In ultimul an de cand am scris serialul despre Iran, multi dintre voi mi-ati cerut detalii despre cum se poate merge in Iran. Am raspuns la toata lumea cu mare placere, dar vad ca interesul pentru Iran este in crestere si ma bucura… este o tara superba care merita sa fie vizitata. Asa ca, in randurile care urmeaza, o sa incerc sa va dau mai multe repere care sa va ajute in caz ca doriti sa vizitati Iranul.
Viza Iran
Acum doi ani cand am fost in Iran, a fost relativ simplu. Am scris un formular, am lasat pasaportul si, dupa vreo doua saptamani, m-au trimis sa platesc la BCR si sa-mi iau viza. Pe vremea aceea exista si Visa-on-Arrival pe aeroporturi (nu si la frontiera terestra). Intre timp, dupa Revolutia Verde, reglementarile s-au inasprit. Poti sa incerci sa-ti iei viza fara nicio invitatie, dar mai sigur si mai repede vei lua viza daca ai o invitatie de la o agentie din Iran.
Oricum, ai nevoie de urmatoarele documente:
Formular-tip (se ia de la Ambasada), 2 fotografii-tip pasaport, echivalentul a 70 de euro in lei, pasaport, cazier (de la Politie) si certificat medical ca poti calatori si esti in toate mintile (de la doctorul de familie sau orice policlinica privata). Daca iti trebuie invitatie, schimba niste mailuri cu cei de la Pars Agency, dar te mai costa inca 30 de euro.
Mai multe informatii: https://www.iranembassy.ro/consulat.htm
Ambasada din Bucuresti:
Str. Lascar Catargiu, nr. 39 (intre Piata Romana si Piata Victoriei)
Tel.: 021 312 04 93 sau 94, fax 021 312 04 96
Cum sa ajungi in Iran
Poti sa mergi pe jos, cu masina proprie, motocicleta sau bicicleta. Dar, daca decizi sa iei un mijloc de transport in comun, atunci ai doar trei posibilitati: avionul, trenul si autobuzul.
Avion: Cateva mari companii aeriene europene zboara spre Iran, cum ar fi Alitalia, Turkish Airlines, KLM sau Lufthansa, dar preturile pot fi piperate rau. De la mijlocul lui mai, compania low-cost turceasca Pegasus zboara atat la Bucuresti, cat si la Teheran. Pretul unui bilet Bucuresti – Teheran si retur incepe de la 350 de euro.
Tren: Poti sa mergi cu trenul Bosfor Express care pleaca din Bucuresti zilnic la ora 12:00 si ajungi la Istanbul a doua zi dimineata la 8:00. Costul unui bilet dus este de 40 de euro. Pentru a merge mai departe, exista doar un singur tren pe saptamana, Trans-Asia Express care pleaca in noaptea de marti spre miercuri noaptea din gara Istanbul Haydarpasha (din partea asiatica, spre deosebire de trenul din Romania care soseste in partea europeana, in Sirkeci). Trenul pleaca marti la ora 23:55 si ajunge in Teheran vineri la 20:20, dupa 66 de ore de calatorie, inshallah! Pana pe malul lacului Van din estul Turciei se calatoreste cu vagon turcesc, apoi strabati lacul cu un feribot, urmand ca de la Van incolo sa mergi cu o garnitura iraniana. Conditiile sunt foarte bune, iar mancarea de la vagonul-restaurant este gustoasa si relativ ieftina (mai ales in vagonul iranian). Pretul unui bilet dus-intors este de 100 de euro la cuseta clasa I.
Autobuz: Desi comertul blugi contra rulmenti a apus demult, mai exista inca autocare intre Romania si Istanbul. Un bilet dus-intors costa cu incepere de la 50 de euro (Murat sau Toros), iar traseul este strabatut in circa 8-10 ore (de obicei, noaptea). Din Istanbul, ai la dispozitie doua companii (Tehran Tur si Asuman Tur). Ambele au plecari zilnice in jur de ora 14:00 din Laleli, biletul costa cam 70 de dolari dus-intors si cursa dureaza circa 35-40 de ore.
Cazare Iran
Ai destule optiuni. Cel mai ieftin este couch surfingul, sa stai la oameni acasa (iranienii sunt extrem de primitori si se vor da peste cap pentru ca tu sa te simti ca un sah). De altfel, cel mai probabil cand o sa ma duc data viitoare in Iran, in mod cert voi face un pic de couch surfing. Data trecuta, am stat in diverse hoteluri, aceasta este lista lor:
Teheran – hotel Shiraz. Central, bine intretinut, mic dejun chiar ok, in centru, la doi pasi de o statie de metro. Putin mai scump, cu dubla la 50 de euro, dar e ok.
Teheran – hotel Firouzeh. La intoarcerea in Teheran, am zis sa mai economisim niste bani. E curat, dar putin cam run down, in schimb, tipul de la receptie (probabil, patronul), il vedeti in poza, Mr. Mousavi (nu e fostul candidat la presedintie), extraordinar de saritor, nici nu deschizi gura si iti zice, iti face… In cartierul in care se vand piese de masini, cam 10-15 minute de metro. Dubla la 27 de euro.
Kashan – Khan e-Ehsan. (din pacate, merge doar versiunea in farsi Este un hotel traditional din Kashan, unele camere sunt mai bune ca altele, dar te simti ca intr-un caravanserai. Cred ca era vreo 30 de euro, nu-mi mai aduc aminte.
Esfahan – Hasht Behesht ApartHotel. Exceptional… Au apartamente pentru mai multe persoane, dar aduce cu un hotel de 4 stele. Situat la 10 minute de mers pe jos de piata centrala. E in mid-range ca pret, dubla la 33 de euro, tripla la 50.
Shiraz – Eram Hotel “Eram” in farsi inseamna paradis… Nu e chiar paradis, dar e un soi de Ibis al Iranului. Lonely Planet spunea ca are un „relaxed, but professional service”. Ma intrebam ce o fi aia si intr-adevar asa e… doar in Iran poti sa ai un astfel de mix A cam sarit acum in pret la 80 de dolari, pe vremuri era vreo 50…
Yazd – Hotel Silk Road Go for it… hotel traditional, intr-un caravanserai… Este un clasic, adica primul dintr-o serie de vreo 10 caravanseraiuri acum, dar e chiar super fain. Dubla la 27 de euro, dormitory la 7 euro.
Cum calatoresti in interiorul Iranului
Iranul are o retea bine dezvoltata de transporturi.
Principalele companii aeriene sunt Iran Air si Mahan Air cu numeroase zboruri interne la preturi prietenoase (Esfahan – Shiraz am platit 25 de dolari). Din cauza embargoului international care afecteaza tranzactiile transfrontaliere, nu poti sa cumperi bilete interne din Romania. Ele fie pot cumparate (pentru un comision) de la o agentie locala sau direct de la birourile Iran Air sau Mahan Air cand ajungeti acolo (asa am facut noi).
Exista si o retea de tren destul de dezvoltata care ajunge peste tot, mai putin la Shiraz, unde calea ferata este inca in constructie. Din pacate, nu sunt prea multe trenuri.
Autobuze – extrem de dese, peste tot si destul de rapide, profitand de excelenta retea de autostrazi din tara. Exista doua tipuri de masini – vechile autocare Irannational care erau folosite si la noi in anii ’80 ca autocare de lux si autocare noi, moderne, marea majoritate Volvo. Volvourile costa ceva mai mult decat Irannationalurile, dar continua sa fie relativ ieftine (circa 3 euro pentru un drum de 250 km).
Cu ce platesc in Iran
Exista un embargo international al transferurilor de fonduri in si din Iran. Desi vei vedea destule ATM-uri in Teheran sau Mashad, nu le poti folosi. Asa ca aici trebuie sa vii cu cash-ul. Dolarul pare favorit, dar nici euro nu e de lepadat, se schimba la o rata corecta (in Teheran exista o strada plina cu case de schimb valutar pe langa Muzeul National al Bijuteriilor). Rata de schimb de astazi este 1 euro = 15.000 de riali (atentie, local se mai foloseste si numele de toman, 1 toman fiind egal cu 10 riali, destul de derutant pentru ca unele preturi sunt exprimate in tomani, dar asta e, trebuie sa te lamuresti de fiecare data daca e vorba de tomani sau riali).
Persoane de sex feminin
In ciuda banuielilor, persoanele de sex feminin calatoresc fara probleme in Iran, chiar si singure (prietena mea a calatorit anul trecut singura in Iran). Nu vei avea parte de hartuire de genul celei intalnite in Egipt sau in Tunisia, indiferent unde te afli. Singura obligativitate este sa respecti hejabul islamic, adica sa iti acoperi corpul si parul, exceptand fatza. Femeile au acces oriunde – inclusiv moschei, restaurante, cafenele etc., iar in mijloace de transport au locuri rezervate (gen vagonul special din metroul din Teheran).
Hotel Shiraz in Teheran
Hotel Firouzeh – Teheran
Khan eh-Ehsan Kashan
Hasht Behesht – Esfahan
Hotel Eram Shiraz
Silk Road Hotel – Yazd
Agentia Iran Air din Teheran
Autobuz Inter-City
Restaurant in Teheran
Palatul Golestan – Teheran
Moschee din Teheran
Imam Square – Esfahan
Poarta cea mare din Persepolis
Shrine din Shiraz
Yazd – pe drumul matasii
Tare la faza cum ca poti sa ajungi in Iran pe jos sau cu bicicleta. :))
ati uitat de htich hiking, am auzit ca in Turcia e destul de simplu sa faci autostopul, insa in Iran nu prea se practica. 😀 mi-ar place sa vizitez si eu Iranul la vara.
Pentru ca ambasadele pot fi uneori pain in the ass, situl cu care se poate obtine viza iraniana fara batai de cap este http://www.iranianvisa.com, folosit de ani de zile de toata lumea. De fapt se obtine codul de autorizare viza si apoi totul este smooth. Avantajul acestui sit este ca iti poti planifica obtinerea vizei si de la alte ambasade, daca esti pe drum sau ai avut probleme cu ambasada din Bucuresti.
Si asa se face jumatate din hippy trail. Ramane sa mearga cineva si prin Pakistan sa ne spuna cum se face cealalata jumatate.
Multumesc!
Care este perioada optima pentru vizitat?
Martie – aprilie sau octombrie
Multumesc frumos!
IMPERATOR, ma pregatesc pentru Malaezia si printez postul tau din 14 03. unde spui ca cei cu viza de Israel nu sunt primiti in Malaezia. Verificand pe SKY TEAM am vazut ca cetatenii romani cu viza de Israel sunt primiti in Malaezia. Cum comentezi ?
Imperator spune:
14 martie 2011 la 14:00
Tarile in care nu poti intra daca ai stampile de intrare in Israel (sau chiar si stampile de iesire de la granite terestre cum ar fi Taba – Egipt) sunt: Algeria, Libia, Sudan, Somalia, Siria, Liban, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Qatar, Yemen, Bahrain, Iran, Bangladesh si Malaezia.
Fii linistit, nu are nimeni nimic de impartit cu turistii care au fost in Israel.Gasesti si pe site airasia.com regulile si lista tarilor care au nevoie de viza.Ai de completat un formular primit de la stewardesa, nicaieri nu este rubrica in legatura cu calatoriile in Israel, dar exista o rubrica legata de calatoriile in America de Sud, de unde ai putea lua vreo boala.
In Emirate si Malaiezia am intrat cu stampila de Israel…
Stiam si de Malaezia, nu e
Ce amintiri frumoase, m-as intorce oricand in Iran pentru ospitalitatea oamenilor in special!
Referitor la viza, as completa doar ca in cazul doamnelor/domnisoarelor este necesar ca in fotografiile tip buletin ce se depun la ambasada sa apara cu capul si umerii acoperiti, eventual cu un sal, batic, etc. daca nu au in dotare un hijab 🙂
Ar fi interesant cred si transportul cu autostopul prin Iran, pe noi ne-au luat cu masina localnicii de doua ori, chiar fara sa facem STOPUL. Odata in Teheran, cand am coborat de pe muntele Tochal si plecase autobuzul si o data in Esfahan cand vroiam sa ajungem la un parc de distractii. Foarte amabili de fiecare data localnicii, nu au vrut bani, s-au bucurat doar sa ne poata ajuta! Soferul din Teheran era un tanar care cobora de la schi, si ne-a „pescuit” de pe drum. Singura lui dorinta a fost sa spunem celor din tara noastra care este fata adevarata a Iranului, sa ducem un mesaj pozitiv despre tara lui!
Draga Cezar,
Tocmai m-am intors de 2 zile din Iran dupa o calatorie de 20 de zile, timp in care am fost prin Teheran, Esfahan, Shiraz, Yasuj si Hamedan. Insula Kish am ratat-o din lipsa de timp. Am ales sa calatorim doar cu autocarul si din acest motiv aproape 6 zile au reprezentat doar transportul dus-intors via Istanbul. Excursia nu ne-a costat nici foarte mult, Iranul fiind o tara destul de ieftina – pot da detalii de diferite preturi la cerere pentru ca sotul meu a avut o relatie foarte buna cu prietenul lui, tomanul, asa il alinta el, cind s-a ocupat de plati si de negocieri. E o adevarata enciclopedie acuma. Facea mintal o groaza de transformari din tomanul afisat in rialul de pe bancnote, euro si leisorii nostrii. Superb. As mai fi stat o saptamina, recunosc. Am facut o pasiune pentru dulciurile lor si pentru Istak. Pe parcurs au aparut doar mici dificultati de comunicare pentru ca pentru multi iranieni limba engleza este un mare mister, dar ne-am descurcat in toate situatile. Mi-a placut foarte mult acolo, m-am simtit excelent, toata lumea a fost amabila si dornica de a fi de ajutor, arhitectura, culorile, toate sunt impresionante iar oamenii au mult bun simt si o decenta care m-a impresionat. In Shiraz, la Shah-e Cheragh Shrine m-a uimit splendoarea celor doua mausolee imbracate in oglinzi a caror frumusete nu poate fi descrisa iar aparatul foto de la telefonul meu amarit nu a putut sa o surprinda. Cind am fost eu, era interzisa intrarea cu aparatul foto, asa ca putinele fotografiii sunt facute pe ascuns, cit mi-a ingaduit chador-ul sa ma misc, in partea mai modesta cu vizibilitate mai restrinsa rezervata femeilor. Un loc magic. Nu m-a deranjat deloc sa port hejabul, la un moment dat mi-am cumparat doua traditionale si astfel ii induceam in eroare pe localnici. Nimeni nu s-a uitat urit la noi, poate doar cu un pic cu curiozitate. Hotelurile la care am stat nu au fost luxoase dar erau curate si foarte convenabile ca pret iar Hasht Behesht din Esfahan este cu mult peste asteptari. Ce sa mai zic? Iranul mi-a intrat in suflet.
Felicitari pentru acest ghid!!!! NU PUTEAI SA-L FI SCRIS SI TU PRIN SEPTEMBRIE ca sa plec si eu documentata temeinic?? Pot sa fac unele mici precizari. Viza am obtinut-o foarte usor dupa ce am completat formularele cerute, am facut niste poze tip pasaport in care nu mi-a cerut nimeni sa-mi pun ceva pe cap – cel putin poza mea era cu capul gol si mi se vedeau in plus umerii si ceva din brate ca de, era august, cald si bine – si am platit echivalentul a 70 de dolari nu euro, la BCR Victoriei, te indruma cei de la ambasada, Iar dupa doua saptamini am ridicat viza fara nici o problema. Am luat doi saci in spate si…. la drum spre tara despre care toti au impresia ca se afla in razboi, umbla tancurile pe strada iar femeile arata ca stafiile. Multe prejudecati ne intuneca mintile. Noroc ca sunt oameni ca tine pe lumea asta care scriu despre ce vad si lumineaza si pe altii. Realizezi ca daca nu citeam serialul tau despre Iran calatoria asta nu ar fi avut loc. Multam mult de tot!!!!
Carmen, vreau ceva detalii, sa intaresc increderea prietenilor (inclusiv femei) ca este OK. e-mail> decebal.bogdan@gmail.com,
Poti sa mergi cu incredere in Iran . Eu personal m-am simtit extra safe intr-o tara despre care fiecare isi da cu parerea dar ff putini au fost sa o viziteze. Am stat in Iran anul trecut la niste prieteni ( iranieni ) si pot sa spun ca in momentul in care a trebuit sa im fac bagajele sa revin in tara m-au dat lacrimile . A fost o calatorie ce nu o voi uita . Ospitalitatea, bunul simt, grija uneori excesiva ca totul sa iti fie ok, sa iti placa , m-au facut sa ma gandesc ca intr-o zi ma reintorc in Iran . Te rog sa ma crezi, am vizitat peste 11 tari dar nicaieri nu m-am simtit asa bine ca in Iran . Am vizitat Teheran-ul, Esfahan-ul, Qom-ul si am stat 7-8 zile in zona de nord a Iran-ului in Amol ( 15 km de mare , cam asa ) .
Mai multe detalii iti pot da si eu: dobai_sebastian@yahoo.com
Carmen, eu si sotia mea am planificat sa calatorim in Iran cu autorcaul, pe la sfarsitul lui august. Pentru ca ai trait o astfel de experienta, ma poti ajuta te rog cu cateva detalii si recomandari ?
adresa mea de mail tayon1618@yahoo.com
Buna ! Ai ajuns cumva in partea de NV a Iranului, mai exact orasul Huzistan? Stii cum as putea afla mai multe informatii despre aceasta zona? Multumesc.
Nu n-am fost. Pot sa ma interesez, de ce informatii ai avea nevoie ?
Salut Aura,
Imi poti lasa o adresa de mail sa discutam? Vreau sa stiu daca ai fost in zona de nord vest a Iran-ului .
Visa de da cand ai pasit in aeroport 100 euro-2 saptamani si o mai poti prelungi..
Visa se acorda doar pentru cei care au venit cu avionull..
Deci daca ai de gand sa stai o luna mai bine te duci cu avionul si scapi de mi si mi de hartoage
Frumos articol
[…] peste tot in Iran. Mai multe detalii despre cum se organizeaza o excursie independenta in Iran aici . Pentru femei, niste lamuriri suplimentare daca veti calatori neinsotite de […]
Salutare Imperatoreee 🙂 Pentru cei care mai vor sa mearga in Iran , Aeroflot este destul de ieftin in comparatie cu Turkish . Am gasit bilet si la 385 de euro : Budapesta – Moscova – Teheran.
De cand a cazut Malev , Turkish, Qatar, Aeroflot , Austrian si inca o companie zboara spre Teheran din Budapesta , cu escala evident .
Eu as opta pentru Aeroflot . Din cate am inteles e relativ ieftin iar calitatea serviciilor este la inaltime.
sant romanca dar traiesc an iran de 20 de ani.m-am casatorit acum 20 de ani cu un cetatean iranian si am plecat in iran.nu stiam mai nimic despre islam dar am avut ancredere an sotul meu.si nu am regretat am o viata frumoasa am doi baieti mari si nu cred ca mas mai putea intoarce vreodata definitiv in romania.iranul e o tara frumoasa si cu oameni buni .iubitori .saritori la tot ce te pot ajuta .miam facut si o gramada de prietene romance .ce sa va mai spun nu regretati daca vizitati iranul cu frumusetile lui pe care nu le-ati mai vazut sigur nicaieri.
Airin, spune-mi te rog, daca vreau sa inchiriez o masina, ce conditii trebuie sa indeplinesc si care sunt costurile (inchiriat, pret benzina/motorina, asigurare, etc.)
Multumesc
buna,eu locuiesc in Iran de 10 ani, mai exact in Teheran, e o tara superba cu oameni minunati ,un loc care merita vazut asa ca pt cei care doriti informatii va stau cu drag la dispozitie daca imi scrieti pe adresa mea de mail!! gabrieladarius2006@yahoo.com
Buna ziua Gabriela,
Mai este valabila disponibilitatea de a ne oferi cateva lamuriri in legatura cu ceea ce ne intereseaza pentru vizita in Iran planificata in perioada 08 – 17.05.2015?.
Multumesc.
Ion Sabaila -Arad -Romania
e-mail: ion.sabaila@rdslink.ro
Buna seara ,
Doresc sa stiu daca este periculos sa calatoresc in Iran cu masina personala ( numar de Romania ).
Incerc sa ajung pe ruta Buzau-Odessa-Soci-Georgia-Turcia-(Van )-Iran .
Va multumesc!
Eu zic ca e ok. doar ca stilul de condus prin Iran este foarte agresiv si haotic.
Problema va fi alta. Din cate stiu eu, nu se poate intra in Georgia pe la Soci (adica prin Abhazia, o zona separatista recunoscuta doar de rusi). Se poate intra din Rusia in Georgia printr-un singur loc, punctul de frontiera de la Verkhni Lars. Acesta este foarte departe de Soci si pentru a ajunge la el drumul trece prin unele dintre cele mai dure zone din Caucazul rus: Khabardino-Balkaria si Osetia de Nord.
Solutia cea mai buna ar fi sa luati feribotul de la Soci direct in Turcia (Trabzon).
Multumesc de informatiile oferite .Se pare ca planul meu de a vizita cel putin Georgia , Armenia si Azerbaidjan , cu masina proprie , va esua .Rog ,totusi , daca mai sunt persoane care sa-mi poata confirma cele spuse de Humbert sa o faca .Va multumesc anticipat .
da, e adevarat…
teoretic vei fi in Georgia, dar practic vei fi in Abhazia controlata de rusi… De acolo nu vei putea trece in Georgia, pentru ca ei vor considera ca deja ai intrat ilegal la ei.
Daca ai fost in Armenia, poti merge in Azerbaidjan doar daca nu ai fost in Nagorno Karabakh. Dar vezi ca trebuie sa intri prin Georgia ca granita Armenia-Azerbaidjan e inchisa…la fel Armenia-Turcia. Din Armenia poti trece insa in Iran.
Multumesc pentru raspunsurile primite .
Daca mai sunt persoane care detin informatii despre aceasta trecere rog sa -mi confirme cele spuse de Humbert , se pare ca planul meu de a ajunge , cu masina personala , cel putin in Georgia , Armenia si Azerbaidjan a esuat .
Va multumesc anticipat !
Din cate stiu, nu poti intra in Azerbaijan daca ai fost in Armenia. Nu bag mana in foc, dar parca asa e
Aveti intrutotul dreptate privind Iranul, am lucrat in aceasta tara ceva timp ca specialist. Foarte primitori, bun simt cat cuprinde, liniste privitor la deplasarile prin tara. Cat timp am lucrat acolo am vizitat Shiraz-ul, Persepolis, Teheran si alte cateva locatii. Ai ce vedea, o imbinare intre cultura araba si vechea persana.
Daca aveti posibilitatea sa vizitati aceasta tara, faceti-o!
Care este situatia in prezent MARTIE 2013 privind obtinerea vizei Iraniene la Bucuresti ? Ce documente trebuie prezentate ? Se poate obtine fara mijlocirea unei agentii de turism din Iran ?
Felicitari, foarte utile informatiile postate.
Iti multumesc pentru pretioasele informatii pe care mi le-ai oferit. M-ai ajutat sa ma hotarasc. Trebuie sa vizitez aceasta tara: IRAN. Revin cu amanunte.
Le astept 🙂 O sa ajung si eu acolo la inceput de octombrie
Am ajuns şi eu în Iran, la sfârşitul lui mai. Cezar, mulţumesc pentru toate informaţiile, mi-au fost de mare folos. Într-un fel, îţi datorez această călătorie, când ai scris serialul în 2010 m-am gândit prima dată că ar fi posibil să ajung acolo. Mi-a luat patru ani, dar am ajuns. Şi ofer şi eu câteva date pentru cine mai vrea să vadă Iranul.
Noi am fost două femei, pe cont propriu, şi n-am avut nici cea mai mică problemă de siguranţă. Am mers cu o variantă de avion foarte bună, Tarom până la Istanbul şi de acolo la Teheran cu Atlasjet. Biletele au fost 230 de euro. Recomand. Am mers pe traseul Teheran-Kashan-Esfahan-Shiraz-Yazd-Teheran, în general cu autocarele VIP, minunate şi foarte ieftine, iar de la Yazd ne-am întors cu trenul de zi, la fel de bine. La Teheran am stat la hotelul Gollestan, cam 40 de dolari camera dubla. Foarte bun, aproape de palatul Golestan. Confirm şi eu că Hasht Behest de la Esfahan e un hotel minunat. La Shiraz am ales Niayesh Hotel, de asemenea perfect OK. În rest, cum au spus cam toţi cei cre ajung acolo, e o ţară absolut minunată, cu oameni cum nu prea mai vezi, pe scurt, o experienţă de neratat. Pentru încheiere, ceva ce cred c-o să-ţi placă, Cezar. La Persepolis, ne-am întâlnit cu un domn iranian de vreo 50 de ani, care ne-a întrebat de unde suntem. Auzind că din România, ne-a povestit că în Iran, în anii ’80, fiindcă nu se mai dădeau filme americane, se difuzau multe din Est. Şi cine crezi că ajunsese celebru? „A great actor of yours, Sergiu….” „Nicolaescu”, am adăugat eu. „That’s him! And he played comisarul Moldovan. Who was fighting the Iron Guard”, a completat domnul respectiv dintr-o suflare, foarte entuziasmat.
Sunt roman origina Iran…ma bucur ca ati calatorit in iran si vreti sa calatorit puteti merge linistiti in iran.. email meu psorinadnan@yahoo.com
Daca aveti nevoie De informati cu mare drag va ajut
Bună seara! Sunt convinsă că sunt și alte detalii legate de organizarea unei călătorii în Iran. Eu am scris doar despre cum am gândit și ne-am organizat noi drumul si despre ceea ce a fost la fața locului. Referitor la cazări, site-ul pe care l-am menționat în articol a fost, practic, legătura noastră cu fiecare loc de cazare in parte, sa-i zicem un Booking iranian 😉! Ținând cont că toate cele trei cazări le-am rezervat prin intermediul lor, ni s-a s-a parut foarte comod să purtăm corespondența doar cu ei. De asemenea, așa cum spuneți dvs., nici noi nu am plătit vreun avans, am achitat direct la hotel. Mulțumesc!
Ma bucur ca v-am fost de folos si ca totul a mers super bine 🙂