Până prin anii 2002 – 2003, când am ieșit și eu prima oară din țară să sărbătoresc revelionul, noaptea dintre ani însemna o mare masă unde să mănânci până să te aduni de pe jos (sau dacă mâncarea nu te dobora, băutura sigur îți venea de hac), iar Anul Nou era întâmpinat cu încă și mai mult alcool (de data asta, suplimentat cu șampanie) în strigătele celor de la masa ori hala respectivă. Prima oară când am petrecut revelionul altfel a fost la Atena (parcă cel din 2002), când am întâmpinat Anul Nou cu șampania în mână pe acoperișul unei case din Plaka, între Acropolea luminată feeric și Piața Syntagma, de unde se trăgea cu artificii cu mare voioșie. De atunci, toate revelioanele le-am petrecut în străinătate – Malta, Ladispoli, Boracay, Tortuguero, Leon, Barbados ori Phuket – și, toate, pe străzi – cu șampania în mână, alături de o mulțime de petrecăreți sub o ploaie de artificii (mă rog, artificiile nu s-au întâmplat tot timpul, de exemplu când am petrecut Anul Nou în Italia, în 2005, artificiile au fost interzise în memoria celor morți din cauza tsunami-ului care ucisese sute de mii de oameni, inclusiv sute de italieni în jurul Oceanului Indian). Evident, dacă momentul X când se trecea la Anul Nou îl petreceam în stradă, în timpul nopții, evident, umblam prin tot soiul de restaurante și baruri sărbătorind Noul An… cele bune să rămână, cele rele să se spele.
În articolul de față, m-am gândit să vă spun unde sunt cele mai bune locuri de întâmpinat 2020 în unele dintre cele mai vizitate orașe europene.
Londra – cele mai spectaculoase artificii vor fi văzute de pe malurile Tamisei în spatele London Eye. De câțiva ani, accesul spre cele mai bune locuri se face cu un bilet plătit, dar poți să cumperi și croazieră pe Tamisa în noaptea Anului Nou. Evident, zona de baruri și restaurante din Soho va fi, probabil, centrul petrecerilor, putând să faci un pub hopping.
Pentru mai multe informații cu privire la Londra, citește aici.
Pentru cele mai bune prețuri de bilete de avion, aruncă o privire aici ––> bilete avion Londra.
Paris – imaginile cu mulțimea aceea uriașă sărbătorind Anul Nou pe Champs–Élysées lângă Arcul de Triumf este tipică pentru orice emisiune TV din ziua de 1 Ianuarie. Aici, au loc spectacole de lasere și nelipsitele artificii. După ora 0:00, petrecerea se mută în zona catedralei Sacre Coeur, în zona Montmartre, unde se află numeroase baruri și cafenele pline de petrecăreți.
Pentru mai multe informații cu privire la Paris, citește aici.
Pentru cele mai bune prețuri de avion, aruncă o privire aici –-> bilete avion Paris.
Barcelona – în general, în jurul orei 0:00, lumea se strânge în Praca de Catalunya, cea mai mare piață a orașului. E musai să ai 12 boabe de struguri cu tine – înainte de ora 0:00, barcelonezii și turiștii deopotrivă trebuie să le înghită pentru a avea 12 luni pline de belșug în noul an. După ora 0:00, poți să o iei molcom pe Rambla spre mare, unde se află o groază de baruri pentru a continua petrecerea.
Pentru mai multe informații cu privire la Barcelona, citește aici.
Pentru cele mai bune prețuri la bilete de avion, aruncă o privire aici ––> bilete avion Barcelona
Roma – locul magic pentru artificii în Roma este în zona Colosseum-ului, dar și în zona Circus Maximus (unii spun că artificiile de la Circus Maximus sunt cele mai faine). Pentru a vedea toată nebunia de artificii de undeva de sus, urcă-te pe dealul Gianicolo și de acolo vei vedea tot orașul. Pentru petrecerea de dinainte și de după ora 0:00, du-te prin centrul vechi, pe străduțele dintre Fontana di Trevi și Ponte Sant’angelo, în special pe lângă Piazza Navona.
Pentru mai multe informații cu privire la Roma, citește aici
Pentru cele mai bune prețuri la bilete de avion, aruncă o privire aici ––> bilete avion Roma.
Bruxelles. Capitala Europei este un alt loc fain de sărbătorit Anul Nou – da, aici curge mai multă bere decât șampanie, dar este una dintre cele mai bune beri din Europa, așa că merită. Locul cu cele mai spectaculoase focuri de artificii și multă muzică este în nord, în zona Atomium… Pentru petrecerea după ora 0:00, întoarce-te în centrul vechi, unde, pe străduțe, găsești numeroase baruri și restaurante.
Pentru mai multe informații cu privire la Bruxelles, citește aici.
Pentru cele mai bune prețuri la bilete de avion, aruncă o privire aici ––> bilete avion Bruxelles
Lisabona, posibil unul dintre cele mai drăgălașe orașe din Europa, sărbătorește și ea Anul Nou în style. Pentru artificii spectaculoase, duceți-vă în jurul orei 0:00 în Praca do Comercio, iar pentru petrecere, urcați unul dintre dealurile înconjurătoare, în Bairro Alto, unde este zona de baruri, cluburi și restaurante a Lisabonei.
Pentru mai multe informații cu privire la Lisabona, citește aici.
Pentru cele mai bune bilete de avion, aruncă o privire aici –-> bilete avion Lisabona.
Pentru Crăciun, știu că în general oamenii stau la casele lor, dar mai sunt unii dintre voi care decât cozonac și porc, preferați o vacanță mai lungă. În general, în ziua de Crăciun nu se întâmplă mare lucru, mie chiar mi s-a întâmplat odată, în Grenada, să am surpriza ca pe la 8 seara totul să fie închis. Mă și pregătisem de ideea de a ieși la o masă relativ festivă în oraș și, spre marea uimire, totul, dar totul, era închis ! Inclusiv McDonald’s-ul ! Până la urmă, am ieșit din foame cu ajutorul unui arab care avea deschisă o shaormerie pe una dintre străzile laterale din piațeta centrală.
Tel Aviv – aici sigur nu vei muri de foame, că evreii nu sărbătoresc Crăciunul, așa că toate restaurantele și localurile vor fi deschise. În schimb, dacă te duci în Ierusalimul de Est, vechea cetate a Ierusalimului, vei putea asista și participa la manifestările cu ocazia Crăciunului – pentru că noi sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie, la fel ca lumea catolico-protestantă, accentul va cădea pe sărbătoarea Crăciunului în stil catolic (cele mai importante țări ortodoxe sărbătoresc pe 7 ianuarie), dar, indiscutabil, este un moment special – chiar dacă ești credincios sau nu.
Pentru mai multe informații cu privire la Tel Aviv, citește aici.
Pentru cele mai bune bilete de avion, aruncă o privire aici ––> bilete avion Tel Aviv. Atenție, aeroportul Tel Aviv – Ben Gurion se află undeva între Tel Aviv și Ierusalim, așa că poți ajunge ușor în ambele destinații.
Helsinki – vrei să-l vezi pe Moș Crăciun ? Nimic mai simplu, du-te în Finlanda. Undeva în Finlanda, în orașul Rovaniemi ,există satul lui Moș Crăciun care atrage cârduri de copii din toate colțurile lumii. Nu am fost niciodată acolo, dar, din auzite de la cunoștințe, este o experiență minunată care merită trăită de cei mici (și de cei mari, de ce nu?).
Ca să ajungi la Rovaniemi, cel mai apropiat loc cu zbor direct este Helsinki, capitala Finlandei. De acolo, fie iei un avion, fie poți să mergi cu trenul (trenul de zi face vreo opt ore, dar ai și varianta unui tren de noapte – te culci la Helsinki, te trezești la Rovaniemi).
Pentru cele mai bune bilete de avion, aruncă o privire aici –-–> bilete avion Helsinki