Haideti cu Imperator in Egipt. La inceput de aprilie !

Abu Simbel

La inceputul anului acesta (ma rog, in jur de Anul Nou), am revenit in Egipt pentru o saptamana. Era pentru prima oara dupa 10 ani si la 20 ani dupa singura data cand am fost intr-un circuit serios al Egiptului (atunci, am fost 3-4 saptamani de-a lungul, dar si de-a latul Egiptului). Si cu ocazia asta, am realizat cat de frumos si ofertant este Egiptul pentru un iubitor de istorie, de cultura, de peisaje frumoase si mancare buna. In timp ce eram in Egipt, am avut o groaza de flash-back-uri in minte din acea expeditie din 2000 si sentimentele faine pe care le-am trait atunci (ma rog, au mai fost si niste probleme ici si colo in 2000, dar experienta a fost senzationala). E drept la 20 ani dupa acea calatorie, sentimentele si amintirile s-au estompat in timp si mult timp, nu am avut Egiptul in vedere, dar odata revenit acolo mi-am adus aminte de acea expeditie – inclusiv la nivelul de detalii si sentimente. Dovada ca a ramas acolo, undeva, in corazon chiar si dupa 20 ani si sute de calatorii si expeditii.

Momentul in care m-am gandit ce idee geniala am avut sa merg in Egipt in aceasta perioada pandemica a fost cand m-am dus intr-o excursie de o zi in Luxor. Am ajuns in Valea Regilor unde am fost socat de cat de libera era. Era complet pustiu. Cativa turisti rataciti, cateva autocare razlete. Mi-am adus aminte de experienta precedenta, din 2000 cand afara erau 40 grade si in morminte erau 35 grade, in plus a trebuit sa-mi pun in miscare toate cunostiintele mele rugbystice sa pot intra in morminte. Era o inghesuiala ca intr-un autobuz de pe vremea lui Ceausescu. Acum, era pustiu, complet pustiu, am putut sa descopar incredibilele urme ale Egiptului Antic in serenitate, am scris despre aceasta experienta aici.

Asa ca m-am gandit ca impreuna cu prietenii de la Karpaten care opereaza o groaza de curse charter spre Hurghada si Sharm-el-Sheikh (in curand si la Marsa Allam) sa organizam o excursie din seria “Haideti cu Imperator in”. O excursie pe care sa o incepem de la Hurghada si sa descoperim fabuloasele temple de langa Luxor, mormintele faraonilor din Valea Regilor, templele de-a lungul Nilului, acest dar al zeilor dat Egiptului, sa ne plimbam cu felucca printre insulele de la cataracta de langa Aswan si sa ne avantam hat pana in sud, pana aproape de granita cu Sudanul, in mijlocul Nubiei. In plus, vom include doua momente absolut speciale, de neuitat:

  • Sa ne plimbam cu balonul peste Valea Regilor si a Nilului. Am fost de 4 ori cu balonul – de doua ori in Cappadocia, odata in Kenya, in Masai Mara si odata in Laos, la Vang Vieng si de fiecare data a fost o experienta de neuitat. Sa te prinda rasaritul in aer peste o zona unde pustiul desertului se combina cu verdele crud al terenurilor irigate, sa vezi Nilul cum da viata acestui taram care altfel ar fi fost mort, sa vezi monumentele cum sunt templul de la Hatshepsut si Valea Regilor de sus, este o experienta DE NEUITAT. Eu n-am prins baloane in 2000 in Luxor (au aparut ulterior), dar Vlad si Miruna au fost prin 2012 si mi-au trimis o corespondenta pe care am publicat-o la vremea respectiva. O puteti citi aici.
  • Sa asistam la light & sound show in templul Karnak. Am mai asistat la cateva light & sound show in viata – la Cairo, la Hong Kong si la Luxor, dar mai frumos ca cel din Luxor, mai greu. Motivul ? E simplu – daca la Cairo, stateam intr-o tribuna si urmaream pasiv cum piramidele si Sfinxul se lumineaza in diverse culori, in Karnak, te plimbi printre coloane, ziduri si statui care se lumineaza, se coloreaza si parca prind viata in timp ce mergi printre ele. De unde nu te astepti, auzi o voce care nareaza povestea acestui loc sacru al Egiptului faraonic. Da, la final, te urci intr-o tribuna panoramica, dar plimbarea aceea mi-a ramas inradacinata in inima si minte. Ce m-a suparat atunci a fost din nou, multimea de turisti, dar acum sunt convins ca nu va fi nici un risc :).

Pentru ca acum este MOMENTUL in care sa vizitezi Egiptul, momentul in care vei avea Egiptul doar pentru tine.

Dar hai sa va povestesc care este programul pe scurt. Vom zbura direct din Bucuresti spre Hurghada cu un avion al companiei TAROM. De acolo:

Ziua 1: 9 aprilie 2021. Sosirea la Hurghada. Transfer la hotel. Odata ajunsi la hotel, cina si relaxare dupa zbor..

Ziua 2: 10 aprilie 2021. Hurghada – Luxor. Vom pleca dis-de-dimineata spre Luxor, strabatand peisajele de tip martian dintre Marea Rosie si Valea Nilului. La sosire, vom vizita templul Karnak. Dupa cazare, vom vizita templul Luxor aflat in plin centrul orasului nou. Program de voie, urmat seara de unul dintre cele mai interesante spectacole de lumina si sunet in templul Karnak.

Ziua 3: 11 aprilie 2021. Luxor. Trezirea dis-de-dimineata pentru o experienta de neuitat – vom zbura cu balonul la rasarit de soare peste Valea Regilor si a Nilului, Apoi, vom vizita principalele monumente de pe Malul de Vest al Nilului – colosii lui Memnon, impozantul templul al lui Hatshepsut, dar si Valea Regilor unde vom putea intra in trei morminte ale faraonilor. Optional, se pot vizita mai multe morminte. Dupa-amiaza la dispozitie pentru a savura Luxorul.

Ziua 4: 12 aprilie 2021. Luxor – Aswan. Vom porni spre sud, vizitand cele trei celebre temple construite de-a lungul Nilului: Esna, Edfu si Kom Ombo. Templul Esna este dedicat zeului Khnum si desi a fost fondat in perioada Egiptului Clasic, cladirile care au rezistat provin din perioada dinastiei Ptolomeilor (de origine macedoneana) si a stapanirii romane – faraonii greci si imparatii romani sunt infatisati ca niste faraoni egipteni. Templul Edfu este unul dintre cele mai bine pastrate temple ale Egiptului Antic, construit de asemenea in perioada Ptolomeilor, iar templul Kom Ombo este un templu-dublu, neobisnuit pentru arhitectura sacra egipteana, fiind dedicat unor zeitati diferite. Ajungem la Aswan unde ne cazam.

Ziua 5: 13 aprilie 2021 Abu Simbel – O zi lunga, urmand sa ajungem pana la portile Nubiei unde se afla impresionantul templu construit de Ramses II. Vom strabate desertul spre granita sudaneza, iar in drum, ne vom opri de asemenea la Obeliscul Neterminat, la Marele Baraj si la templul Kalabsha – templu construit pe vremea imparatului roman Octavianus Augustus si care a fost mutat in momentul constructiei barajului Nasser. In cursul dupa amiezii, ne vom intoarce la Aswan.

Ziua 6: 14 aprilie 2021. Aswan. Aswan este “capitala sudului”, un oras cu o puternica influenta culturala nubiana. Dupa ziua lunga de ieri, va fi o zona molcoma. Ne vom plimba cu felucca printre celebrele cataracte ale Nilului, vom vizita Gradina Botanica, dar si satul nubian aflat pe o insula pe Nil. Vom vizita de asemenea si templul Philae, relocat pe o insula din mijlocul Nilului in timpul constructiei Marelui Baraj. Se considera ca templul Philae este ultimul templu unde ceremonialul antic dedicat zeitei Isis a fost celebrat, chiar si in timpul perioadei crestine.

Ziua 7: 15 aprilie 2021. Aswan – Hurghada. Lungul drum de intoarcere spre Hurghada (460 km) de-a lungul vaii Nilului si strabatand Desertul Estic.

Ziua 8: 16 aprilie 2021 Hurghada. Un pic de plaja si balaceala si apoi transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti.

 

Deci:

Perioada de desfasurare: 9 – 16 aprilie 2021

Zboruri: (operate de compania TAROM)

9APR Bucuresti – Hurghada 12:40 – 14:50

16APR Hurghada – Bucuresti 15:50 – 20:10

Pret: 879 euro

Include zbor direct Bucuresti – Hurghada  si retur (cu taxe incluse, bagaj de cala si bagaj de mana), cazare in hoteluri de 4 si 5 stele cu micul dejun (la Hurghada, all inclusive), transport, intrare la toate monumentele si activitatile din program. Pentru 99 euro in plus, se poate si demi-pensiune in Luxor si Aswan.

Conditii COVID: Egiptul cere prezentarea unui test tip PCR facut cu maximum 72 ore inainte de a ajunge la punctul de frontiera. Karpaten are o intelegere cu mai multe laboratoare pentru o reducere de pret. La intoarcerea in Romania, Egiptul se afla pe lista verde (adica fara restrictii). Aproape imposibil de a ajunge pe lista galbena.

Informatii / rezervari

Mai multe informatii gasiti aici –––-> Circuit Egipt 

Imagini Egipt

Amarina Hotel Hurghada

Incepem cu un pic de plaja si baie 🙂

Rasarit de soare la Amarina

La Amarina, rasariturile sunt geniale !

Templul Karnak

Impresionantul templu Karnak

Statuie Karnak

Fix aici am facut o poza acum 20 ani 🙂

Karnak Luxor

Karnak. Unic. Impresionant

Templul Luxor

Templul Luxor este in centrul orasului, fix pe malul Nilului.

Templul Luxor la Nil

Light sound Karnak

Light & sound show in Karnak este absolut fabulos

Balon Luxor

Calatoriile cu balonul sunt absolut memorabile. Am fost de 4 ori (de 2 ori in Cappadocia, 1 data in Laos, 1 data in Kenya), dar fiecare zbor a fost magic. Si cel de la Luxor este magic

Imagine din balon Luxor

Zona necropolelor de sus, din balon

Colosii lui Memnon

Colosii lui Memnon

Templul lui Hatshepsut

Templul lui Hatshepsut

Mormant Ramses III

Se pot alege 3 morminte din cele cateva deschise. In decembrie, eu am fost la Ramses III

Mormant Ramses IV

Ramses IV

Mormant Tausert Sethknakht

Mormantul dublu Tausert  / Sethknakht

Aswan feluca

Aswan – plimbarea cu feluca pe Nil e de vis

Felucca in Aswan

Printre cataractele Nilului

Philae

Langa Aswan, vom vizita si templul Philae unul dintre cele mutate cu ocazia constructiei Marelui Baraj

Abu Simbel

Nu am putea rata impresionantul templu al lui Ramses II de la Abu Simbel, de la portile Nubiei

Categorii:
Egipt

Comentarii

  • Florin spune:

    V-ati gandit cam tarziu. E un fel de last minute. Daca stiam, veneam cu tine. Asa am luat tot de la agentia sus numita, aproximativ aceeasi perioada, un sejur la 5 stele in Hurghada.

    • Imperator spune:

      Dureaza mai mult organizarea unui circuit. Plus, mai era si posibilitatea de a zbura in Marsa Alam, dar am ajuns la concluzia ca ar fi un drum mai lung, deci au fost in lucru mai multe alternative. Imi pare rau 🙁

  • A. Marinescu spune:

    Cezar, oare o persoana care locuieste in Austria ar putea merge in acest circuit, intalnind grupul in aeroportul Otopeni ? Tinand cont de faptul ca la sosirea in Romania din Austria trebuie carantina, dar in acest caz fiind vorba doar de tranzit prin OTP ?

    • Imperator spune:

      Buna, daca vii cu un test PCR facut la maximum 72 ore inainte de intrarea in Romania, poti sa intri fara carantina in Romania timp de 72 ore (in cazul in care Austria va fi inca pe lista galbena in acel moment). Poti sa-l faci in asa fel incat acelasi test PCR sa fie valabil si in Romania, si in Egipt – daca vrei doar sa vii „in tranzit” (adica daca il faci cu 72 ore inainte de a ajunge in Egipt, poti intra in Romania cu el fara carantina)

  • vladimir spune:

    Salut, in perioada aceia incepe ramadanul. Cum e pentru turisti? Noi ne gandim sa dam o tura in mai. Ai idee cum e de cald comparativ cu Bucuresti in august?

    • Imperator spune:

      Nu e o problema. In toate orasele turistice ale Egiptului vor fi restaurante deschise pentru straini.
      In mai cred ca va fi cald. Gen spre 40 grade. In prima jumatate al lui aprilie, in Luxor (unde este cel mai cald), sunt cam 30 – 32 grade ziua.

  • Mihaela spune:

    Poti sa ne specifici, te rugam, cat de mare va fi grupul pentru Egipt? Nu am gasit aceasta informatie nici pe site-ul karpaten. Multumesc!

  • Elefantul African spune:

    pana nu imi fac vaccinul nu merg nicaieri

  • Liliana spune:

    Interesant…de luat în calcul…

  • Basut Dumitru spune:

    „Karpaten are o intelegere cu mai multe laboratoare pentru o reducere de pret.”
    Sunt client Karpaten si am cumpărat un sejur la Hurghada pentru 11 Martie dar nu mi sa comunicat despre această colaborare cu aceste laboratoare … care sunt acestea si cum putem beneficia de reducere ?
    Va mulțumesc…

    • Imperator spune:

      Sunt mai multe, dar eu am facut in ultimele 2 dati la Complet Medical https://www.completmedical.ro/ Au mai multe puncte prin oras. Trebuie doar sa le spui ca ai parte de reducere, o sa verifice la centru si mi-au dat de fiecare data. S-ar putea sa nu fie cel mai ieftin (mie imi convine ca un centru e la 5 minute de mers pe jos), asa ca intreaba la Karpaten care e toata lista.

  • Claudia spune:

    Cu ce se va face transportul intre locatii?

  • Elena spune:

    Buna, se viziteaza Sphinxul si piramidele?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest