N-am fost niciodata la vreun concurs gastronomic. Nici la Master Chef nu m-am uitat, dar cand am primit invitatia de la cei de la Grand Hotel Continental, m-am bucurat… Iata inca o experienta noua. Si intr-un cadru care chiar imi place, Continental-ul bucurestean este intr-un stil clasic foarte, foarte fain. Asa ca sambata mai pe seara, am ajuns la hotel… Iar pentru restul povestii, sa curga pozele 🙂
Sambata seara, la Grand Hotel Continental Bucuresti 🙂
Intrarea … evident, grand !
Asta a fost sala concursului. Lume multa, lume buna, ceva muzica cam tare
Deci… sa inceapa concursul. Ce concurs ? De la fiecare hotel din cele aflate in reteaua hotelelor Continental din Romania, au venit cate un bucatar sa se duelez in arta gastronomica. Cu ocazia asta, am aflat ca era a 11-a editie editie a acestui concurs anual care are loc prin rotatie in fiecare hotel Continental din tara. Noroc ca cel de anul acesta, s-a tinut la Bucuresti !
Am inceput seara cu ceva suc de ananas (eram cu masina, deci nu cocktailuri !)
Si au aparut si concurentii
Juriul format din chefi si super-chefi si, evident, reprezentantul blogosferei, maestrul Butunoiu de la Restograf
So, let the contest begin ! 8 concurenti, 4 mese (2 serii de concurenti) au avut de gatit diverse mancaruri. Cum titlul concursului a fost „All around the world”, concurentii au trebuit sa gateasca mancaruri libaneze, chinezesti, americane, etc, etc. Au avut 3 probe – un soi de aperitiv, main course si desert si trebuia sa faca doua exemplare din respectiva creatie – una pentru juriu, una pentru public. Totul in doar 10 minute (evident, pe proba)
Iaca si ingredientele
In focul concursului
Asta e un pui mexican
Tigaia publicului a ajuns prin blogosfera
Iaca si ceva somon… italienesc (ma rog, eu stiam ca somonul e norvegian, canadian, dar poate fi si italienesc, bag io de seama)
Intre timp, a venit si masa noastra… aperitive
ceva peste
In timp ce concurentii au ajuns la proba cea mai dulce…desertul !
Ceva bunatati pe baza de ananas
Iata si desertul libanez
Iar asta a fost desertul tuturor
In timp ce juriul delibera, invitatii urmau sa ghiceasca cu ochii inchisi vreo 7 tipuri de mirodenii
In fine, dl. Radu Enache, proprietarul retelei Continental si seful juriului a anuntat premiile
Si pentru ca „the winner takes it all”, iata castigatoarea de la Continentalul din Bucuresti. Deci, daca mancati la Continental, sa stiti ca mancati operele unei bucatarese premiate 🙂
Si evident, nu putea sa lipseasca si programul artistic, de data asta, tango. A doua zi, am auzit ca din cand in cand, sunt show-uri de tango la Grand Hotel Continental. Poate primesc vreo invitatie si la tango 🙂
Sper ca sunteti cu burta plina cand ati urmarit foto-reportajul 🙂 Daca nu, e cazul sa mancati ceva bun 🙂
Butunoiu reprezentatul blogosferei? Butunoiu nu are blog 🙂
Blogosferei culinare… Nu ma prea pricep, nu stiu ce bloguri sunt in zona asta. Blogul asta nu e al lui Butunoiu: http://www.restograf.ro/ ?
cum pot ala clasamentul in intregime ? nu numai primele trei locuri….daca puteti sa imi spuneti…..
Restul au fost toti cu mentiune 🙂