Top 20 de obiective gratuite – Londra

4. Big Ben si Palatul Parlamentului (1).JPG

Știu, nu am scris prea mult despre Londra, dar am o scuză. Am fost doar de trei ori și o singură dată am avut o zi întreagă la dispoziție să o vizitez, și asta se întâmpla, hăt, în 1996! De atunci, am mai fost doar de două ori, dar de fiecare dată foarte El Fugitivo. Și cum știu că mulți dintre voi aveți Londra pe lista priorităților de vizitare, tocmai a picat perfect un articol de la Mihaela. Așa că vă recomand să-l luați în considerare, dacă vă gândiți să ajungeți la Londra 🙂 Mai ales că e structurat, “organizat” pe zile 🙂

În ultimii ani, Londra nu s-a aflat, niciodată, pe lista priorităților mele, mereu “au câștigat” alte capitale europene mai însorite sau mai ofertante iarna, cu o cultură gastronomică specială sau destinații mai accesibile ca preț. Până când, în septembrie 2014, mi s-a ivit ocazia să merg o săptămână la Londra, dar fără să îmi fac prea mari iluzii că îmi va plăcea cu adevărat, însă cu un program destul de bine stabilit în materie de obiective turistice pe care nu trebuia să le ratez. Așteptările de acasă au fost cu mult depășite, iar Londra s-a dovedit a fi chiar accesibilă, în contextul în care am reușit să văd majoritatea muzeelor gratuit, dar și catedrale renumite, fără să plătesc vreo liră.

În plus, Londra oferă numeroase imagini pitorești la tot pasul – de pe podurile Tamisei, în parcuri, pe străzile cosmopolite ale orașului, în piețele înțesate de tarabe viu colorate, în pub-urile arhipline după ora 18:00 de turiști și corporatiști ieșiți la mult-râvnita bere de la finalul zilei. Însă, dacă pentru vreme s-ar putea plăti, atunci aceasta cred că ar fi cea mai bună investiție ca un sejur la Londra să fie cu adevărat unul reușit. 🙂

Și, fiindcă Londra se pretează excelent pentru un city break, iată care ar fi recomandările mele de obiective gratuite pentru patru zile full în capitala britanică.

 

Joi

1. British Museum (deschis între 10:00 și 17:30, vinerea până la 20:30) este un muzeu mare, interesant, căruia trebuie să îi acordați câteva ore bune dacă sunteți pasionați de istorie și antichități, eu m-am rezumat la vreo trei ore.

1. British Museum (1).JPG

2. Covent Market, unde o serie de bunătăți din toate colțurile Europei vă așteaptă în fiecare joi până la orele 16:00‒17:00. Eu mi-am astâmpărat foamea cu un ”organic beef burger” (6 lire) de la standul unor tineri care dețineau o fermă bio în apropierea Londrei. În toate celelalte zile ale săptămânii, în Covent Market sunt deschise doar magazinele ”brand” din interiorul pieței.

Am înțeles însă că Borough Market ar fi o alegere și mai bună în ceea ce privește diversitatea și prețurile și că este deschisă aproape zilnic.

2. Covent Garden_duminica.JPG

2. Covent Market_joia (1).JPG

2. Covent Market_joia (3).JPG

2. Covent Market_joia (4).JPG

3. Westminster Abbey ‒ doar la ”Evensong”, în unele după-amiezi, accesul este gratuit ‒ trebuie urmărit site-ul, pentru a fi siguri că pe agenda respectivei zile se regăsește slujba la care puteți intra gratuit (altfel, accesul este 17 lire). Însă biserica mică din incintă, St. Margaret Church, poate fi vizitată gratuit oricând.

3. Westmister Abbey_ziua.JPG

3. Westmiter Abbey_noaptea.JPG

4. Pe seară este cel mai bun moment în care să vă aflați în această zonă, ca să vă puteți bucura de panorama dată de renumitele Big Ben, Palatul Parlamentului, London Eye, puse atât de bine în valoare de lumini. Intrarea în Palatul Parlamentului este contra cost, pentru London Eye de asemenea se plătește, iar Big Ben nu poate fi vizitat de către turiști.

4. Big Ben si Palatul Parlamentului (2).JPG

4. London Eye.JPG

4. Palatul Parlamentului.JPG

5. Boemul cartier Soho poate fi o variantă excelentă de a încheia ziua și nu ratați o scurtă, dar deosebit de plăcută plimbare pe Carnaby Street.

  5. Carnaby Street.JPG

5. Cartierul Soho.JPG

 

Vineri

6. Science Museum (deschis între 10:00 și 17:50, ultimul acces la 17:30).

7. Natural History Museum (deschis între 10:00 și 17:50) – un muzeu preferat de familii, insă, indiferent de vârstă, veți fi impresionați de multitudinea de informații atractiv prezentate, dar și de grandoarea și coloritul muzeului la exterior.

7. Natural History Museum_exterior.JPG

7. Natural History Museum_interior.JPG

8. Victoria & Albert Museum (vineri deschis până la 22:30) – de preferat ca la apus de soare să fiți deja în grădina interioară a acestui muzeu de arte decorative, la un ceai sau o bere, după preferințe, bucurându-vă, de pe iarbă, de liniștea și culorile zidurilor interioare ale muzeului.

8. Victoria&Albert Museum.JPG

9. Toate cele trei muzee se află la mică distanță unele de altele și, fiindcă tot sunteți în zonă, puteți să alocați măcar 30 de minute și pentru faimoasele galerii Harrods (privitul nu costă!).

9. Harrods.JPG

Dacă vreți să schimbați registrul, puteți sări unul dintre cele trei muzee și să vă îndreptați către altă zonă a Londrei:

10. St. Paul Cathedral – accesul în această impunătoare catedrală este gratuit doar între orele 17:00 și 18:00, la slujba ”Evensong”.

10. St Paul Cathedral (1).JPG

10. St Paul Cathedral (2).JPG

11. În imediata apropiere, puteți continua plimbarea pe Millenium Bridge, la apus arată cel mai frumos; totodată, îndreptați privirea și spre cer, către The Shard (cea mai înaltă clădire din Europa).

11. Millenium Bridge_vedere spre Tate Modern.JPG

 

Sâmbătă

12. Portobello. Eu am vizitat zona într-o zi lucrătoare, când piața nu era deschisă, dar, chiar și așa, acele multe magazine vintage, colorate, mi-au încântat privirea la tot pasul, însă în weekend am înțeles că este un freamăt fantastic pe toate aceste străduțe.

12. Portobello (2).JPG

12. Portobello (3).JPG

12. Portobello Market (1).JPG

13. Notting Hill (cu o stație de metrou pitorească, cu același nume) ‒ merită o foarte scurtă plimbare în acest cartier exclusivist, unul dintre cele mai scumpe din Londra (cum este și Kensington), doar pentru a admira arhitectura.

13. Cartierul Notting Hill.JPG

13. Statia de metrou Notting Hill.JPG

14. Hyde Park și Kensington Gardens ‒ perfecte pentru o zi de weekend cu vreme bună, cu toate că s-ar putea să fie destul de aglomerate în weekend, eu am reușit să le văd în timpul săptămânii.

14. Hyde Park (1).JPG

14. Hyde Park (2).JPG

14. Kessington Gardens.JPG

15. Tate Modern, pentru pasionații de artă modernă (sâmbăta deschis între 10:00 și 22:00). În cazul în care cu o zi în urmă nu ați ajuns la Millenium Bridge și The Shard, acum este momentul!

16. Sau, dacă experiența în Portobello v-a plăcut, tot în prima parte a zilei vă puteți îndrepta către Camden Town, o zonă la fel de populată sâmbăta și de interesantă. Nu aș putea să vă spun mai multe, fiindcă nu am reușit să ajung, însă cu siguranță e în topul locurilor de vizitat data viitoare… fiindcă sigur va exista o dată viitoare în capitala britanică.

Duminică

17. Schimbarea gărzii de la Buckingham Palace. Este de preferat să ajungeți cu aproximativ 45 de minute înainte, pentru a vă putea alege un loc bun ca să vedeți momentul, este foarte aglomerat întreg perimetrul palatului.

17. Buckingham Palace (1).JPG

17. Buckingham Palace (2).JPG

17. Buckingham Palace (3).JPG

18. Dacă vremea vă permite, vă mai puteți plimba înca una-două ore în parcuri – în zona palatului găsiți Green Park și St. James Park (cu câțiva biscuiți la voi, plimbarea va fi și mai interesantă, gâștele și, mai ales, veverițele abia vă așteaptă!). Referitor la parcuri, Richmond Park este cel mai mare din Londra, dar și cel mai populat cu necuvântătoare, însă se găsește în altă zonă a orașului, în care gratuitățile lipsesc cu desăvârșire).

18. St James Park (1).JPG

18. St. James Park (2).JPG

19. Plimbare de-a lungul Tamisei – până la Tower Bridge,unde, cu puțin noroc, veți putea surprinde și o deschidere a faimosului pod pentru trecerea ambarcațiunilor mari. Lângăacesta, puteți admira de la exterior nava HMS Belfast (accesul în navă este contra cost).

19. Tower Bridge.JPG

20. La final, păstrați imaginea Londrei cu o fotografie autentică pe strada pietonală Shad Thames, chiar lângă Tower Bridge.

20. Shade Thames.JPG

[mwi-product sku=”TA006,PORGAT001,TA016″ img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Comentarii

  • paul spune:

    tocmai m-am intors dintr-o minivacanta de o saptamana in anglia. am bifat si eu multe din obiectivele gratuite de mai sus… vremea a fost excelenta! nici macar o zi de ploaie. o sa raman cu falsa impresie ca anglia si londra sunt insorite tot timpul… 🙂
    am reusit sa-mi distrug doua mituri pe care le aveam despre anglia: 1 sunt doar orase si toata tara e urbanizata. nicidecum! am luat la pas dealurile inverzite vreo doua zile (malvern hills vestite pentru apa lor care nu contine nimic…) si am locuit intr-un rural adevarat. si 2. fetele engleze sunt urate… nici asta nu-i adevarat deloc!

  • paul spune:

    inca ceva. daca e un lucru la care englezii se pricep cel mai bine… se pricep la parcuri! peste tot au parcuri impecabile… si o scurta gluma englezeasca despre faimosul gazon.
    un turist american intreaba un ingrijitor intr-un parc cum de gazonul englezesc e asa perfect. pai, zice gradinarul, alegem cel mai bun sol, alegem cea mai buna samanta, aranjam solul, sadim samanta si… facem asta de peste 500 de ani… 😉

  • alex spune:

    asa e! mitul cu englezoaicele cele grase si urate nu prea mai e de actualitate. Mersul la sala si imbracamintea eleganta/moderna a schimbat aceasta situatie. englezoaicele nu (mai) sunt ratustele urate ale europei

    • Mico spune:

      Hahaha, nu stiu pe unde ati umblat voi dar eu vad zilnic fete/femei batoze imbracate neglijent si urate.
      Marea britanie are barbati frumosi de pica si care au grija de aspectul lor fizic. Am vazut si cateva femei frumoase dar putine

  • Cinezee spune:

    acu in mai pe 15 merg prima data la londra , singura sa vad cum ma voi descurca 🙂 cu ce ai scris tu aici 🙂

  • axinte spune:

    Nr. 11 ….cladirea din imagine…e Tate museum…gratuit dar nu pe toate etajele…fosta fabrica de zeppeline actual muze de arta…pictura…dali…picasso…samd.
    hf!
    p.s.
    e dragut si podul…

  • daniela spune:

    ador londra. si eu am avut prejudecăti legate de londra. e un oras magnific. iar pe lista celor 20 de locaţii turistice mai puteti trece una. Greenwich. se ajunge cu metroul cu cea mai noua linie. e minunat, iar muzeul marinei si privelistea asupra Londrei de la Greenwich sunt magnifice.

  • Cristian spune:

    Incercati sa mergeti in suburbii, sunt cu o clasa peste tot ce are Londra, ma gandesc in primul rand la Cotswolds, Moreton-in-Marsh, Gloucestershire, sunt cele mai fantastice zone rurale poate din intreaga lume, mai lasati naibii shoppingul ,cu tot cu cea mai kitchoasa constructie a Londrei ,the Shard, o fi ea cea mai inalta, dar se bate cap in cap cu stilul arhitectonic traditional londonez … Mergeti la un meci de rugby in prima liga engleza sau ajunge in zona Wimbledon, extrem de cocheta.
    Eu as vrea sa ma intorc sa vad iar panorama Regent’s Park, dar crema cremelor pentru mine si motivul de reintoarcere la Londra e o plimbare pana in Richmond Park !
    Din punct de vedere microbistic ,ca tot se apropie luna mai Finala Cupei Angliei e de neratat !
    Scuze pentru off -topic, la meciuri nu e gratis ,dar nu m-am putut abtine 🙂

  • alex spune:

    recomand Camden mai ales in weekend. E o atmosfera de party plus canalele.. Interesant si la puburi de sub london bridge. Plus puburile din soho sau cele din Kensigton. In sfarsit, londra e mare, sunt multe de facut

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

ImperatorTravel
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
4. Big Ben si Palatul Parlamentului (1).JPG
🙂
🙂
🙂
1. British Museum (1).JPG
2. Covent Garden_duminica.JPG
2. Covent Market_joia (1).JPG
2. Covent Market_joia (3).JPG
2. Covent Market_joia (4).JPG
3. Westmister Abbey_ziua.JPG
3. Westmiter Abbey_noaptea.JPG
4. Big Ben si Palatul Parlamentului (2).JPG
4. London Eye.JPG
4. Palatul Parlamentului.JPG
5. Carnaby Street.JPG
5. Cartierul Soho.JPG
7. Natural History Museum_exterior.JPG
7. Natural History Museum_interior.JPG
8. Victoria&Albert Museum.JPG
9. Harrods.JPG
10. St Paul Cathedral (1).JPG
10. St Paul Cathedral (2).JPG
11. Millenium Bridge_vedere spre Tate Modern.JPG
12. Portobello (2).JPG
12. Portobello (3).JPG
12. Portobello Market (1).JPG
13. Cartierul Notting Hill.JPG
13. Statia de metrou Notting Hill.JPG
14. Hyde Park (1).JPG
14. Hyde Park (2).JPG
14. Kessington Gardens.JPG
17. Buckingham Palace (1).JPG
17. Buckingham Palace (2).JPG
17. Buckingham Palace (3).JPG
18. St James Park (1).JPG
18. St. James Park (2).JPG
19. Tower Bridge.JPG
20. Shade Thames.JPG
Londra
26. London Bridge
Londra
Monstri Halloween
Aeroporturi Londra
Londra
26. London Bridge
Londra
Monstri Halloween
08. Ho Chi Minh Mausoleum Hanoi
🙂
😉
🙂
🙂
🙂
Thimphu, Capitala Regatului Fericirii.
Visas
Tarom Blue Wizz
Europa COVID
Visa Stamp
Europa COVID
Sfinx Egipt
Poarta albastra
Destinatia anului
. Wroclaw
Echipa Jet Holiday
Templul dintelui lui Buda
Aeroport Henri Coanda Otopeni
free counters
undefined
undefined
undefined
Templul dintelui lui Buda
Sfinx Egipt
Echipa Jet Holiday
. Wroclaw
Poarta albastra
Aeroport Henri Coanda Otopeni
Destinatia anului
Templul dintelui lui Buda
Sfinx Egipt
Echipa Jet Holiday
. Wroclaw
Poarta albastra
Aeroport Henri Coanda Otopeni
Destinatia anului
Templul dintelui lui Buda