Haideti cu Imperator in Sudul Africii!

Imagini Africa de Sud: Cape area

Acum mai bine de jumatate de an va anuntam excursiile pe care le organizam in China si, respectiv, Sudul Africii impreuna cu Exact Travel. Intre timp am mers in China impreuna cu un grup de 11 oameni dornici sa descopere cateva colturi ale acestei fascinante tari, colturi foarte variate – China minunilor naturale, China moderna, China traditionala, China imperiala. Acum as dori sa va readuc in atentie excursia programata pentru sfarsitul lunii noiembrie-inceputul lunii decembrie prin Sudul Africii (atentie, nu numai in Africa de Sud!)

Multa lumea spune ca sudul Africii este una dintre cele mai frumoase regiuni ale lumii – peisaje care iti taie respiratia, animale cum vezi la televizor pe Animal Planet sau orase care sunt considerate printre cele mai frumoase din lume, cum ar fi Cape Town.

Africa de Sud este o tara foarte frumoasa, dar pe cat e de frumoasa, pe atat de greu e sa fii calator independent, asa ca, desi de aproape 10 ani o tot studiez, nu m-am decis niciodata ca gata, ma sui in avion si o vizitez! De ce? Imensa majoritate a locurilor faine de vizitat sunt in afara zonelor metropolitane mari – probabil ca singurul oras care e realmente o placere de vizitat pe jos este Cape Town, in rest, oraselele si mai ales marile zone naturale sunt cu adevarat superbe. Iti trebuie masini, jeepuri sau mijloace de transport proprii pentru a ajunge acolo unde merita. In plus, exista si problema sigurantei personale. Africa de Sud este o tara periculoasa, cu numeroase atacuri armate si jafuri – nu este Asia sau Europa unde securitatea nu e o problema. Africa de Sud este o tara insulara cu oaze sigure, dar ai parte de pericole in afara acestor oaze de siguranta.

Sudul Africii este o zona extrem de diversa. De altfel, Mandela a lansat celebra descriere a tarii drept “rainbow nation” – tara-curcubeu… ai parte de nu mai putin de doua triburi de albi (afrikaanerii si englezii), numeroase triburi de negri, dar si indieni (atat musulmani, cat si hindusi) veniti acum cateva generatii din subcontinent. Tara are nu mai putin de 11 limbi oficiale, dar engleza este limba cel mai vorbita si limba de legatura intre zulu, xhosa, afrikaaneri, indieni sau sesotho.  Africa de Sud are tinuturi verzi, cascade, ape curgatoare imense, dar si deserturi. In Africa de Sud, coexista zonele dezvoltate care ar putea sa fie confundate foarte usor cu America de Nord sau Europa Occidentala cu zonele de lumea a treia.

Sunt multe de spus despre o tara atat de complexa ca Africa de Sud… in plus, in tur vom calca in alte trei tari – Swaziland, Botswana (aia cu moneda stiti voi care :)) si Zimbabwe. Fiecare cu povestea ei, mult de scris, dar mai bine de vorbit cat suntem acolo!

Perioada turului: 23 noiembrie – 9 decembrie (2 saptamani cu weekenduri. In aceasta perioada este si noua sarbatoare legala de Sfantul Andrei!).

Vom ateriza in Cape Town, una din cele trei capitale ale Africii de Sud (puterea executiva – presedintele e in Pretoria, puterea legislativa – Parlamentul e la Cape Town si puterea judecatoreasca – Curtea Suprema e la Bloemfontein… pesemne ca, fiind departe unii de altii, se cearta mai putin). In prima zi, vom lua contactul cu cea mai sudica metropola a Africii intr-un program mai relaxat, potrivit pentru un zbor lung si peste noapte (apropo, se zboara cu Turkish Airlines via Istanbul).

Urmatoarele doua zile vor fi dedicate zonei Cape Town – in prima zi ne vom sui pe Table Mountain (superbul munte care ofera un fundal senzational orasului), vom vizita gradina botanica, una dintre cele mai renumite din lume, vom vizita coloratul cartier malay Kap Bo si alte cateva obiective… Ziua a doua din Cape Town o vom dedica naturii – ne vom duce cu barcile la vanatoare de foci… vom “vana” focile cu aparatele de fotografiat cu luneta, nu va speriati J. Apoi, ne vom plimba printre pinguinii din Simon’s Town si nu vom rata Capul – cel mai sudic punct din Africa.

Cred ca deja ati auzit de vinurile sud-africane. In ultimii 20 de ani, in urma unei campanii de marketing agresive, lumea a descoperit cat de bune pot fi aceste vinuri din zonele viticole din zona Capului, pe langa Cape Town. Va fi o zi viticola cu degustari de vinuri, dar si cu degustari de orase cu arhitectura traditional olandeza (si cu nume de aceeasi origine!)

Vom parasi, din pacate, Cape Townul (dar calatorului ii sade bine cu drumul) in directia Durban (cu avionul) si apoi ne vom indrepta spre Parcul National Hluhluwe din inima Zululand pentru primul safari. In dupa-amiaza sosirii ne putem relaxa in piscina (la sfarsit de noiembrie, e deja vara in Zululand) sau, optional, se pot aranja safariuri cu caiacul sau de noapte.

A doua zi de dimineata scularea devreme pentru prima partida de safari din Africa. Parcul National Hluhluwe adaposteste cele mai reprezentative animale ale Africii si sper sa le vedem din prima pe toate. Am mai fost in safari, dar nu in Africa de Sud, ci in Kenya & Tanzania, puteti sa cititi postul dedicat acestei expeditii minunate numite safari !

Dupa pranz, vom purcede spre cea de a doua tara pe care o vom vizita – Regatul Swaziland, unul dintre ultimele regate independente ale Africii (alaturi de Lesotho si Maroc!). Aici, vom pasi intr-o Africa traditionala, o Africa tribala, o Africa in care in fiecare an virginele regatului vin sa danseze in fata regelui pentru ca acesta sa-si aleaga o nevasta “proaspata”. Din pacate, nu vom asista la faimosul ceremonial, in schimb vom descoperi aceasta lume traditionala, foarte diferita de moderna Africa de Sud. Vom vizita piete traditionale, vom asista la dansuri tribale si vom consulta un tamaduitor.

Ziua nationala o sarbatorim in drum spre Parcul National Kruger Park, cel mai renumit parc al Africii de Sud, iar a doua zi vom avea parte de cea de a doua partida de safari.

A doua zi, vom pleca spre Johannesburg, capitala economica a Africii de Sud, urmand una dintre cele mai pitoresti sosele din zona – Panorama Route prin River Canion. Ne vom caza in marea metropola.

De aici, exista doua alternative de tur – intr-una, foarte spectaculoasa, sa ne continuam drumul spre incredibila Cascada Victoria sau sa ramaneti la baza, in Johannesburg, avand la dispozitie cateva excursii optionale… Fiind fascinat de cascade, va fi cea de a doua cascada imensa pe care o voi admira dupa cea de la Niagara !

Programul “Victoria Falls” va debuta cu un zbor de la Johannesburg la Victoria Falls, in Zimbabwe. Victoria Falls este impartita intre Zimbabwe si Zambia, dar noi vom avea baza in Zimbabwe. Vom ajunge dupa pranz si va fi program liber (eu o sa dau o fuga la cascada!).

A doua zi vom incepe cu explorarea cascadei pe jos, admirand maretia acestei caderi de apa, iar dupa-amiaza vom avea parte de o croaziera pe raul Zambezi. Vom admira peisajele minunate si, cu ceva noroc, vom putea vedea si niste animale salbatice.

Nu va fie teama ca nu veti vedea prea multe animale. A doua zi va fi cea de a treia partida de safari – de data asta in Botswana (aflata foarte aproape de cascada), in parcul national Chobe. Aici vom face doua tipuri de safari – pe apa, cu barca, dar si pe pamant, cu masina, intr-un jeep. Dupa reintoarcerea la Johannesburg, facem jonctiunea cu grupul ramas in Africa de Sud (in caz ca vor fi doritori de Africa de Sud). Astazi vom descoperi Africa de Sud a apartheidului printr-o tura memorabila in SOWETO (care, apropo, inseamna “South West Township” – township fiind numele ghetourilor pentru negrii din perioada apartheidului, dar care sunt locuite si in ziua de azi de populatia saraca de la marginea marilor metropole sud-africane), inclusiv in Muzeul Apartheidului, un muzeu pe care va asigur nu il veti uita usor.

Dupa aceasta ultima incursiune in istoria totusi recenta a Africii de Sud, cu mintea si SD-urile pline cu zebra, girafe, pinguini, vai superbe, cascade impresionante, dansuri tribale si multe, multe flori), ne vom indrepta spre aeroportul international pentru lungul drum spre casa…

Sa nu uit – dupa cum am spus, exista si varianta sa ramaneti in Johannesburg. Nu va fie frica, nu va veti plictisi… Puteti opta in fiecare zi pentru o excursie – o excursie prin lumea diamantelor (Johannesburg este un oras aparut prin secolul 19 pentru ca in vecinatate s-au descoperit diamanate!), inclusiv printr-o fosta mina; o excursie la Pretoria, gomoasa capitala executiva a Africii de Sud, centrul culturii afrikaane, acesti olandezi care s-au mutat de sute de ani in Africa sau in Sun City – faimoasa statiune de lux cu cazinouri, hoteluri, un adevarat Disneyland african.

Sincer, va fi o tura magnifica… Despre preturi si alte conditii, va invit sa va uitati pe pagina Exact Travel unde gasiti mult mai multe amanunte.

Pentru mai multe informatii, ma puteti contacta pe mine la imperatortravel@yahoo.co.uk sau pe Razvan la office@extclub.ro

Imagini din Sudul Africii

Obiective turistice Africa de Sud: Table Mountain.JPG

Ce poti vedea de pe Table Mountain

Obiective turistice Africa de Sud Table Mountain

Obiective turistice Africa de Sud: Sightseeing Cape Town

Sightseeing prin Cape Town

Apus de soare in Africa

Apus de soare in Africa 🙂

Obiective turistice Africa de Sud: magazin african

Un magazin african

Obiective turistice Africa de Sud: gradinita in Africa

Si o gradinita 🙂

Safari Africa de Sud: foci in Cape Town

O sa ne ducem la foci 🙂

Safari Africa de Sud: foci in zona Cape Town

Imagini Cape Town: pinguini in Africa de Sud

si pinguini 🙂

Imagini Africa de Sud: Cape area

Buna dimineata, Cape Town !

Imagini Africa de Sud: Capul Africii

Asta e chiar capul Africii 🙂

Obiective turistice Africa de Sud: fata imbracata traditional sud-african

O sud-africana imbracata traditional

Safari Africa de Sud: rinocer

la doi pasi de noi, o sa vedem rinoceri

Obiective turistice Africa de Sud: zebra in safari

sau zebre – exact ca la Animal Planet

Obiective turistice Africa de Sud: Piata Mandela din Sandton

Ceva shopping in Johannesburg (da, ati ghicit, este statuia lui Mandela in fata unui mall !)

Obiective turistice Africa de Sud: muzeul apartheidului Soweto

Si vom afla despre apartheid

Obiective turistice Africa de Sud: muzeul apartheidului Soweto

Chiar in SOWETO

Imagini Africa de Sud: cantareti sud-africani

Si peste tot, vom fi urmariti de muzica negrilor sud-africani 🙂

Cascada Victoria

Cascada Victoria

S49BTY8BD6C4

Categorii:
Africa de Sud · Zimbabwe

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest