Haideti cu Imperator in Thailanda

2. Buddha la Ayuthaya.jpg

Acum ceva timp va prezentam urmatoarea mea tura la sfarsit de ianuarie-inceput de februarie, de data asta prin Thailanda, prima tara asiatica in care am calcat vreodata. Au existat numeroase comentarii, unele super OK, altele mai putin avenite… Am mai lucrat la program, m-am mai uitat la ce optiuni de reducere a costurilor exista si, iata, revin cu programul revizuit si cu optiuni mai ieftine. Ce a ramas la fel? Programul de vizitare ca atare – vom continua sa vizitam Bangkokul, vechile capitale Ayuthaya si Sukhothai, orasele Nordului Chiang Mai si Chiang Rai, un “trib de munte” – Akha, gradini si parcuri cu elefanti, plaja la Koh Samui si un program variat in care vom calatori cu avionul, trenul, autobuzul, tuk-tukul, elefantul, bicicleta, long tail boatul sau o corabie traditionala. Ce s-a schimbat – exista si alternative mai ieftine – alternativa A “low cost plane + 3 stars hotel” (in loc sa se zboare direct cu Bangkok Airways, se va zbura indirect cu o combinatie de tren + ferry + compania low-cost Air Asia Thailand) si alternativa B “low cost plane + 4 stars hotel”. Dar sa revin la program…

20 ianuarie 2012 Bucuresti – Doha (Qatar) -> Bangkok (Thailanda)

Veti pleca cu un avion al companiei Qatar Airways, in cursul serii, la ora 17:35. Ajungeti la Doha la ora 23:05, cu un tranzit scurt pana la ora 1:20, cand aveti cursa spre Bangkok.

21 ianuarie 2012 Bangkok

Aterizarea cursei Qatar Airways este prevazuta la ora 11:35… Si pot sa jur ca, din momentul in care veti calca in afara avionului, veti avea un sentiment de bine… dupa frigul si, probabil, zapada de acasa, aici e soare si caaaaaaldddd! Am petrecut destule ierni in tarile calde si imi aduc aminte de fiecare moment cand am iesit din aeroport, fie ca era vorba de Bangkok, Kochi, Addis Ababa sau Manila, si ce sentiment de bine am avut cand am dat de calduraaaa…. Dupa ce veti ateriza, veti fi transferati la hotelul Ramada Plaza Riverside, aflat pe malul raului Chao Praya, un adevarat bulevard de apa al capitalei thailandeze. In cazul Bangkokului, din cauza problemelor cauzate de traficul rutier, toata lumea va sta in acelasi hotel, chiar si cei care opteaza pentru hoteluri de 3 stele.

Undeva in a doua parte a zilei ne vom intalni. Eu nu o sa vin cu voi de la Bucuresti, pentru ca voi fi deja de vreo luna prin Asia de Sud-Est si voi sosi dupa pranz din Laos, de la Luang Prabang. Restul zilei este la dispozitie (puteti dormi, puteti sta la piscina hotelului, puteti sa va uitati la viata de pe rau, din camera voastra, sau puteti lua Bangkokul la pas). Cum am spus, hotelul este pe malul raului… de aici, puteti lua o barca a hotelului care va va lasa la doi pasi de statia Sky Train, metroul suspendat din Bangkok, sau la statia de “autobuz fluvial” – salupele Chao Praya Express, care strabat raul in sus si in jos… De altfel, traficul in Bangkok este destul de intens (Bucurestiul e mic copil), asa ca Chao Praya Express si Sky Train sunt de mare ajutor pentru calatorii prin Bangkok. Puteti sa va duceti in centrul comercial din jurul Siam Square, unde veti gasi malluri gigantice (puteti sa beti un cocktail la etajul 55 al Central World cu tot Bangkokul la picioare) sau orice altceva… Eu nu stiu ce voi face inca, dar sigur nu voi sta la hotel.

22 ianuarie 2012 Bangkok

Este ziua de tur al Bangkokului… Nu ne vom avanta ca toata lumea direct spre complexurile din zona Palatului Regal, ci vom face ceva mai autentic… Imbarcati pe long tail boats (niste barci lungi, tipice pentru Thailanda), vom strabate canalele cartierului Thonburi… Am fost data trecuta si e chiar fain, poti face cunostinta cu o fateta mai putin familiara, dar foarte autentica a Bangkokului… de altfel, exista destule localitati dezvoltate pe apa in toata Asia de Sud-Est – de la Bangkok la Bansar Seri Bagawan, capitala Bruneiului. Dupa tura printre canale (o sa puteti vedea si mici piete fluviale, autentice, cu luntrase care vand fructe de pe barca), vom ajunge totusi la Palatul Regal, unde sunt, probabil, cele mai interesante si mai colorate monumente din oras. Vom vedea Templul lui Buddha din Smarald, dar si Wat Pho, templul lui Buddha inclinat… Vom face o tura si cu tuk-tukul pana la masa de pranz si apoi vom vizita cartierul chinezesc unde se afla cea mai mare piata de flori din Bangkok… Cea mai mare piata de flori intr-o tara a florilor… Eu n-am vazut-o, dar imi inchipui ce nebunie de culori poate fi. Cina pe malul raului si apoi un drink in Sky Bar cu orasul la picioare.

 23 ianuarie 2012 Ayutthaya

Ayutthaya este orasul sacru al thailandezilor, capitala intre 1350 si 1767, cand regatul thailandez a fost distrus si ocupat de birmanezi. Tezaurul regal, precum si dinastia tailandeza au fost duse in Birmania, dar tara a fost lasata fara un lider, chiar si unul supus victoriosilor birmanezi… In urma luptelor dintre diverse factiuni rivale, generalul Thaksin a iesit invingator (Thaksin era jumatate chinez) si a refacut un stat unitar thailandez, dar a mutat capitala la Thonburi, in Bangkok… Thaksin, incet-incet, a inceput sa derapeze, proclamandu-se drept o reincarnare a lui Buddha, sfarsind prin a fi executat de ministrii sai. Unul din principalii sai conducatori militari, Chao Praya Chakri, a fost incoronat rege, mutand capitala peste rau, in Bangkok, si punand bazele actualei dinastii regale a Thailandei.

Dar sa lasam istoria la o parte si sa vedem ce e cu Ayuthaya…. Din momentul in care orasul regal a fost distrus de birmanezi, regii Thailandei si-au pus in minte sa refaca tot ce s-a stricat, pentru a intari legatura cu trecutul… Multe temple au fost refacute, altele sunt inca in curs de refacere, dar sunt destule cladiri care va vor incanta… Dupa vizitarea Ayuthaya, ne vom imbarca pe un vas traditional thailandez, care ne va purta si la resedinta regala Bang Pa In si mai apoi spre Bangkok. Una din reginele Thailandei a murit inecata aici pentru ca vasul pe care naviga s-a scufundat, ea nu stia sa inoate si niciun supus nu a intervenit, pentru ca regina, avand origine divina, niciun supus nu o putea atinge…

Seara va fi libera – puteti sa optati pentru un spectacol de dansuri thailandeze, cu cina specifica in Silom City, sau sa dati o raita prin Patpong, unde, daca sunteti mai pudici, sa cumparati ceva prin Night Market, si daca nu, puteti asista la un ping-pong show … Nu va zic insa ce e ping-pong show, dar poate banuiti.

24 ianuarie 2012 Bangkok – Sukhothai

Veti sarbatori ziua Unirii Principatelor printr-un program liber la alegere, prin Bangkok sau pe la piscina (sau, de ce nu, pe la un masaj)… In cursul dupa-amiezii vom pleca spre gara, de unde vom lua trenul spre Phitsanolouk, de unde vom fi asteptati de autocarul care ne va transporta la Sukhothai Sukhothai. Cazarea in cazul tuturor grupurilor va fi la hotelul Le Charme Sukhothai.

25 ianuarie 2012 Sukhothai – Chiang Rai

Sukhothai este poate cel mai impresionant sit istoric din toata Thailanda. Este probabil cel mai impresionant sit istoric din Thailanda. Capitala a Thailandei inainte de Ayuthaya, perioada Sukhothai, este vazuta de multi thailandezi ca “epoca de aur a Thailandei”… Este, de asemenea, un loc care mi-a placut atat de mult pentru ca accesul vehiculelor cu motor este interzis… Va puteti deplasa pe jos, dar mai bine pe biciclete, pentru ca templele sunt totusi relativ departe unul de altul… Pentru mine a fost o dimineata superba la Sukhothai dupa o noapte in tren de la Bangkok si apoi o cursa cu autobuzul (Sukhothai nu are gara). Dupa vizitarea parcului arheologic, ne vom imbarca intr-un autocar si vom porni spre nordul Thailandei, la Chiang Rai, cu doua microbuze luxoase de noua locuri (+ sofer si ghid, de care, in mod sigur, avem nevoie)… Pe drum veti putea admira zonele rurale din nordul Thailandei. Cazarea de 4-5 stele la The Legend Chiang Rai, pentru 3 stele se va comunica ulterior.

26 ianuarie 2012 Chiang Rai

Ziua o vom incepe cu vizitarea proiectului regal Doi Tung, unde veti vizita gradina botanica Mae Fah Luang (inutil sa va spun ca este una paradiziaca). Dupa un pranz bio, vom vizita unul dintre cele mai originale temple din Thailanda, Templul Alb, si apoi vom face o tura cu ricsele prin oras pe la monumentul regelui Menrai, fondatorul orasului, prin piata si pe la templul lui Buddha de Smarald (aici s-a aflat initial statuia sfanta care se afla in complexul Palatului Regal de la Bangkok). Eu n-am fost niciodata in Chiang Rai, dar Dragos a fost si iata povestea lui din acest oras… practic noi ii vom urma experienta.

27 ianuarie 2012 Tribul Akha

Am scris la inceput ca vom vizita si niste locuri autentice, traditionale, asa ca in aceasta zi vom vizita un sat pitoresc unde traiesc membri ai tribului Akha. In Thailanda de Nord traiesc comunitati ale unor minoritati nationale numite “hill tribes”. De origine tibetana sau birmaneza, acestia au obiceiuri si o cultura aparte, pastrandu-si traditiile diferite de thailandezi. Vom vizita satul, scoala, vom manca la cineva acasa si vom avea parte de o introducere in medicina naturista akha… Si, daca tot vorbeam de medicina naturista, thailandezii, dar nu numai, pun un mare accent pe efectele terapeutice ale masajului… Asa ca, dupa vizitarea tribului Akha, vom avea parte de o ora de masaj traditional si apoi de un curs-fulger de bucatarie thailandeza… la sfarsit vom fi experti in pregatirea pachetelelor de primavara si a pad thai. Cazarea va fi la hotelul Suanthip Wanna Resort, unde vom face masajul si cooking classes. Hotelul de 3 stele va fi anuntat ulterior. Pentru mai multe informatii si poze, cititi povestirea lui Dragos despre triburile Akha.

28 ianuarie 2012 Chiang Mai

Chiang Mai este metropola nordului. In drum spre capitala nord-thailandeza, vom vizita templul Doi Suthep (situat pe un deal care domina orasul) si vom manca la un restaurant traditional… Dupa-amiaza libera. Ce va pot spune este ca in Chiang Mai am gasit cele mai mici preturi la haine, suvenire, carti etc. din toata Thailanda (mult mai ieftin decat la Bangkok), asa ca eu ma pastrez pentru Chiang Mai sa fac shopping… asa cum am facut si data trecuta si nu mi-a parut rau… Piata de noapte din Chiang Mai e faimoasa in toata Thailanda, dar fiti pregatiti de negocieri dure… dar cu zambetul pe buze! Cazare la hotelul Siripanna Chiang Mai pentru cei care opteaza pentru 4-5 stele, iar hotelul de 3 stele va fi anuntat ulterior.

29 ianuarie 2012 – in lumea elefantilor

Elefantul este animalul sfant al thailandezilor si, sincer, merita acest nume. De aceea o excursie in Thailanda fara sa admiri inteligenta acestui animal ar insemna ratarea unui moment cu adevarat magic. Nu vreau sa va spun prea multe, dar va zic sa cititi povestea lui Dragos de aici. In aceasta zi, excursiile sunt optionale – poti sa vizitezi Maesa Elephant Camp, unde veti vedea un spectacol cu elefanti, sau Patara Elephant Farm, unde veti putea deveni proprietar al unui elefant pentru o zi – va veti juca, va veti spala reciproc la rau si cate si mai cate… Preturile sunt de 10 euro pentru Maesa si 135 de euro pentru Patara. In cazul celor care opteaza pentru varianta de transport intern low-cost, se va pleca de seara cu trenul de noapte Chiang Mai – Bangkok. Se va ajunge a doua de zi dimineata si veti avea o dimineata la dispozitie sa va mai invartiti in Bangkok. Se va lua cursa Air Asia Bangkok – Surat Thani (14:20 – 15:35), iar de la Surat Thani se va ajunge in Koh Samui cu autobus + ferry.

30 ianuarie 2012 Chiang Mai – Koh Samui

Dimineata vom pleca la aeroport, de unde vom lua cursa directa Bangkok Airways Chiang Mai – Koh Samui… Evident ca o vacanta in Thailanda ar fi incompleta fara cateva zile la plaja. Si ce bine pica o baie in apa calda a marii la sfarsit de ianuarie! Cazarea va fi pe malul marii, in hotelul de 5 stele Peace Resort Koh Samui, si nu va pot rapi prima zi de balaceala. In cazul programului de 3 stele, hotelul va fi anuntat ulterior.

31 ianuarie 2012 Parcul National Ang Thong

Astazi vom combina o excursie intr-un alt loc paradiziac cu snorkeling si plaja… Vom vizita parcul national, dar vom avea prilejul si sa ne balacim. Sa va zic un secret – poate ati vazut filmul “The Beach” cu Leonardo DiCaprio, care a fost filmat in insulele Phi Phi… Filmul a fost facut dupa un roman de Alex Garland, iar adevarata actiune are loc in Parcul National Ang Thong pe care il vizitam. Autoritatile thailandeze nu au permis filmarile in Ang Thong, asa ca producatorii s-au mutat la Phi Phi… Ang Thong este deci “The Beach”.

1-3 februarie 2012 Koh Samui

Timp la dispozitie, puteti face ce vreti – sa va plimbati pe insula, sa faceti plaja, sa dormiti, orice va doriti! Insa, in 3 februarie, va trebui sa luam avionul spre Bangkok, pentru a ne intoarce acasa. In cazul celor care opteaza pentru transportul low-cost, vor pleca cu feribot + autobuz pana la aeroportul Surat Thani, de unde vor lua cursa Air Asia spre Bangkok (plecarea: 16:05, sosirea: 17:20) unde veti avea timp la dispozitie pentru… “one night in Bangkok”… Ma rog, nu chiar o noapte intreaga, pentru ca aveti de prins cursa Qatar Airways care decoleaza la 2:25 si ajunge la Doha la ora 5:00.

In cazul celor care opteaza pentru linia aeriana Bangkok Airways, zborul direct Koh Samui – Bangkok, se pleaca seara tarziu, pentru a mai avea doar un tranzit relativ scurt pentru ultimele shoppinguri in aeroportul international Bangkok.

Plecarea din Doha va fi la ora 8:25, sosirea programata la Bucuresti la ora 13:20.

Ce e inclus ? Totul mai putin viza de Thailanda (25 de euro) si excursia optionala la elefanti (unde aveti de facut o alegere). Mai precis:

Toate biletele de avion cu tot cu taxe, mancare, bagaje etc. (Bucuresti – Bangkok si retur, Chiang Mai – Koh Samui sau Chiang Mai – Bangkok – Surat Thani – Koh Samui cu trenul, avionul, autocarul si feribotul, Koh Samui – Bangkok sau Koh Samui – Surat Thani – Bangkok cu autocar, tren si feribot).

Biletul de tren Bangkok – Phitsanolouk si apoi transferal la Sukhothai.

13 nopti de cazare in hoteluri de 4 si 5 stele (respectiv 3 stele),

toate transferurile, intrarile peste tot, plimbarile cu tuk-tukul, bicicleta, ricsele si barcile, masajul, lectia de gatit, ghid local specializat in ecologie, excursiile la Ayuthaya si Parcul National Ang Thong (cu intrarile de rigoare), 7 pranzuri si 3 cine.

Preturi:

Varianta A: Bangkok Airways + hoteluri 4-5 stele: 2.580 de euro

Varianta B: transport intern low-cost + hoteluri 4-5 stele: 2.150 de euro

Varianta C: transport intern low-cost + hoteluri 3 stele: 1.950 de euro

Informatii suplimentare la mine: imperatortravel@yahoo.co.uk si Dragos: dragos@exploretravel.ro

Pentru inscriere, trimiteti-i un mail lui Dragos sau dati-i un telefon la numarul 0723 166 360      .

 

Mai mult detalii pe site-ul Explore Travel

10. palatul regal bangkok.jpg

Palatul Regal – Bangkok

15. wat pho.jpg

Wat Pho

1. Ayuthaya.jpg

Ayuthaya

3. pe bicicleta la Sukhothai.jpg

Sukhothai

4. Sukhothai.jpg

Nuferi infloriti la Sukhothai

5. Sukhothai.jpg

2. Gradina Mae Fah Luang de la Doi Tung.jpg

Gradina Mae Fah Lung – proiect regal

9. Intrarea in White Temple din Chiang Rai.jpg

White Temple – Chiang Rai

0. Peisaj cu casele pe munte din satul Akha.jpg

Sat al tribului Akha

16. Ingredientele pentru cursul de gatit.jpg

Lectia de gatit

5. Elephant treking_2.JPG

Elephant trekking

14. spalarea in rau.JPG

7. KohSamui.jpg

Koh Samui

Categorii:
Thailanda

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest