Japonia ar putea acoperi jumatate din costurile calatoriei pentru turistii straini

Templul De Aur Kyoto Japonia

Este evident ca nici Japonia nu a fost scutita de recesiune economica si de prabusirea turismului. Cu minutiozitatea care o caracterizeaza, Japonia a anuntat ca in aprilie, tara a avut parte de 2900 turisti straini (o scadere cu 99,9%), cea mai mica cifra inregistrata de cand Japonia recenzeaza numarul de acestora, adica din 1964. Recordul negativ anterior a fost de 17,543 turisti straini inregistrati in februarie 1964.

Japonia a incercat sa tina tara deschisa pentru a putea salva Jocurile Olimpice, sustinand tot timpul ca nu e nici o problema, Jocurile pot fi organizate. In momentul in care Comitete nationale importante precum Canada si Australia si-au anuntat retragerea, Japonia a trebuit sa admita ca nu vor exista Jocurile Olimpice 2020, ci va exista Tokyo 2021 (evident, daca se va putea). Dupa „capitulare”, Japonia a introdus si ea starea de urgenta si lockdown-uri. Japonia a anuntat peste 16.000 infectari si 800 de morti in conditiile in care a testat oameni la nivelul Pakistanului si Bangladesh-ului (la milionul de locuitori) si mult sub nivelul Ghanei sau Gabonului.

In acest moment, Japonia interzice accesul cetatenilor din peste 100 de tari, inclusiv SUA, China, Coreea de Sud si marea majoritate a tarilor europene inclusiv Romania.

Seful Agentiei de Promovare a Turismului, dl. Hiroshi Tabata a anuntat in cadrul unei conferinte de presa un pachet de promovare a turismului in valoare de 1,35 trilioane yeni (12,5 miliarde dolari), iar printre ideile vehiculate este si acoperirea a jumatate din costul calatoriei turistilor straini. Evident, dupa terminarea pandemiei si redeschiderea tarii. Planul teoretic ar incepe in iulie, dar evident, nu este batut in cuie nici planul, nici data.

Japonia nu este prima tara care a venit cu aceasta idee. Acum cateva luni, Sicilia a facut valuri prin presa mondiala cu promisiunea ca va plati 50% din biletele de avion pentru cei care vor vizita insula, dar programul se pare ca a ramas doar la stadiul de promisiune. Sa vedem cum va evolua programul japonezilor – se cunoaste ca de obicei autoritatile japoneze nu arunca vorba asa, aiurea.

Sursa info: Mainichi

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest