in voga vara), un bar in piscina si un restaurant care servea salate, burgeri si shaorma fix pe plaja. Restaurantul de langa plaja era deschis, foarte faina ideea ca aveau un cuptor care facea paine din aceea de sa te lingi pe degete, de asemenea cateva din barulete. Apropos, berea locala (faimoasa Stella) si vin local (da, nu o sa va vina sa credeti, dar Egiptul produce vin – si rosu, si alb, si roze) sunt incluse in all inclusive. Vinul si berea e gratis pana la miezul noptii, pentru pasarile de noapte, se plateste insa (este si o metoda de a evita ca anumiti clienti sa se faca praf si pulbere). Exista si un bar foarte dragut pe malul marii – ii zice Pirates Bar, inteleg ca se transforma si intr-un soi de discoteca, dar era inchis din lipsa de public. Oricum, un loc cu cea mai buna panorama a plajei :).

Cel putin o piscina (cea cu toboganele alea imense de la vedeti in poza de mai jos) este incalzita. Mi s-a spus ca apa e incalzita la 28 grade. Nu am fost cu termometrul cu mine sa verific, dar pot sa va spun ca e minuntat de calda. Restul de piscine erau cam reci (in conscecinta, am vazut doar cateva rusoaice avantandu-se), dar marea era calduta spre calda. De Anul Nou, temperatura ziua batea lejer spre 30 grade (dar indiscutabil, nu peste 30 grade), dar noaptea scadea pana pe la 15 – simteai asa o palitura de frig imediat dupa apus, asa ca o geaca sau un pulover erau mai mult decat salutare.

Am zis de tobogane ? Da, exista si tobogane, sunt destul de mari, atat drepte, cat si in curba, dar functioneaza doar 2 ore pe zi (odata dimineata, odata dupa masa). In perioadele necovidice, functionau si 4 – 6 ore pe zi.

Nu e nici o surpriza sa va zic ca exista si spa si un salon de infrumusetare. La spa, m-am dus de trei ori la masaj, exista acolo si sauna, hamam, o piscina rece si un jacuzzi fierbinte si bun.. Totul se plateste extra. Iar la frizerie, m-am dat cu ochii inchisi pe mana stylistului local si judecand dupa reactiile de pe Facebook ale celor care ma urmaresc, rezultatul a fost spectaculos :).

Exista evident si un kids club cu un concept interesant – exista un cinema, dar si ateliere pentru a creste nivelul de indemanare al copiilor, dar din pacate, datorita restrictiilor COVID, era inchis. Inteleg ca sefa este o olandeza care are o experienta pedagogica de peste 25 ani. Si ca veni iar vorba de COVID, un intreg corp de cladire era rezervat pentru carantina in caz ca vreunul din oaspeti se simte rau si testeaza pozitiv. Cei de la hotel mi-au spus ca pana acum nu au avut nici un caz. Sper sa nici nu aibe.

Plaja e faina – nisipul fin si exista si un dig de-a lungul caruia se afla niste vase ancorate. Vrei ceva sporturi acvatice ? Nu e nici o problema, exista un centru – nu l-am prea vazut folosit, dar, da, daca vrei vreo scuba, vreo nebunie pe mare, gasesti acolo.

Evident, seara de seara era animatie. Muzica si DJ. Muzica faina. Evident, in perioada non-covidica vor fi spectacole si animatie, asa cum am avut parte de Revelion unde a fost un duo de rusoaice care a cantat, o formatie de dans formata din animatorii obisnuiti a hotelului, un tip care s-a rotit de au ametit spectatorii si evident, nu se putea altfel si o dansatoare din buric. Sunt absolut convins ca in vremuri normale, sunt mai multe petreceri si spectacole la hotel, dar chiar si in conditiile astea, seara de seara era o muzica faina.

Am uitat sa va zic unde e. Daca auzi de Hurghada, Hurghada este mai degraba capitala unei zone destul de lungi de zone turistice. Hurghada este oras – oras, locuiesc cateva sute de mii de suflete (in curand se face milionul) cu magazine, restaurante, ceva hoteluri, dar exista mai multe oaze hoteliere – zona hoteliera a Hurghadei propriu-zise, undeva la sud de oras, El Gouna, orasul de lux al Egiptului, undeva la nord, Sahl Hashish (nu, nu are nimic de-a face cu hasisul, este o alta zona turistica, la sud de Hurghada), Makadi Bay si in fine, Abu Soma (Soma Bay) unde se afla si hotelul Amarina.

Abu Soma este practic zona turistica a Port Safaga, unul din principalele porturi ale Egiptului, cunoscut pentru faptul ca e portul de fosfati al Egiptului si e locul unde se imbarca egiptenii sa mearga in Arabia Saudita – fie la munca, fie in pelerinaj la Mecca. Safaga este un oras foarte proletar, de fapt se vad in departare o baterie de blocuri in stil comunist, dar in Abu Soma, esti practic la ani lumina distanta de Safaga. Abu Soma este o oaza faina si linistita. Si una care localnicii zic ca e mai calda decat Hurghada – aparent in Safaga sunt 2-3 grade mai mult decat in Hurghada. Vara nu se simte – ce mi-e 44 grade, ce mi-s 47 grade. Dar iarna face o diferenta.

Poti citi mai multe si vedea toate ofertele de la Amarina Abu Soma aici ––> Amarina

 

Imagini Hotel Amarina Abu Soma Resort

Amarina Abu Soma

Intrarea in hotel pe noapte (cand am ajuns)

Amarina Hotel Abu Soma

Prima „curte” – piscine mari ample si majoritatea restaurantelor si barurilor se afla in cladirile din jurul apei

Gradina Hotel Amarina

Una din curtile interioare mai mici – aici se face yoga la rasarit in caz ca sunt doritori

Gradina hotel

Iarba tunsa la milimetru. palmieri, flori, ce sa mai, un mic paradis

Imagine camera mea

Imaginea cu care ma trezeam in fiecare dimineata 🙂

Craciun la Amarina

Pomul de Craciun de la intrare

Camera standard Amarina tripla

Camera standard – aceasta este o tripla

Camera standard Amarina persoane

Exista si cvadruple

Camera superioara Amarina Hotel

Superior room

Luxury Room Amarina Hotel

Deluxe room

Luxury Room Amarina

Peretele dintre cada si camera este interesant 🙂

Luxury room Amarina Abu Soma

Aceasta a fost fix camera mea

Camera mea Amarina Hotel

Seara de seara, eram intampinat cu arta prosopiala

Restaurant bufet Amarina Hotel

Restaurantul principal numit „Elements” – vast, cu cooking show, cu mancare buna

Chifle

Display-ul de paine arata intr-un mare fel 🙂

Restaurant Luca Toni

Friptura in restaurantul italian Luca Toni

Restaurant oriental

Zeina, restaurantul oriental

Bar

Va e teama ca v-ar lipsi alcoolul intr-o tara musulmana ? Nici o frica, e din plin

Vin egiptean

Chiar din plin 🙂

Amarina Beer Garden

Beraria germana – va fi deschisa in curand

Automat vin

Vin la draft. Vin egiptean. Da, exista si asa ceva !

Piscina incalzita Hotel Amarina

Piscina incalzita

Aquapark Amarina

Spre ea dau toboganele

Juice bar Amarina

Langa piscina incalzita se afla un juice bar. Tot aici, se fac si niste gaufre minunate 🙂

Amarina Hotel Beach Bar

Snack barul de pe plaja

Beach Bar Hotel Amarina

Cu mancare pregatita live

Cuptor paine

Mama, ce paine, mama, ce paine !

Piscina Amarina Hotel

 

Plaja Amarina Hotel

Iaca si plaja

Plaja

 

Beach Amarina

 

Rasarit soare Marea Rosie

Primul rasarit de soare din 2021… Sa avem un an normal !

Masaj Amarina

La masaj

Piscina interioara Amarina

Tot in zona de spa, exista o piscina acoperita

Jacuzzi Amarina

Si jacuzzi 🙂

Kids Club

Kids Club, din pacate, inchis

Kids Club Amarina

 

Beauty salon Amarina

Beauty salon

Cu stylist

Cu echipa care mi-a schimbat look-ul 🙂

Tanoura Egipt

Spectacolul de Revelion – tanoura

Dans din buric

Dans din buric

Cantarete rusoaice

Muzica live

Amarina

Si o mica parte din minunatii oameni de la Amarina

Management Amarina

 

Port Safaga

In zare, proletarul Port Safaga. Dar aici chiar a trebuit sa-mi pun toti zoomii la bataie 🙂

Amarina

Minunatele culori ale Amarinei by night

Amarina noaptea

 

Amarina by night

 

Rasare luna Amarina

 

Piscina Amarina

 

Palmieri

 

Palmieri sub luna

Comentarii

  • Cristian spune:

    Proaspat ajuns la Amarina impartasesc pareri la cald. Este doar Zeina deschis dintre restaurante, mancarea este buna dar varietate mica ( si putini turisti ). Toboganele sunt inchise, piscina incalzita doar la copii dar apa marii este placuta, din pacate plina de pietre si f mica, daca vrei sa inoti folosesti pontonul. Barul de pe plaja inca face gustari, cuptorul cu painica functioneaza. Chelnerii superficiali, chiar daca le dai tips, nu au grija de tine. Seara va rup tantarii, aveti grija, cum se lasa un pic rece apar peste tot, inchideti bine balconul, luati de acasa chestii contra lor 🙂 saltele f ok, se doarme bine pe ele, curatenia asa si asa, ca la arabi. Am platit 175 euro cazare si demi pensiune pe booking, 45 euro la hotel supliment all inclusive, 16 euro Uber de la aeroport si 150 euro avion flypgs. Pt banii dati experienta este extraordinara.

  • Crina spune:

    Bună seara.. Am ajuns de o săptămână din Egipt. Am fost cazați la Amarina Abu Soma un hotel nou, de fapt renovat total în 2019, model european, cam la 50 de km de aeroportul din Hurghada, dar e mult mai frumoasa marea, am fost acum 3 ani și în Hurghada da nu se compara, Camere foarte frumoase, noi am avut camera superioara delux cu vana foarte mare pe picioare în mijlocul băii, iar între baie și camera era un perete de sticla, un pat matrimonial super mare și comod, cu vedere la mare de fapt la o gradina foarte frumoasa și piscina apoi urma marea dar sunt o grămadă de palmieri și nu prea se vedea marea. Personalul este foarte amabil dacă le dădeam tips câte 1-2 dolari se întreceau în amabilitate. Băieții de la animație super…in fiecare zi organizau tot felul de activități: aquagym, belly dance, yoga, volei pe plaja, etc. Iar seara în amfiteatru erau tot felul de activități gen karaoke și multe altele. Era sala de fitnes dotata cu multe aparate, un salon de masaj contra cost unde am făcut 4 ședințe de masaj cu o fata super profesionista Dora, iar Adriano băiatul care făcea reclama pe plaja la acest salon este un băiat deosebit. Plaja foarte curata, șezlonguri comode, bar pe plaja cu minuturi și băuturi, era o femeie care făcea zilnic painici de alea árabesti foooarte bune și marea în acea zona era superba niște culori și o apa incredibil de limpede și calda. Mâncarea foarte bună și variata chiar aveai ce sa mănânci. Pe plaja este un mic port de unde poți lua ambarcațiuni la scuba, snorkeling sau pe insule mai izolate. Este un băiat african Max pe care îl recomand cu încredere pentru excursii. Noi am fost la Orange bay.. Recomand din suflet excursia, a fost superb chiar merita toți banii. În încheiere va spun ca am petrecut un concediu minunat la acest hotel și îl recomand

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest