Ghid de sfaturi practice Wizz Air: Dubai, obiective turistice, cazare, restaurant si multe alte ponturi

Imperator in Dubai

Dubai este copilul din flori al intruparii dintre petrol si ambitia nemasurata a unei familii princiare. Emiratul doreste sa mute Cartea Recordurilor pe malurile Golfului Persic, asa ca nu e zi de la Allah in care sa nu citesti ca Dubaiul va construi ceva ce va fi cel mai mare din lume – cladire, gradina, hotel, insula artificiala. Nu m-as mira daca Dubaiul gazduieste si pe cel mai inalt pitic din lume! In ultima instanta, merita sa vizitezi metropola din Emirate… este totusi un spectacol arhitectonic in Dubaiul nou, iar viteza cu care se construieste ii duce la concurenta doar cu chinezii, o alta natiune ahtiata dupa “cel mai mare”, “cel mai inalt”. Desi artificiale, constructiile sunt, fara indoiala, spectaculoase.

Cand sa te duci in Dubai

Iarna! Ma rog, primavara si toamna sunt OK. De prin a doua jumatate a lui octombrie sau inceput de noiembrie pana prin sfarsit de martie, temperaturile sunt rezonabile, chiar placute… si ce placere mai mare poti sa ai decat sa mergi in pantaloni scurti cand acasa da zapada. Vara, temperaturile sar relaxat peste 50 de grade la soare, de aceea o buna parte din Dubai este gandita sa-ti petreci luni de zile fara sa dai cu nasul pe afara mai mult de cateva secunde – shoppingul se face in malluri imense, din magazine sari in masina cu aer conditionat, din masina, in casa… si asa mai departe.

 

Cum ajungi in Dubai

Cu avionul

Wizz Air va opera zboruri directe din Bucuresti pana la Dubai incepand cu data de 29 octombrie. Preturile incep de la 113 euro, dar, atentie, aproximativ 10% dintre locurile de pe o cursa se vand la preturile acestea si, evident, se mai adauga diverse optionale.

Tarom si Fly Dubai, de asemenea, opereaza zboruri directe din Bucuresti spre Dubai.

Cu trenul

In curand (adica pe la sfarsitul deceniului), Emiratele vor avea o retea de cai ferate de inalta viteza conectata, prin Arabia Saudita, cu Irakul si Iordania. Ramane de vazut daca Irakul isi va extinde reteaua de cai ferate spre Arabia Saudita si Turcia. Deci o calatorie romantica cu trenul spre Dubai nu este fezabila inainte de 2025-2030.

Cu autobuzul:

Dureaza mult rau. Poti lua un autocar pana la Istanbul si de acolo poti lua autocarul de Amman (ma rog, autocarul tranziteaza Siria, asa ca nu e o idee prea buna sa calatoresti pe acolo zilele astea). Din Amman, poti sa iei autobuzul de Riyadh, capitala Arabiei Saudite, si de acolo mai departe spre Dubai. Inutil sa zic, dar iti vor trebui vize de tranzit pentru Siria, Iordania si Arabia Saudita. Daca pe primele doua le primesti relativ usor, e foarte greu sa obti una pentru Arabia Saudita.

 

Cum ajungi de la aeroport in oras, la Dubai

WizzAir va ateriza pe noul aeroport Dubai Central World (cunoscut si sub numele de Al Maktoum International). Acest aeroport care va fi, ati ghicit, cel mai mare din lume va incepe operatiunile cu pasageri odata cu primele zboruri Wizz Air. Aeroportul este operational de cativa ani, dar numai pentru cargo, transportul de pasageri incepand abia de la sfarsitul lui octombrie. Exista un plan ca aeroportul sa fie conectat de oras via doua magistrale de metrou, dar planurile nu au fost definitivate, deci nu va asteptati sa vedeti vreo statie de metrou la aeroport in viitorul imediat. Cea mai apropiata statie de metrou operationala e la 18 km de aeroport, puteti lua un taxi pana acolo. Ma astept ca, odata cu inaugurarea curselor de pasageri, sa fie introduse curse de autobuz spre metrou si oras.

Vechiul aeroport din Dubai pe care opereaza (inca) toate celelalte companii aeriene este conectat la oras cu ajutorul metroului. Totusi, noul aeroport din Dubai se afla mai aproape de Dubaiul nou (zona Burj Khalifa), in timp ce vechiul aeroport este virtual lipit de Deira, Dubaiul construit in anii ’60-’70 cand a inceput exploatarea titeiului.

 

Cum calatoresti prin Dubai

Dubaiul este gandit ca un oras pentru masini, nu pentru pietoni. Distantele sunt imense, soselele au 10-12 benzi pe sens, e musai sa folosesti vreun mijloc de transport. Cel mai eficient mijloc de transport este metroul, care are deja o retea de 70 km si este, ati ghicit, cea mai lunga linie de metrou automata din lume (nu are vatman). Taxiurile sunt din abundenta si costa cam ca in Romania. Exista si o retea de autobuze care a dat faliment in timpul crahului care a dus Dubaiul in faliment, dar a fost preluata de emirul din Abu Dhabi.

Top 5 obiective turistice in Dubai

  1. Burj Khalifa – daca urci in cea mai inalta cladire din lume, vei avea o panorama extraordinara. Nu vei fi in varf, ci undeva mai jos, dar chiar si asa nu te vei plange de panorama… toate cladirile Dubaiului supermodern iti vor sta la picioare. In plus, le vei putea fotografia fara sa ai vreun geam in fata… vei ajunge intr-un balcon in aer liber aflat la sute de metri deasupra solului. Atentie, e mai ieftin sa iti cumperi biletele online inainte de a merge efectiv la Burj Khalifa si in plus, ai siguranta ca poti urca la ora dorita (pot urca un numar limitat de persoane pe ora). Poti obtine informatii si cumpara bilete in avans aici.
  2. Fantanile dansatoare de la Dubai Mall – la picioarele lui Burj Khalfa, langa Dubai Mall, din mijlocul unui lac, poti admira, la fiecare jumatate de ora (seara) si ceva mai rar in timpul zilei, un show al fantanilor – lumina, muzica si apa… chiar e cool!
  3. Mallul Madinat Jumeirah – intr-un oras plin de malluri, e greu sa nu alegi un mall ca fiind o atractie turistica. Nu va zic insa de marile malluri gen Mall of the Emirates sau Dubai Mall, ci va recomand sa va duceti in Madinat Jumeirah, la doi pasi de celebrul hotel Burj al-Arab. Nu, nu pentru shopping, preturile sunt foarte mari chiar si pentru media din Dubai, in schimb este o placere sa te plimbi prin Madinat pentru arhitectura – combinand apa cu arhitectura tipica din Golful Persic, zona este cu adevarat o Venetie cu specific local!
  4. Cu abra pe Creek – Prin Dubai trece un golf destul de lung care separa Deira de Bur Dubai. De fapt, in jurul Creekului s-a nascut Dubaiul. Este unul dintre putinele locuri care inca mai reamintesc de Dubaiul de acum 20-30 de ani, iar traversarea continua sa se faca cu abra – o mica salupa care poate transporta vreo 20-30 de oameni.
  5. Bazarul – aflat in Deira, este singurul loc din Dubai care iti sugereza ca orasul se afla in Orientul Apropiat. Este departe de atmosfera marilor bazaruri din zona, dar cel putin o poti adulmeca – mai ales in souq-ul de ierburi si mirodenii. Du-te si in sectiunea dedicata negustorilor de aur pentru o cura de metal pretios.

 

Unde sa dormi in Dubai

Cred ca exista aproape 1.000 de structuri hoteliere, iar unele dintre cele mai scumpe si luxoase hoteluri din lume se inghesuie aici, in Dubai. Un mare numar de hoteluri mai ieftine se afla in Deira, orasul vechi, dar zona nu este deloc de natura sa te inspire prea mult. Personal, am stat in Deira la hotelul Oriental Palace, un hotel fain unde nu am avut o camera, ci mai degraba un apartament pentru 50 euro (pe Agoda). In timpul ultimei calatorii in Dubai, am stat la Golden Tulip al-Barsha aflat la o statie de metrou de Mall of the Emirates intr-un cartier plin de SPA-uri. Nu uitati ca undeva departe de oras, dar aproape de o statie de metrou, se afla Easyhotel la doi pasi de ultima statie de metrou si in apropiere de noul aeroport unde va ateriza Wizz. Tariful unei camera incepe de la 110 dinari (22 de euro).

Pentru cele mai bune oferte, uitati-va pe Booking, dar si pe Airbnb unde poti gasi oferte chiar foarte, foarte faine!

 

Unde sa mananci in Dubai

La mall! Sau prin jurul complexurilor gen Dubai Mall. Vei gasi o gama larga de restaurante de la fast- fooduri (inevitabil, vei gasi cam toate fast-foodurile lumii aici) la restaurante foarte bune! Pentru o experienta al fresco, du-te in Dubai Marina si mananca la o terasa, uitandu-te la iahturi de zeci si sute de mii de euro!

 

Viza de Emirate

Mda, ai nevoie de viza de Emirate. Ea nu se poate obtine de la ambasada din Romania, ci iti trebuie o agentie de acolo (sau hotel, persoana fizica sau juridica) sa depuna o cerere (si o garantie pentru tine), tu primesti un numar de ordine cu care iti iei stampila de rigoare de pe aeroportul din Dubai. Poti sa obtii viza de Emirate online aici. Pentru viza de tranzit, poti s-o iei pe aeroport, avand insa bilete spre destinatia urmatoare.

Ce sa faci dincolo de Dubai

Asia de Sud este la o aruncatura de bat si poti gasi bilete de avion la preturi mici spre destinatii cum ar fi India, Nepal sau Sri Lanka. Verifica ofertele companiilor gen Etihad sau Emirates cu plecare din Abu Dhabi sau Dubai, dar si ale companiilor low-cost Fly Dubai (cu plecare din Dubai), Air Arabia  (cu plecare din Sharjah) si RAK Airways  (cu plecare din Ras-al-Khaimah). In plus, poti lua un autobuz spre Oman, in mod cert cea mai frumoasa si autentica tara din peninsula araba, la concurenta cu Yemenul!

 

Daca ati fost recent in Dubai si ati gasit niste locuri deosebite, preturi rezonabile, in fine, ponturi bune de spus si altora, va astept la rubrica de comentarii cu numeroase multumiri!

 Imagini Dubai

Metro Dubai

Metroul din Dubai

 Obiective turistice Dubai: Burj Khalifa

Burj Khalifa

Obiective turistice Dubai: Imaginea din Burj Khalifa

Si ce vezi de sus, din turn !

Cartier de lux Dubai

O zona rezidentiala foarte „posh”

Dubai - cladiri moderne

Dubai downtown

Obiective turistice Dubai: Fantanile dansatoare de la Dubai Mall

Dansul apei

Mall Dubai - Medinat Jumeirah

Medinat Jumeirah – mall-ul cu arhitectura traditionala (asta e de fapt un hotel alaturat :))

Obiective turistice Dubai: Medinat Jumeirah

Mica Venetie din Dubai 🙂

Mall Dubai: Medinat Jumeirah

In interiorul Medinat Jumeirah

Obiective turistice Dubai: Medinat Jumeirah si Burj-al-Arab

Mix intre traditional si modern

Abra pe Creek in Dubai

Abra pe Creek

Abra pe Creek

Traversand Creek-ul

Bazarul de mirodenii din Dubai

Prin bazarul cu mirodenii… un colt traditional in Dubai

Bazarul de aur in Dubai

Si bazarul de aur

Aeroport Dubai

Aeroportul (vechi) din Dubai

[mwi-product sku=”TA006,WIZZ-Air-Black-Grey,WIZZ-Air-Navy-Pink” img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Comentarii

  • Yildiz spune:

    Autostrazi cu 10-12 benzi pe un sens? Nu am vazut asta pe aici. Cel mult 6 benzi pe un sens de mers.
    Noul aeroport este in Jebel Ali, langa The Gardens, adica mai aproape de Abu Dhabi decat de Burj Khalifa.
    Exista un delfinariu in Dubai, langa Al Garhoud
    Bridge, unde poti inota cu delfinii, preturile fiind mai rezonabile (cam la jumate) decat in Atlantis, pe Palm Jumeirah.
    Recomand un pranz sau o cina la restaurantele Mandi ( mancare yemeni), unde mananci pe jos, si mancare este extraordinara si ieftina.
    O vizita in Dubai Creek, in Bastakiya, daca nu ma insel asa se cheama. Dubaiul vechi, nu mai locuieste nimeni in casele alea, dar sunt un fel de muzeu in aer liber. Daca aveti noroc, puteti nimeri cand sunt spectacole de muzica si dans traditional si femei batrane gatesc mancaruri si le vand turistilor.
    De-acolo, puteti lua un tur cu vaporasul pe Creek, pretul e mai ieftin decat cu o abra. Dar, lipseste elementul autentic, turul asta se face intr-un vaporas cu aer conditionat.

  • Adelina spune:

    Noi din pacate vorm ajunge in Dubai la finelel lui august, cand e mail Cad. Am ales sa facem un popas de 4 zile, la intoarcerea din Tanzania. Multumim de articol, este foarte bun.

  • Adelina spune:

    Noi din pacate vom ajunge in Dubai la finelel lui august, cand e mail cald. Am ales sa facem un popas de 4 zile, la intoarcerea din Tanzania. Multumim de articol, este foarte bun.

  • Lizuk spune:

    In zona Creek pot face si eu cateva recomandari:

    – eu o plimbare prin Bastakyia, cartier ridicat de emigraniti (bogati) iranieni chiar in perioada in care Dubaiul a inceput sa se dezvolte. Din ce erau ei bogati au devenit si mai bogati, s-au mutat de acolo si casele au ramas nelocuite. Acum au fost transformate in restaurante traditionale, intime, in magazine de suveniruri (daca vreti calitate, aici gasiti). Zona era cat pe ce sa fie daramata, dar dupa o vizita a Printului Charles, care a vrut in mod special sa vada zona, s-au hotarat sa lase casele si chiar sa le renoveze.
    – mai merita vizitat Dubai Museum, in fortul Al Fahidi- intrarea era ceva gen 1 euro.Veti vedea cum traiau oamenii in Dubai inainte sa descopere petrolul si cum s-a schimbat viata lor in timp.
    – tot despre viata lor din trecut puteti afla cate ceva la Dubai Heritage & Diving Village, un sat traditional animat de angajati imbracati in „costume populare” 🙂 care gatesc in fata turistilor (si unde poti manca graisi mancare cu adevarat traditionala si proaspata) si fac diverse demonstratii (olarit, pescuit de perle)
    – oarecum in apropiere este si „cartierul indian” (nu stiu daca asa se numeste, noi asa i-am zis). Stradute inguste, restaurante indiene, temple, haine traditionale, dulciuri cu gust de parfum, agitatie si miros de flori (de la colierele pe care indienii le folosesc in temple – nu stiu exact la ce…) Eh, zona asta este buna pentru a cumpara suveniruri, aici veti gasi totul l acele mai mici preturi. Eu, de exemplu, mi-am facut stocul de esarfe, aceleasi esarfe pe care in Paris, Nisa ori Belek am dat 10 euro si in Amman 5 aici costau 1 euro!
    Daca ai un ghid bun, sau daca citesti inainte, sunt muuulte de vazut/facut in Dubai. Sunt celebrele aqua parkuri, exista terenuri de golf in oras, parcuri… noi am stat 10 zile si am fost tot pe fuga de la un obiectiv la altul.

  • Lizuk spune:

    La Dubai Heritage & Diving Village vroiam sa zic ca poti manca gratis 🙂

  • diana spune:

    De unde se poate lua viza pentru Oman? Ca odata iesit din UAE nu mai poti intra decat daca ai multy-entry viza.

  • Semsphere spune:

    ff frumos …dar nu sunt locuri in carcate de cultura

  • Claudiu spune:

    Mai recomand o excursie la Abu Dhabi, neaparat sa vedeti moscheea seicului Zayed, iar pentru pasionatii vitezei o zi la Ferrari World Abu Dhabi pentru 235 AED sau RON http://www.ferrariworldabudhabi.com/en-gb/tickets.aspx; nu va faceti rezervare de hotel pe site-uri online pentru ca nu puteti obtine viza (sunt doar cateva de 5* care ofera aceasta facilitate, dar contactandu-i direct); mai bine apelati la o agentie de turism pentru ca au parteneri locali si va obtin viza foarte usor. Cine nu crede sa citeasca aceata patanie: http://prinvacanta.ro/plec-in-dubai-cum-era-cat-pe-ce-sa-nu-mai-plec/ Pentru smartphone puteti descarca ghidul offline de pe Google Play sau Apple Store; netul in Dubai e destul de scump.

    • Tisha spune:

      Stie cineva de nde pot achzitiona o excursie de o zi in Abu Dhabi ce include vizitarea moscheei dimineata devreme apoi timp liber pt parcul Ferrari? Vreau sa ma dau in toate rideurile si am observat ca toate excursiile pt Abu Dhabi nu includ timp liber in parc.

      • Imperator spune:

        Pai iti zic eu cum sa faci. Iei metroul in Dubai pana la statia Ibn Battuta. De acolo, iei autobuzul pana la Abu Dhabi (cam la fiecare ora). De acolo, iei un autobuz pana la moschee (intreaba prin statie, te vor indruma oamenii). Dupa ce o vizitezi, ia un taxi pana la Ferrari park si stai cat ai chef. De acolo, ia un taxi pana la autogara si ia autobuzul inapoi spre Dubai.
        Primul autobuz il ai la 5 dimineata din Ibn Battuta (pana la 8:20, sunt din 40 in 40 minute, apoi din ora in ora la si 20). Ultimul autobuz il ai la 23:05 din Abu Dhabi. Faci cam 1 ora si jumatate. Vinerea sunt din ora in ora la fix cu incepere cu ora 6:00.

        • Tisha spune:

          Merci de raspuns!
          Ar mai fi varianta sa inchiriem o masina pt o zi. Stii cumva daca pt UAE iti trebuie permis de conducere international?

          • Imperator spune:

            Nu, poti conduce cu permisul romanesc, dar iti trebuie carte de credit pentru garantie. Plata efectiva a masinii poate fi platita si cash (in dirhami EAU)

  • Egdi spune:

    Si pentru ca e reclama la Wizz Air, ar trebui sa mentionezi ca Wizz nu acorda nici un fel de sustinere in obtinerea vizelor cum face Fly Dubai de exemplu.
    Dealtfel pentru Dubai si Emirate in general cea mai mare problema e viza, si asta pentru ca nu se poate obtine de la Ambasada UAE, unde m-am interesat personal.
    Pentru turisti se pot obtine numai de la agentii si e musai sa achizitionezi si cazarea tot prin ei, evident cu plata in avans. Deci flexibilitate gen booking.com pica.
    O alta veste proasta e ca aceste vize nu au tarife standard, preturile lor variind intre 30EUR si 300EUR in functie de bunul plac al agentiei. Taxa este nereturnabila si nu exista nici un fel de transparenta intre achitarea efectiva a sumei platite catre vreo entitate UAE. Mai mult, copii achita viza, la fel ca un adult!

  • florenta spune:

    eu am rezervat prin booking si nu am avut probleme cu viza, trebuie doar sa te uiti bine la politica hotelului daca ofera sau nu acest serviciu

    • Egdi spune:

      Stiu, sunt hoteluri din categoria foarte scumpe care ofera acest serviciu, la un pret stabilit de ei. Banii trebuie transferati la agent care se ocupa….asta cu maxim 30 de zile inainte de inceperea calatoriei.
      In conditiile in care marea majoritate isi planifica vacanta cu luni de zile inainte (in special daca mergi cu copii), viza UAE ramane o necunoscuta pana cu maxim o luna inainte, atat pret cat si obtinere. Mi se pare revoltator pentru ca mergi acolo turist, nici nu imi pot imagina de ce e nevoie de viza…

  • Catalin B spune:

    Noi am obtinut viza prin Dertour Romania de la care am achizitionat si cazarea (un pret foarte bun pentru hotelul Movenpick Deira), singurul „inconvenient” fiind plata in avans. Ei au facut toate formalitatile de viza, iar pretul a fost de 80 Euro/pers. Sponsorul vizei a fost Emirates. Mai multe detalii despre hotel am pus aici http://euinlume.ro/cazare/movenpick-deira-un-hotel-excelent-in-dubai/, iar despre Dubai in general aici http://euinlume.ro/?s=dubai

  • Varu spune:

    Imperatore, o intrebare:
    Daca zbori cu FlyDubai mai departe (in Maldive), iar la dus ai 24 de ore diferenta intre cele doua zboruri, adica trebuie sa stai o noapte in Dubai, care-i cea mai usoara metoda de obtinere a vizei.
    Intreb pentru niste prieteni, n-am de gand sa ma duc acolo.

  • diana spune:

    Trebuie sa aplic pentru viza de Dubai si, pe langa copie dupa pasaport si fotografie pe fond alb, mi s-a cerut un buletin medical pentru SARS, HIV, hepatita si tuberculoza. Am fost de mai multe ori in Dubai, ultima data in 2011, dar niciodata nu mi s-a cerut buletin medical. Stiti daca este vreo regula noua? Nu ma duc sa muncesc, ci doar sa vizitez pe cineva. Viza o iau printr-o agentie din Dubai.
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    • Floryn spune:

      Copie dupa pasaport sau de pe pasaport?? Mananci dupa masa sau de pe masa?? Esti o persoana dupa Pamant sau de pe Pamant?
      Sincer sa fiu doar la celebrul Claudiu Raducanu, alias blocnotes am mai auzit ceva identic (copie dupa pasaport).

      P.S. Ma intreb cum o fi copia inainte pasaport!! Ca aia dupa am aflat…

    • Imperator spune:

      Habar n-am, e prima oara cand aud. Stiu ca analizele erau obligatorii pentru viza de munca, nu pentru turistica. Stiu pe cineva care s-a dus sa lucreze acolo si analizele erau obligatorii. Eu am fost in noiembrie ca turist si nu a fost nevoie de nici o analiza ! Mai intreaba odata, am dubii sa ai nevoie de analize !

      • diana spune:

        Multumesc, Imperatore.

        • Carmen spune:

          Si eu ma duc vizitez pe cineva in Dubai, iar de viza s-a ocupat persoana de acolo. I-a trebuit decat o copie de pasaport cu care s-a dus la ambasada si asta a fost tot. Intr-adevar, pentru viza de munca trebuie toate cele mentionate de tine, dar nu si pentru cea turistica.

  • Vladimir spune:

    Salut,
    Am o intrebare legata de viza de tranzit de 96 de ore. Am un bilet cu Gulf Air din Amman in Abu Dhabi unde vreau sa raman 3 zile, iar apoi sa-mi contiunui calatoria cu Air Arabia la Shiraz in Iran. Ca sa obtin viza asta de tranzit in afara de biletele de la Air Arabia, mai am nevoie de ceva din partea vreunei compani (sponsorizare sau garantii)?

  • Julini spune:

    Eu am obtinut viza de tranzit cu ajutorul Emirates. Fara cineva(hotel,companie aeriana) care sa garanteze pentru tine nu o sa poti btine viza.S-ar putea sa o poti obtine si pe aeroport insa nu as risca acest lucru.

  • Adina spune:

    Noi am obtinut visa cu 200 $/persoana printr-o agentie din UAE dar am aflat cu putin timp inainte de plecare ca si hotelul la care urma sa mergem puteau face cu suma de 500 dirham, mai ieftin decat prin agentie si nu era hotel de 5 stele 🙂
    As mai recomanda ca punct de atractie miracle garden http://www.dubaimiraclegarden.com/. Noua ne-a placut mult.

  • mimi spune:

    Pot folosi si euro sau doar dolari si moneda lor?Shoping mai pentru toate buzunarele gasim undeva sau doar de fite?Aurul se vinde ca la noi per gram sau pretul este pt fiecare bijuterie in parte?Pentru 3 persoane cati bani tb sa ai sa-ti permiti de toate bineinteles fara fite.Suvenirurile au preturi rezonabile?
    Multumesc

    • Carmen spune:

      Nu, poti folosi decat dirhami.
      Shopping fara fite poti face in bazar, unde poti negocia dupa bunul plac. Aurul si orice piatra (bijuterie cu piatra) se vinde la gram, cel putin asa este in bazarul de aur.
      Cat despre viza…ea s-a scot, pt. detalii intreaba la ambasada sau … agentia de turism de unde iei pachetul turistic.

    • Imperator spune:

      Mimi, nu poti folosi decat dirhami EAU. Posibil prin extrem de putine locuri, poti folosi dolari la rate foarte proaste, dar nu miza sa pot folosi valuta straina.
      Exista shopping si pentru toate buzunarele, dar mai ales in Deira si am inteles ca la mall-ul Ibn Battuta sunt preturi mici (dar n-am fost acolo). Aurul – depinde foarte mult de cat de frumos e prelucrat. Bijuteriile cu lucratura mediocra se vinde la gram. Gasesti preturi rezonabile si negociabile la suveniruri in bazar, dar nu te astepta sa gasesti o mare varietate de produse.
      Incepand cu 22 martie, cetatenii romani nu mai au nevoie de viza sa intre in Emirate.

  • mimi spune:

    Am inteles ca acum nu se mai ia viza de la agentie ci direct de la aerorport si costa 25 de euro.Stie cineva?

  • Emilia spune:

    Eu, m-am intors din Dubai de citeva zile,a fost o experienta extraordinara traita in mijlocul lumii arabe si mi-am schimbat total perceptia despre acest minunat popor…….uimire si extaz,evolutia atit de rapida te socheaza putin apoi iti revii si cu admiratie privesti cladirile care parca au poposit aici din filmele SF, de la baza pina in virf totul e sticla, de diferite forme si culori apoi gradinile si parcurile create cei drep artificial dar cu cita munca sint intretinute, autostrazile cu 6 benzi pe sens, parcarile subterane, mutitudinea de taxiuri care apar exact cind ai nevoie……nu am vazut politisti pe strada dirijind circulatia in schimb am vazut camerele de luat vederi……Frumos, curat, civilizat, ordonat samd.Am locuit la JW Marriott hotel unde ne-am simtit extraordinar, amenajat ca un resort pt. vacanta cu piscina si gradina, am profitat din plin de cele zece zile de vacanta am vizitat cam toate obiectivele turistice din Dubai si Abu Dhabi ne-am intors acasa relaxati si bronzati si gata oricind pentru o noua aventura in emirate.Nu mai aveti nevoie de viza pentru Dubai dar nu poti sta mai mult de 30 de zile caci in aeroport primiti viza numai pt. 30 de zile dupa care trebuie sa iesiti din emirate si puteti sa intrati din nou asta ca turist.

  • mimi spune:

    Am inteles ca acolo moneda folosita este dirhamul.La casele de schimb primesc la schimb si euro sau tb sa am doar dolari la mine?
    Multumesc

  • Eduard spune:

    Mimi, nu pot sa iti raspund decat ca mi se pare naucitoare intrebarea ta…

  • Eduard nu am vrut sa te naucesc dar am tot auzit tot felul de comentarii de cand am luat biletul.In primul rand ni s-a spus ca pasaporul tb sa fie valabil min 5 ani.Ca nu tb sa fi calatorit in ultimii 3 ani in Iordania sau Israel…etc,etc printre altele si ca nu accepta euro

    • Imperator spune:

      1. Pasaportul trebuie sa fie valabil 6 luni, dar ATENTIE, nu se accepta pasaport temporar, te intorc de la granita (sau aeroport).
      2. Iordania nu are nici o treaba, e o prostie, in teorie, poti sa intri in EAU daca ai stampila de Israel in pasaport, dar in practica, nu se stie niciodata.
      3. Nu se accepta nici o valuta exceptand dinarul EAU (doar in orasul Al Ain, mai poti plati in riali omanezi). In schimb, orice casa de schimb valutar schimba euro.

  • Eduard spune:

    Mioara poti sa mergi linistita in Dubai. Religia dominanta acolo e cea a banului fiind extrem de puternic orientati spre turism si consum de lux. Accepta orice valuta si personal am schimbat la fast-food-uri, mini-marketuri unde baga valuta direct in casa de marcat peste dihrami.
    Pasaportul sau alte calatorii ale tale nu ii intereseaza, si mitul e valabil doar la cei din tarile emergente (gen Romania, Bulgaria, etc) unde au mare grija sa nu ramai si sa lucrezi la negru pe acolo sau sa practici prostitutia.
    Cei din Europa de Vest merg relaxati in Israel si apoi in Dubai, pentru ca atat timp cat esti turist si vii la ei sa lasi bani, nu ii intereseaza ce ai vizitat in trecut, ce bani ai, ce religie esti, etc…

  • miha spune:

    Mă întorc din asia și avionul aterizează în dubai la ora 23 iar zborul îl am la ora 8.00 dimineață ziua următoare. Ce pot face noaptea în dubai? E periculos sa te plimbi după miezul nopții pe străzi? Mulțumesc.

    • Imperator spune:

      Altceva decat clubbing nu stiu ce ai putea face. Te poti plimba pe strazi, dar cu taxiul, orasul este extrem de intins, nu este gandit pentru pietoni, ci pentru masini. Singura zona pe care o poti lua la picior este Dubai Marina, care este la vreo 30 km de aeroport. Metroul nu functioneaza dupa 11 noaptea, prin Dubai Marina vor fi insa ceva restaurante deschise, dar nu prea multe.
      Dubai este unul dintre cele mai safe locuri de pe planeta.

  • silviu spune:

    Moneda este dirhami nu dinari

  • Ana spune:

    Imperatore, eu o se merg la finalul lui noiembrie in Dubai, cu un piticul meu de 2 ani dupa mine. Vom sta in Dubai Marina la o prietena acasa. Ceva sugestii pentru locuri/chestii de facut cand ai un bebe dupa tine?

  • teia spune:

    Imperatore , noi ajungem in Indonezia in decembrie , cu gandul sa luam vizele din aeroport . Trebuie sa avem poze cu noi , avand in vedere ca ajungem la ora 23 in Jakarta?

  • Ionut Alexandru spune:

    Vreau si eu sa calatoresc prun lume..sa fac un job din asta…si sa impartasesc experiente si cu altii..va rog sa ma ajutati.. Never_be_alone92@yahoo.com. adresa de contact..

  • […] sa plecati este recomandat sa cititi acest ghid de sfaturi practice pentru a evita anumite neplaceri dar si acest top al principalelor atractiilor din […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest