Turism medical: prin Happy Tour, primiti 50% din contravaloarea biletului de zbor spre Turcia

Turism medical

Asta-iarna, la sfarsit de ianuarie, am fost la Istanbul invitat la un forum mondial dedicat turismului. Era, probabil, cel mai mare eveniment de promovare turistica a Turciei, cu sute si sute de participanti din toata lumea, inclusiv 30 de bloggeri de pe toate meleagurile. Pe langa forumul de o asemenea amploare (a venit inclusiv Erdogan, care a spus cat de important este turismul pentru Turcia si, evident, a vorbit de siguranta si seriozitate), am ramas surprins de faptul ca autoritatile, dar si comunitatea de afaceri se uita la absolut orice nisa turistica si vor sa exceleze in fiecare – Turcia nu vrea numai sa domine nisa de all inclusive, ci si pe cea de turism istoric, de aventura, sportiv, dar si pe cea de turism medical. Auzisem eu ca Turcia este o forta in turismul medical, asa ca m-am dus, curios, la prezentare.

Aveam sa aflu ca turismul medical este, probabil, nisa care beneficiaza de cea mai mare crestere in turismul la nivel mondial (sau european). Exista doua tari care s-au concentrat serios pe aceasta nisa, iar acestea sunt Thailanda si Turcia. Care este ideea? Relativ simpla, dar iti trebuie gandire strategica, bani si marketing.

Serviciile medicale in tarile Europei sau in SUA sunt scumpe. Uneori, foarte scumpe. Si proaste. Uneori, foarte proaste (vezi Emirate, UK, dar si alte locuri). Sau nu sunt conditii (vezi Romania). Sau nu sunt medici. Asa ca turcii au investit masiv in a construi spitale care se invart dupa soare, in a avea doctori superpregatiti (prin universitati de renume) si in conditii de cazare si recuperare ca in hotelurile de 4 sau 5 stele. Ofera preturi sub Europa Occidentala, la conditii peste Europa Occidentala. Iar fata de tari precum Romania, trebuie doar sa compari conditiile oferite pacientilor.

Asa ca numerosi europeni, inclusiv romani, au dat navala sa-si trateze betesugurile in Turcia. Conform cifrelor, 2.000 de romani s-au tratat, anul trecut, in Turcia (nu stiu daca dottore Ponta este in statistici), iar pachetele au variat de la analize complete la interventii chirurgicale complexe.

Ce am mai aflat la Istanbul? Ca guvernul se implica masiv in sprijinirea turismului medical, asa ca a hotarat sa subventioneze cu 50% pretul biletului de avion Turkish Airlines din orasul de rezidenta al celui care cumpara un pachet medical complet in Turcia pana in orasul unde acesta se duce sa se interneze (Istanbul, Izmir, Antalya). Erau anuntate nu mai putin de 33 de spitale de clasa mondiala care figurau in acest program. Am incercat sa aflu cum se poate obtine discountul acesta, dar n-am prea inteles. Ma rog.

 

Zilele acestea, am vazut insa un comunicat de presa de la Happy Tour, care a devenit una din putinele agentii de turism din lume acreditate de Turkish Airlines sa ofere acest discount. Adica, daca va duceti la Happy Tour si achizitionati un pachet de turism medical in Turcia, oamenii de acolo va vor obtine automat discountul de 50% de la Turkish Airlines (care il va compensa de la Erdogan). O sa-mi spuneti ca un zbor pana la Istanbul nu costa mare lucru. Asa o fi. Dar poate nu vreti sa va tratati la un spital din Istanbul, poate vreti la un altul, iar un zbor pana in Antalya sau Izmir costa uneori neasteptat de mult. In plus, pe langa reducerea la biletul de avion, consultantii in turism de la Happy Tour pot sa-ti dea mult mai multe relatii, inclusiv recomandari de spitale, ce specializari au si multe alte ponturi.

Daca aveti vreo afectiune de rezolvat sau pur si simplu vreti sa va controlati din cap pana in picioare, puteti sa incepeti prin a trimite un mail la Happy Tour – Departamentul Turism Medical la adresa medtravel@happytour.ro. Si multa sanatate va doresc!

Sursa foto

Categorii:
Turcia

Comentarii

  • DUMUTA FLORENTIN spune:

    Buna ziua, sunt bolnav de hepatia B si D (DELTA) DESCOPERITA IN URMA CU 14 ANI

    Buna ziua ,sunt bolnav de hepatita B si D (delta) descoperita in urma cu 14 ani.Am facut tratament in tara cu PEG YNTERFERON,VIREAD,VIROFOB,in urma acestora virusul B este nedetectabil dar virusul DELTA cind opresc tratamentul cu YNTERFERON se reactiveaza(AM FACUT TRATAMENT CU YNTERFERON DE 5 ORI )as dori sa stiu daca exista in Turcia (sau in alta tara) un alt tratament ,daca pot sa ma tratez acolo si ce costuri implica.Va multumesc.

  • vasilescu rodica spune:

    buna ziua, sunt bolnava de gonartroza la ambii genunchi, am virsta de 82 de ani am facut injectii cu hialuronic si durerea tot nu mi-a trecut . as dori sa stiu daca in turcia exista chondrofiller gel pentru implatul de cartilaj, daca se poate sa ma tratez acolo si ce costuri implica. va multumesc tel. contact 0744636123

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest