N-am fost niciodata la vreun concurs gastronomic. Nici la Master Chef nu m-am uitat, dar cand am primit invitatia de la cei de la Grand Hotel Continental, m-am bucurat… Iata inca o experienta noua. Si intr-un cadru care chiar imi place, Continental-ul bucurestean este intr-un stil clasic foarte, foarte fain. Asa ca sambata mai pe seara, am ajuns la hotel… Iar pentru restul povestii, sa curga pozele
Sambata seara, la Grand Hotel Continental Bucuresti 
Intrarea … evident, grand !
Asta a fost sala concursului. Lume multa, lume buna, ceva muzica cam tare
Deci… sa inceapa concursul. Ce concurs ? De la fiecare hotel din cele aflate in reteaua hotelelor Continental din Romania, au venit cate un bucatar sa se duelez in arta gastronomica. Cu ocazia asta, am aflat ca era a 11-a editie editie a acestui concurs anual care are loc prin rotatie in fiecare hotel Continental din tara. Noroc ca cel de anul acesta, s-a tinut la Bucuresti !
Am inceput seara cu ceva suc de ananas (eram cu masina, deci nu cocktailuri !)
Si au aparut si concurentii
Juriul format din chefi si super-chefi si, evident, reprezentantul blogosferei, maestrul Butunoiu de la Restograf
So, let the contest begin ! 8 concurenti, 4 mese (2 serii de concurenti) au avut de gatit diverse mancaruri. Cum titlul concursului a fost „All around the world”, concurentii au trebuit sa gateasca mancaruri libaneze, chinezesti, americane, etc, etc. Au avut 3 probe – un soi de aperitiv, main course si desert si trebuia sa faca doua exemplare din respectiva creatie – una pentru juriu, una pentru public. Totul in doar 10 minute (evident, pe proba)
Iaca si ingredientele
In focul concursului
Asta e un pui mexican
Tigaia publicului a ajuns prin blogosfera
Iaca si ceva somon… italienesc (ma rog, eu stiam ca somonul e norvegian, canadian, dar poate fi si italienesc, bag io de seama)
Intre timp, a venit si masa noastra… aperitive
ceva peste
In timp ce concurentii au ajuns la proba cea mai dulce…desertul !
Ceva bunatati pe baza de ananas
Iata si desertul libanez
Iar asta a fost desertul tuturor
In timp ce juriul delibera, invitatii urmau sa ghiceasca cu ochii inchisi vreo 7 tipuri de mirodenii
In fine, dl. Radu Enache, proprietarul retelei Continental si seful juriului a anuntat premiile
Si pentru ca „the winner takes it all”, iata castigatoarea de la Continentalul din Bucuresti. Deci, daca mancati la Continental, sa stiti ca mancati operele unei bucatarese premiate
Si evident, nu putea sa lipseasca si programul artistic, de data asta, tango. A doua zi, am auzit ca din cand in cand, sunt show-uri de tango la Grand Hotel Continental. Poate primesc vreo invitatie si la tango
Sper ca sunteti cu burta plina cand ati urmarit foto-reportajul Daca nu, e cazul sa mancati ceva bun
Butunoiu reprezentatul blogosferei? Butunoiu nu are blog
Blogosferei culinare… Nu ma prea pricep, nu stiu ce bloguri sunt in zona asta. Blogul asta nu e al lui Butunoiu: http://www.restograf.ro/ ?
cum pot ala clasamentul in intregime ? nu numai primele trei locuri….daca puteti sa imi spuneti…..
Restul au fost toti cu mentiune