Nepal – doua saptamani de neuitat pentru vreo 800 euro !

Poate v-ati gandit la un moment dat sa vizitati Asia, poate candva ati visat la tari indepartate, exotice, misterioase, la India, Indonezia sau Nepal… Si ati ramas cu visul pentru ca ati gasit tururi care costa de se sparie gandul… Am incercat de data asta sa simulez o calatorie de 2 saptamani in Nepal pentru doua persoane. M-am uitat apoi sa vad cand este cel mai bine de calatorit in Nepal – vara este exclus, Nepalul este “spalat” de ploile musonice din subcontinent, asa ca am hotarat sa ma uit la ultimele doua saptamani din octombrie….

Mai intai avioanele… am cautat mai multe combinatii si pana la urma mi-a iesit o combinatie din 3 zboruri:
Dus:
16.10. Aegean Airlines Bucuresti – Atena 10:10 – 11:40
16.10. Air Arabia Atena – Sharjah 23:20 – 4:35
16.10. Air Arabia Sharjah – Kathmandu 7:15 – 13:00
Intors:
30.10. Air Arabia Kathmandu – Sharjah 13:40 – 16:20
30.10. Air Arabia Sharjah – Atena 18:55 – 22:40
31.10. Aegean Airlines Atena – Bucuresti 17:00 – 18:45
Preturi:
Aegean Airlines Bucuresti – Atena (si retur): 164 euro
Air Arabia Atena – Kathmandu (si retur): 375 euro
Total: 539 euro.

Deci, la drum…
Sambata, 16 octombrie 2010 Bucuresti – Atena -> spre Asia
Intre cele doua avioane, ai timp de o tura destul de consistent prin Atena… De ce sa nu te cateri pe Acropole sa ai metropola greceasca la picioare, de ce sa nu te plimbi prin Plaka, de ce sa nu-I vezi pe evzoni lipindu-si talpile cipicilor unii de altii ? Do it.
De la aeroport, poti sa iei linistit metroul (10 euro dus-intors) pana in Piata Syntagma… De acolo, o iei pe jos… As zice ca urcatul pe Acropole (12 euro) nu trebuie ratat, nici noul Acropolis Museum (1 euro), apoi te plimbi pe strazi, sa bei o cafea, sa mananci un souvlaki… seara fuga inapoi la aeroport…

Duminica, 17 octombrie -> Sharjah – Kathmandu
Dupa ce zburati nu stiu cate ore, poate nici nu puteti dormi, o sa ajungeti cam varza. Oricum cand ajungeti la hotel, in mod sigur, adrenalina o sa pompeze, iar ce o sa vedeti pe geamul masinii nu o sa va lase sa dormiti imediat. Cand am fost in Kathmandu, am stat in International Guest House (un nume nu foarte inspirat), dar e un hotel intr-o zona linistita, fiind totusi foarte bine plasat, la doi pasi de Thamel… https://www.intguesthouse.com/index.html Daca sunteti in bani, puteti lua o camera deluxe la 30 dolari dubla in care va veti simti foarte bine… Daca nu sunteti in prea multi bani, va recomand sa stati la legendara Kathmandu Guest House (primul guest house din Kathmandu deschis in 1967 si care a cunoscut perioada clasica hippie). Aici poti gasi camere de la super deluxe la ultra basic (4 dolari): https://www.ktmgh.com/kgh/default.php. Nu parasiti cartierul Thamel – este un loc fascinant de intalnire a calatorilor din intreaga lume, dar aveti si cele mai bune restaurante din Nepal – unul dintre cele mai bune tiramisu care le-am mancat vreodata l-am mancat la doi pasi de Kathmandu GH

Luni, 18 octombrie Kathmandu
Azi e cu adevarat prima zi de Nepal… Plimbati-va pe strazi, la fiecare colt va fi un templu, un loc fotogenic, cineva care zambeste. Duceti-va incet incet spre Durbar Square, piata centrala dominata de temple in stil pagoda… Incercati sa fiti aici cand apune soarele… Atentie, strainii trebuie sa plateasca intrarea in piata (200 rupii – 2 euro).. dar cum voi veti sta mai mult si in fiecare zi veti trece pe aici, duceti-va la site office sa primiti un permis de trecere libera (gratis). Piata e fabuloasa… temple, palate, sadhu care vor sa se pozeze contra cost, ghizi de ocazie, copii care se joaca… Merita sa vizitati Hanuman Dhoka, palatul regal (bilet: 250 rupii – 2 euro). Plimbati-va si la sud de piata spre Freak Street, strada pe care locuiau hippiotii anilor 70… nu a mai ramas mare lucru, doar amintiri… Negociati, targuiti-va, faceti cumparaturi… Enjoy the place

Marti, 19 octombrie Kathmandu
Incepeti ziua in forta si duceti-va la templul budist Swayanbunath (sau Monkey Temple). Intrarea costa 75 rupii (undeva sub 1 euro), rtp slot gacor poate si pentru ca trebuie sa urcati mult prea multe scari… Dar merita, aveti parte de o vedere superba asupra orasului… La intoarcere, mai petreceti niste ore minunate prin Kathmandu.

Miercuri, 20 octombrie Pashupatinath – Boudanath
E timpul sa vizitati locurile sfinte de langa Kathmandu. Luati un taxi din Thamel pana la Pashupatinath (100 rupii – 1 euro) si vizitati cel mai sfant temple hindus din Nepal unde puteti asista la una din frecventele incinerari umane (e un loc foarte auspicious sa fi ars). Intrare: 250 rupii – 2 euro. De aici, luati-o pe jos printr-un sat autentic nepalez spre Boudanath unde se afla o stupa tibetana, este cel mai important templu budist din Nepal… Aici veti fi cuceriti de incantatiile tibetane, de atmosfera, de culori, de mirosuri… Langa marea stupa, sunt numeroase manastiri tibetane in refugiu… Oricare se poate vizita gratuit. Stati pana dupa apusul soarelui, atmosfera e superba… Returul cu taxi (130 rupii – 1 euro si ceva) sau cu autobuzul (7 rupii – ceva mai mult de 5 euro-centi)

Joi, 21 octombrie Patan
Valea din jurul Kathmandu a adapostit trei regate aflate permanent in conflict – Kathmandu, Patan si Bhaktapur… asta pana cand un rege din necioplitul, dar razboinicul trib gurkha a venit si i-a cucerit pe toti, fondand Regatul Nepalului. Kathmandu a devenit capitala noului mega-regat, dar celelalte 2 orasele si-au pastrat palatele regale si spectaculoasele temple… Ca sa intri in piata centrala, Durbar Square trebuie sa platesti 250 rupii – 2 euro. Nu trebuie sa ratati cateva temple, dar mai ales Patan Museum construit de austrieci si asta se vede… Pret – in consecinta: 250 rupii – 2 euro. Taxiul costa 130 rupii (1 euro), iar autobuzul 7 rupii.

Vineri, 22 octombrie Bhaktapur
Al doilea oras regal merita de asemenea vizitat… temple, strazi, magazine, totul este fascinant… De la templul elefantilor erotici la stradutele pe care nepalezii isi usuca vasele, plimbati-va, plimbati-va, plimbati-va. Bhaktapur e mai departe de Kathmandu, asa ca taxiul poate costa si 350 rupii (3 euro) one-way, iar autobuzul 12 rupii.
Intr-una din aceste 3 zile, puteti sa luati un mountain flight. Daca vreti sa vedeti Everestul si nu vreti sa urcati cateva zile de la Lukhla spre Tengopoche, din Kathmandu sunt organizate zboruri spre Everest pe care puteti sa-l vedeti si fotografia de la vreo 5 km distanta. Zborurile cele mai safe si confortabile sunt oferite de Buddha Air https://www.mountainflights.com/Buddha.htm, dar costa 166 dolari (120 euro).

Sambata, 23 octombrie Kathmandu – Pokhara
Drumul spre al doilea oras al Nepalului este spectaculos… Desi nu sunt decat 200 km, se face cam in 7 – 8 ore, dar merita… e superb… Autobuz de lux cu aer-conditionat costa 12 dolari (8 euro), iar autobuzele normale costa circa 250 rupii (2 euro).
Thamel-ul din Pokhara se numeste Lakeside si este, intr-adevar pe malul lacului. Hotel as zice: https://www.hviewpoint.com/index.htm, un mini-zgarie nori de 5 etaje. Dubla costa cam 25 dolari, dar se poate negocia si pana la 30% discount in functie de cati clienti au… Hai sa zicem ca o scoateti la 20 dolari. In caz de buget mai restrains Orient Youth Hostel iti da o camera dubla sclipitor de curata cu baie proprie la vreo 400 rupii (ceva mai putin de 4 euro).

Duminica, 24 octombrie Pokhara
Kathmandu este o metropola (e drept ramasa printr-un secol XVIII), Pokhara este locul in care sa te relaxezi… pe malul lacului, uitandu-te la Himalaya, puteti sa mai vedeti o runda de temple sau o cascada… sau sa va relaxati schimband povesti cu backpackeri din toata lumea.

Luni, 25 octombrie Sarangkot
Panorama pe care o aveti de la Sarangkot este aproape o experienta religioasa… De aici vedeti o parada de varfuri pline de zapada de la Dhaulagari (8167 metri) pana la piramida perfecta care este Macchapucchare (6997 metri), incluzand Annapurna… Accesul la view costa si el vreo 20 rupii (nu mai impart la euro… Taxiul din Pokhara costa 500 rupii (dus-intors) – 5 euro, iar daca vrei s-o iei pe jos, este o plimbare de vreo 4 ore… dar e o ascensiune !

Marti, 26 octombrie Pokhara – Chitwan National Park
Un alt drum de 7 ore pana la Chitrasali. Autobuzul de lux costa 10 dolari (7 euro), cel popular doar 350 rupii (3 euro). De la Chitrasali, mai trebuie sa luati un jeep pana la Sauraha (50 rupii – sub 1 euro). Un mid-range bun este Royal Park Hotel: https://www.royalparkhotel.com.np/ Pretul este foarte negociabil, dar poate fi in jur de 20 dolari pe noapte (14 euro). Pentru bugete mai mici, Travellers Jungle Camp iti ofera o camera dubla cu baie proprie pentru 500 rupii (5 euro).

Miercuri, 27 octombrie Chitwan National Park
Chitwan National Park adaposteste 50 specii de animale (inclusiv tigri, rinoceri, elefanti sau maimute si 450 specii de pasari… Pana de curand, a adapostit si guerile maoiste care intre timp au cucerit puterea si s-au mutat in vilele de lux din Kathmandu. Activitatea cea mai populara este sa te plimbi cu elefantul prin jungla, dar si prin rau in cautarea vreunui rinocer… Nu e ieftin, dar merita cu prisosinta… 1000 rupii (10 euro). Se mai plateste admisia vreo 500 rupii (5 euro), asa ca beneficiati de ocazie si cumparati si un jungle trek. As sugera si o plimbarea cu canoe pe rau timp de 1 ora, urmat de o plimbare de 2 ore inapoi in sat, trecand si pe la o cresa de elefanti (850 rupii – 8 euro).

Joi, 28 octombrie Chitwan National Park
Folositi ziua pentru o zi plina de vizitare a parcului. Se poate cu jeep-ul, dar cel mai frumos este pe jos (800 rupii – 8 euro).

Vineri, 29 octombrie Chitwan NP – Kathmandu
Ati ghicit… drumul tine vreo 7 ore si poti sa iei un autobuz de lux la 10 dolari (7 euro) sau un autobuz normal la 350 rupii (3 euro).

Sambata, 30 octombrie Kathmandu – Sharjah – Atena
Of, o parte din inima o sa va ramana in mod cert in Kathmandu… Dar la ora 13:40, aveti avionul de intors acasa. Taxiul nu poate sa coste mai mult de 250 rupii (2 euro). Veti schimba in Sharjah, iar seara ajungeti la Atena… Luati metroul pana in centru (ups… 10 euro !!!!) si daca reusiti sa va reveniti psihologic la preturile din Europa, stati la Hotel Adonis – https://www.hotel-adonis.gr/index.html la 40 euro dubla (negociat) sau la Athens International Youth Hostel la 16 euro in camera cu 4 paturi https://www.aiyh-victorhugo.com/index.html

Duminica, 31 octombrie Atena – Bucuresti
Mai dati o raita prin Atena, incercati sa va reveniti la o temperatura mai apropiata de ce e acasa…

Hai sa vedem si costurile:
Varianta “mic-burgheza”
Avion: 539 euro
Viza Nepal (se ia de pe aeroport): 25 dolari = 18 euro
Hotel Kathmandu (7 nopti): 7 x 11 euro = 77 euro
Hotel Pokhara (3 nopti): 3 x 7 euro = 21 euro
Hotel Chitwan NP (2 nopti): 2 x 7 euro = 14 euro
Hotel Atena (1 noapte): 20 euro
Total cazare: 132 euro
Intrare atractii Atena: 13 euro
Intrare monumente Nepal: 10 euro
Chitwan NP: 38 euro
Mountain flight: 120 euro
Total atractii: 181 euro
Transport local zona Kathmandu: 10 euro
Transport local zona Pokhara: 5 euro
Transport aeroport KTM: 2 euro
Autobuz aircon Kathmandu – Pokhara – Chitwan – Kathmandu: 23 euro
Metro aeroport – Atena (2 ori): 20 euro
Total transport: 60 euro
Mancare Grecia 2 zile x 30 euro = 60 euro
Mancare Emirate 2 zile x 20 euro = 40 euro
Mancare Nepal 12 zile x 10 euro = 120 euro
Total mancare: 220 euro
Altele: 100 euro
TOTAL: 1250 euro

Varianta buget:
Avion: 539 euro
Viza: 18 euro
Hotel Kathmandu (7 nopti): 7 x 1 euro = 7 euro
Hotel Pokhara (3 nopti): 3 x 2 euro = 6 euro
Hotel Chitwan NP (2 nopti): 2 x 2.5 euro = 5 euro
Hotel Atena (1 noapte): 16 euro
Total cazare: 34 euro
Intrare atractii Atena: 13 euro
Intrare monumente Nepal: 10 euro
Chitwan NP: 38 euro
Total atractii: 60 euro
Transport local zona Kathmandu: 3 euro
Transport local zona Pokhara: nimic
Transport aeroport KTM: 2 euro
Autobuz normal Kathmandu – Pokhara – Chitwan – Kathmandu: 9 euro
Metro aeroport – Atena (2 ori): 20 euro
Total transport: 34 euro
Mancare Grecia 2 zile x 15 euro = 30 euro
Mancare Emirate 2 zile x 15 euro = 30 euro
Mancare Nepal 12 zile x 5 euro = 60 euro
Total mancare: 120 euro
Altele: 75 euro
TOTAL: 880 euro (daca am exclude Atena, ar fi 800 euro ! 2 saptamani….:)

Este Nepalul chiar atat de scump ? 2 saptamani in Nepal aproape 900 euro ?

Swayanbunath

Boudanath

Mountain flight cu Buddha Air

Patan

Pokhara

Sarangkot

Chitwan NP. Sursa: https://www.claytor.com/

Canoe la Chitwan NP

Comentarii

  • Razvan Pascu spune:

    Programul e super facut, dar am o obiectie:

    Unde este Taromul in schema asta? :-)))

    P.S. Drum bun si distractie placuta la Cairo! Sa il saluti pe Wahid (soferul) din partea mea!

  • Cristian spune:

    inteleg eu bine? preturile sunt pt 2 persoane? (inclusiv alea pt biletele de avion?)

  • Imperator spune:

    @ Razvan – Taromul a iesit cu 10 euro mai scump si l-am lasat pentru data viitoare… sau cand baga cursa directa la Kathmandu. Multumesc de urari si o sa-i transmit.
    @Cristian – nu, costurile sunt pe persoana in conditii ca se duc 2 persoane (costurile de hotel se impart la 2)

  • Anca Cristea... spune:

    Salut pe Aeroflot cu escala in Moscova am platit 442 euros pentru plecari in iulie si august
    .

    Zi buna

  • Anca Cristea... spune:

    Adica Buc- Delhi si retur

  • Imperator spune:

    Delhi, da, asa e… pentru octombrie un Bucuresti – Delhi este 417 euro via Moscova… Dar de la Delhi la Kathmandu mai costa vreo 200 euro ca nu zboara Kingfisher, IndiGo sau JetLite

  • varu spune:

    Eu iti multumesc pentru acest articol care mi-a deschis apetitul pentru Nepal si Nepalul a devenit unul din candidatii vacantei de doua saptamani de anul asta. Mai e si Portugalia pe lista, sa vedem care va fi destinatia castigatoare in final. Iti dau totusi o sugestie si totodata o rugaminte care sa iti imbunatateasca articolele:

    1. Ce ai facut tu e un tur cultural, generalist, cu locuri de vazut pentru cel care ajunge pentru prima data in Nepal. Si e foarte bine asa. Totusi principalul motiv pentru care lumea se duce in Nepal sunt drumetiile montane (ma feresc de cuvantul trekking atata timp cat exista echivalent in romana). Ai putea sa faci un program alternativ de doua saptamani care sa combine atractiile culturale cu o drumetie de nivel mediu de cateva zile, capabila de efortul oamenilor normali, care n-au facut alpinism toata viata lor? Bineinteles ca nu ma refer la Everest, pe care l-au urcat vreo 1500 de oameni de pe planeta asta pana acum. Un circuit care sa fie facut de un om normal: o saptamana Kathmandu si imprejurimi si o saptamana o drumetie pe munti.

    2. Pretul la bilet catre India poate iti da idei si pentru configurarea unui traseu pentru India. Tot de doua saptamani. Iata o idee pentru un articol viitor.

    Doar sugestii.

  • Imperator spune:

    Vere,
    In primul rand, ma bucur ca ti-am dat idei… si sper ca am dat idei si la mai multi.
    Despre trekking, da si nu… Multa lume se duce in Nepal pentru trekking, e adevarat, dar am vazut multi turisti din Kathmandu (chiar majoritatea as putea spune) care nu pareau exact montaniarzi, ci veniti sa descopere Nepalul.
    Exista 2 rute "clasice" – de la Lukhla spre Everest Base Camp (fara a ajunge la EBC, ci mai degraba la Tengopoche, ceva mai jos, dar de unde se poate vedea Everestul) si Annapurna Circuit. Acestea sunt considerate trekkinguri pentru ne-alpinisti, dar tin destul de mult. In ciuda, aparentelor, Kathmandu nu este chiar la munte… desi la vreo 2000 si ceva de metri, nu se afla aproape de nici un trek. Exista si langa Kathmandu un loc de pe care poti vedea muntii… Iau sugestia ta ca atare si promit sa aprofundez sa vin cu niste idei de trek.
    2. In planul de configurare de tururi se afla si India (imediat ce am terminat sa scriu Nepalul, ma gandeam deja la un Delhi – Agra – Rajastan… Aveam deja in plan sa compar Aeroflot cu Turkish si cu Air Arabia. Ma astept insa ca bugetul sa iasa ceva mai sus, India este putin mai scumpa decat Nepalul (in Nepal, cazarile acelea de 4 euro, crede-ma sunt chiar foarte ok !!!). Si pentru mine a fost o surpriza ca a iesit sub 1000 euro 🙂 Ma apuc de munca si voi face si o Indie de 2 saptamani 🙂

    • O corectie necesara. Kathmandu este la 1300 m altitudine. In apropiere de KTM este intr-adevar un loc de unde se vad muntii dar nu Everestul. Se vede Langtang, varf de 7000, dar numai toamna destul de tarziu. Se zboara bine cu cateva companii din golf cu releu intr-una din tarile de provenienta a companiei de obicei cu doua escale: Atena sau Istambul, releu in golf si apoi Kathmandu. De cand cu Qatar se simplifica zborul la o singura escala. Merg in Himalaya anual din 2007 cu ture fotografice si exerienta spune ca trebui sa ai un partener serios in Nepal daca nu vrei sa ratezi tura. Prieteni de-ai mei au fost in Nepal si din pacate au ratat concediul. Au mers pe variante locale, e adevarat mai ieftine, iar ghidul si porterii i-a lasat in mijlocul muntilor din cauza proastei negocieri. la inceput pare ieftin si apoi cand nu mai ai de ales se creste tariful cu nesimtire.

  • the spune:

    Eu te-as ruga sa scrii despre Thailanda. 🙂 Eu spre ex as vrea sa ma duc acolo, nu la munca ci ca turist.Cam cum ai vedea tu o calatorie in Thailanda ? Multumesc. Mai faceti vreo intalnire pe undeva, candva ? Vin si eu 100% . Pe bune !

  • Imperator spune:

    O sa scriu la un moment dat, dar inca nu am gasit un pret de avion wow… 🙂 Mai caut insa.
    Intalnire, tot au fost, aproape saptamanal 🙂

  • Cristian Stan spune:

    Esti f.bun! Stiu putini care sa stie sa splituiasca tarifele asa (niciunul nu e agent de ticketing) :). Merci pt tip-ul cu AirArabia, nu stiam ca zboara ATH.
    Ce inseamna tarif wow de Tailanda? Cel mai putin am zburat cu 146+495 (tarom+qatar, via IST). Dar am vazut mai nou chiar cu Aeroflot la vreo 650. De cand toate companiile din golf si-au luat B777, toate au locuri pe tarifele ieftine.

  • Imperator spune:

    Caut ceva in jur de 5 – 600… Mai sap.. .erau pe Panorama Blue, dar s-a scumpit… Mai caut 🙂

  • pelticus spune:

    -e si taxa de iesire din Nepal?
    -biletele de avion sa le iau de acum pentru octombrie? (n-am idee cat de mult poate varia pretul)
    -pentru cazare ar trebui sa rezervam din timp sau ne descurcam la fata locului?

    multumesc frumos si scuze pentru intrebarile de incepatori 🙂

  • Imperator spune:

    @pelticus – nici o intrebare nu e proasta, deplasata sau "incepatoare". Parerea mea 🙂
    Mie greu sa cred ca Air Arabia se va duce mai in jos cu pretul – ar putea sa apara ceva promotii (ei mai fac uneori), dar ca la orice promotie, nu bag mana in foc. Cu privire la zborul Bucuresti – Atena, nu cred ca se poate duce mai jos. Cu cat te apropii de data plecarii, in principiu, preturile ar trebui sa creasca, dar numai daca se umplu locurile… De exemplu, asta-toamna, urmaream preturile de Atena – Sharjah – Colombo (Sri Lanka) si cam cu 2 luni inainte au inceput sa creasca, asa ca am cumparat imediat.
    Exit tax este inclus in biletul de avion incepand cu 1 martie 2009, nu se mai plateste o taxa suplimentara.
    Cazare gasesti garla in Kathmandu si Pokhara, poti sa te duci linistit fara rezervare. Atentie insa ca vei fi "vanat" de taximetristii din aeroport care te vor duce la un hotel de unde iau comision si pretul poate fi mai mare. De aceea, imensa majoritate a hotelurilor iti trimit masina sa te ia de la aeroport. Pe de alta parte, as recomanda ca sa-ti rezervi cel putin prima noapte… Dupa ce zbori nu stiu cat, nu o sa fi prea fericit sa bati din poarta in poarta in cautare de ceva sa te satisfaca.

  • pelticus spune:

    aa,am uitat ceva :http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/tw/tw_927.html avertisment care apare si pe mae.ro

    sunt putin exagerate ca pe orice site oficial sau …?

  • pelticus spune:

    la biletele de avion nu ma gandeam la ieftinire ,din contra, la crestere de pret .Noi abia in mai o sa stim sigur daca putem pleca si ma gandeam ca in 2 luni poate sari pretul a.i sa creasca bugetul.

  • Imperator spune:

    Am fost in Nepal in timpul razboiului civil intre monarhie si maoisti si nu am simtit nici o problema. In general, site-uri gen State Department si chiar si MAE sunt putin paranoice… in general, ma ghidez dupa warningurile de la Lonely Planet care sunt mult mai apropiate de realitate. M-am uitat acum, nu vad nici un warning.

  • Imperator spune:

    Nu cred ca sunt schimbari majore pentru octombrie daca iti iei biletul in mai. Iar despre ieftinire… anul trecut, prietena mea a cumparat bilet de Singapore cu 850 euro prin mai (plecam in august). Prin iulie, am descoperit ca era 650 euro 🙂 Am anulat primul bilet, am platit taxa de anulare de 50 euro si am cumparat imediat biletul de 650 euro 🙂 Deci, se mai intampla

  • pelticus spune:

    multumesc pentru raspunsurile prompte si promit sa te mai deranjez cu intrebari legate de calatoria asta 🙂

  • Imperator spune:

    Cu placere 🙂 Any time

  • Andreea spune:

    Salut,
    In primul rand felicitari pentru acest blog,este extrem de util si interesant!
    In 2 zile plec si eu spre Nepal pentru aproximativ 2 luni si as fi vrut sa te intreb daca imi trebuie un adaptor pentru priza ( pentru incarcat laptop,acumulatori,etc)tinand cont ca voi inchiria un apartament,deci nu voi sta la hotel!
    Multumesc mult!

  • Imperator spune:

    @Andreea – multumesc de aprecieri 🙂 In cele mai multe din cazuri, in Nepal vor fi prize de tip european-continental la 220 V (cum sunt la noi), dar mai exista cazuri sa fie niste modele mai vechi britanice (cu 3 picioare). In caz ca ai prize de alt model, e foarte usor sa gasesti adaptatoare in Kathmandu sau Pokhara… Apropos, daca nu e secret, ce faci 2 luni in Nepal ?

  • TropaTrop spune:

    Of, da… eu nici nu am plecat din Nepal si vreau sa ma intorc! Asta pentru ca Nepalul e ultima destinatie in calatoria mea si nu mai am bani sa fac ce mi-ar placea intr-adevar aici – Anapurna Circuit sau Everest Basecamp…

  • Imperator spune:

    Of, of, taman in Nepal ? Eu ii stiu pe unii de la o agentie din Thamel care din cate stiu au preturi f. bune: http://www.nepalfctrekking.com/
    Spune-le ca vi din partea mea (Cezar Dumitru), poate te ajuta 🙂

  • Cristi Z. spune:

    Am incercat o simulare de ruta in Noiembrie si Air Arabia nu afiseaza nimic dupa Octombrie (pe nici o destinatie). Din experienta, stii aproximativ cu cat timp inainte ar trebuii sa fie disponibile ? Le-am scris un mesaj pe site fara raspuns.
    In prezent pretul a urcat la 458E pe ruta Atena – Kathmandu, mai mare decat in urma cu 2 luni dar de departe cel mai bun. Ma gandeam ca preturile pentru Noiembrie vor fi mai ieftine cand se pun in vanzare.

    Vad ca pe Aegean nu mai primesti nici un zbor in Octombrie pana la Atena. Da mesajul "There are no available flights from/to Sofia, Bucharest, Lemnos & Kefalonia after the 27th of March. Flights from/to Sofia, Bucharest, Lemnos & Kefalonia will not be available during the summer flight schedule.". Mie unul nu imi pare "summer flight schedule" in Octombrie dar ei stiu mai bine 🙂

    Din ce am mai cautat alternativa este cu Tarom plecand vineri dimineata. Ajuns la 10:20 in Atena si cu destul timp de plimbare pana sambata seara. Biletul este ok, 154E.

  • Imperator spune:

    In general, orarul de iarna incepe la unele companii in ultimul weekend de septembrie, la altii, ultimul weekend de octombrie. Relativ la Air Arabia, probabil pe la mijloc de aprilie sa apara.
    Aegean se va uni cu Olympic (sau ii va cumpara), in momentul de fata si Olympic si Aegean zboara la Bucuresti, deci ma astept ca unul dintre ele sa nu mai zboare, probabil Aegean-ul

  • Oana Banc spune:

    as avea niste intrebari legate de Nepal
    ne-am hotarat si noi pt o excur dar in perioada 27dec-08 ian , am luat legat cu raj si are un tur prin nepal pt 680 eur /pers cu tot inclus(cazare,masa, intrari ) ce ziceti ? e ok ? daca am mai multe intrebari as putea sa va scriu pe o adresa de email ( as vrea niste sfaturi pt casablanca )
    multumesc
    Oana

  • Imperator spune:

    Spune-mi ce intinerariu ai… asa la o prima vedere nu pare rau, depinde si unde mergi. Atentie, pregateste-te sa fie frig (ziua cam 15 – 20 grade, noaptea sub zero). Toate pozele sunt facute in jur de 10 – 20 decembrie, deci iti poti face o idee 🙂
    Sigur, ca putem vorbi pe mail, putem vorbi si pe facebook 🙂 Cu mare placere

  • Cristi Z. spune:

    In Nepal se zice ca preturile cresc dupa fiecare muson asa ca uite un update din Noiembrie:

    Kathmandu Durbar Square – 300 NPR
    Swayanbunath – 200 NPR
    Taxi Thamel – Pashupatinath – 200 NPR negociat de la 300. Prin ultimul ghid chiar dadeau ca pret de referinta 150-200…si cum era vechi de un an probabil mai jos de 200 nu scoti.
    Pashupatinath – 500 NPR
    Autobuz Boudanath – Thamel – 15 NPR. Taxi nu am incercat dar nu cred ca iesea mai jos de 300. Senzatile din autobuz sunt pe masura pretului 😀
    Taxi pana la Bhaktapur nu am testat insa sigur este mult mai mult de 350. Autobuzul a fost intr-adevar ceva neglijabil. Taxa de intrare in oras 750 NPR sau 10USD, puteai alege in ce platesti.
    Kathmandu – Pokhara. Autobuzul de lux (Greenline) din ce am vazut era pe la 19 USD. Am mers cu cel normal care costa 450 NPR. In functie de unde il cumperi poate ajunge la 500 NPR.
    Pokhara – Chitwan – 400 NPR
    Chitwan – Kathmandu – 400 NPR
    Viza Nepal – 40 USD

    Sper ca ajuta 🙂

  • Imperator spune:

    @ Cristi – multumesc mult de update… Cum ti-a placut Nepalul ?

  • Lotus Roxana spune:

    Buna Imperator,

    Mai poti face o estimare de pret si acum?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest