Atractii noi in Dubai. Ce am vazut nou fata de ultima mea vizita in emirat

Dubai Eye

Ain Dubai

Destinatiile turistice care chiar isi doresc turisti nu mizeaza doar pe ce le-a dat natura si stramosii, ci investesc continuu in atractii turistice, in “magneti” care sa atraga din ce in ce mai multi turisti ca sa lase din ce in ce mai multi bani pentru prosperitatea zonei. Si cum Dubaiul nu prea a primit prea multe nici de la natura, nici de la stramosi, s-a concentrat prin a aduce permanent ceva nou pentru a atrage turisti noi care au alte pasiuni si dorinte, dar si sa-I atraga pe turistii care deja au vizitat Dubaiul care sa exclame “ce tare … Uite ce au mai construit astia in Dubai, hai sa maim erg odata”. In plus, obsesia de a avea “cel mai mare”, “cel mai inalt”, cel mai nu stiu ce atrage, atrage foarte multa lume… In ultima instanta, asta este obiectivul declarat al Dubaiului – sa devina cea mai vizitata destinatie din lume. Iar pentru asta trebuie sa inovezi, sa aduci permanent ceva nou, sa investesti cu cap… si pentru ca toata lumea se asteapta la ceva spectaculos, aproape fiecare an, Dubaiul trebuie sa scoata la iveala ceva spectaculos – musai sa fie “cea mai…” din lume.

Ultima oara am fost in Dubai in 2017. Ma rog, tehnic am mai fost si in 2018, dar am avut parte de doar cateva ore de tranzit (veneam din Somaliland) si nu am vazut mare lucru – m-am vazut cu prieteni prin Dubai Marina si m-am dat cu metroul de la aeroport si inapoi. Asa ca nu mai fusesem de 4 ani in Dubai, timp in care, pandemie, nepandemie, oamenii au mai construit si au mai inventat multe lucruri si locuri noi. Asa ca hai sa va prezint ce am descoperit nou in Dubai in cele cateva zile pe care le-am petrecut in Emirat la sfarsitul lui octombrie si nu existau in 2017… si sa incep cu cea mai noua mega-spectaculoasa atractie din Dubai care tocmai fusese inaugurata cu 10 zile inainte sa urc in ea – adica pe 21 octombrie 2021 (si eu am urcat in ea pe 31 octombrie). E vorba de Ain Dubai (“ain” in araba inseamna “ochi”, deci un fel de Dubai Eye, nume preluat fara indoiala de la London Eye), o roata imensa, care evident, se putea altfel, este cea mai mare roata din lume…

 

Ain Dubai

Aflata in Bluewater, un cartier nou-nout de restaurante, hoteluri, mall-uri si parca si ceva rezidential, la capatul zonei Marina, Ain Dubai va fi indiscutabil una dintre atractiile forte ale orasului. Este o roata imensa de unde ai parte de panorama unei bune bucati de Dubai – la picioarele tale se intind atat Dubai Marina, cat si Palm Dubai (e unul din cele doua locuri din care poti admira celebrul Palmier construit acum mai bine de un deceniu, exceptand daca zbori cu avionul, elicopterul sau faci parasutism), poti descoperi de asemenea si iconicul hotel Burj-al-Arab (in ciuda faptului ca in Dubai intre timp au continuat sa se construiasca zeci de hoteluri de mega-lux, Burj ramane Burj), pana hat, spre Burj Khalifa, inca cea mai inalta cladire din lume – acesta este departe, trebuie sa prinzi o zi clara sa o vezi ca lumea – eu am avut noroc sa am totusi o zi destul de clara).

Ca peste tot prin Dubai (inclusiv la metrou) exista un business class si un economy class. La economy, e simplu, platesti biletul, stai la coada si cand iti vine vremea, hop in cabina. Cabina este ampla, maximum intra 40 oameni, dar eu trecand pe la pranz, nu erau chiar atat de multi clienti si cred ca in fiecare cabina au patruns doar 10 – 15. Cabinele au niste scaune la mijloc pe care te poti aseza daca vrei. Mai exista o cabina speciala care arata ca un soi de jungla – nu se plateste suplimentar, dar depinde de noroc daca trece sa o iei cand iti vine randul. Cabina de business (sau VIP sau cum s-o numi) are un bar la mijloc de unde poti comanda bauturi – atat racoritoare, cat si alcoolice. Evident, poti sa inchiriezi o cabina pentru evenimente – party-uri, cereri in casatorie, partaj de divort, oricand ai nevoie de un loc de sarbatorit ceva in mod special. Si cei care au bilet VIP vor astepta venirea cabinei nu in picioare la coada, ci intr-un lodge special cu bauturi (inclusiv sampanie pentru ca noblesse oblige) si prajiturele.

Plimbarea dureaza intre 30 si 40 minute, mai precis 38 minute, dar inteleg ca poate sa fie si un pic accelerat – de ce ar face-o ? … cabinele se misca incet, incet, asa ca incet, incet, descoperi locuri cunoscute din Dubai – portul Jebel Ali cu padurea lui de macarale se profileaza spre sud, spre Abu Dhabi, dar evident, cele mai interesante locuri sunt spre nord – cum ziceam poti admira toata Dubai Marina si plaja JBR cu padurea ei de blocuri care mai de care mai sofisticate, palmierul de nisip – Palm Dubai cu vilele sau blocurile sale, Burj-al-Arab si in departare, Burj Khalifa. In momentul in care cabina ajunge la inaltimea maxima (250 metri, ca idee, roata nr. 2 din lume aflata in Las Vegas are “doar” 167 metri) ai parte de una dintre cele mai spectaculoase panorama din Dubai. Sa mai adaug o informatie –  capacitatea maxima, maxima este de 1750 pasageri odata.

De ce sa te urci ? Pentru panorama. Este una dintre cele mai frumoase din Dubai pentru ca Ain Dubai este construit pe o insula artificiala numita Bluewaters si ai perspectiva Dubaiului dinspre mare. In plus, la picioarele ei poti vedea o gramada de skijeturi sau alte ambarcatiuni facand nebunii pe azurul Golfului Persic si chiar si decolarile pentru cei care sar cu parasuta deasupra Palm-ului.

Sincer, personal, iubitor de panorame si locuri inalte de unde sa admire peisaje, Dubai este o nebunie – exista atatea locuri de unde poti avea niste panorame excelente (nu mai mult decat in cele doua hoteluri in care am stat de la etajele 20 – 30 aveam o super panorama spre diverse zone din Dubai)… si cred ca panorama din Ain Dubai este comparabila ca spectaculozitate cu cea din Burj Khalifa pentru ca aici te afli fix deasupra marii si poti admira unele dintre cele mai faine locuri din Dubai (mie imi place mult zona Marina).

Pretul unui bilet incepe de la 130 dirhami (31 euro), dar cum am spus exista tot soiul de combinatii. Toate informatiile le poti gasi aici –> Ain Dubai 

 

Madame Tussaud’s

Toata lumea a auzit de Madame Tussaud’s. De muzee, nu de femeia care a fondat muzeele, povestea ei fiind putin cunoscuta, dar fabuloasa – orfana de tata inainte de a se naste (tatal ei a murit in Razboiul de 7 ani cu 2 luni inainte de nasterea ei), invatand arta sculptatului in ceara de la un doctor pentru care mama ei facea menajul, rasa in cap pentru a fi ghilotinata in timpul Revolutiei franceze si gratiata cu doua zile inainte de executie datorita faptului ca ani de zile a lucrat pentru casa regala, pentru ca apoi sa lucreze pentru Revolutie, facand mastile mortuare pentru Regele Ludovic al XVI-lea si Regina Maria Antoinette, pentru Marat si Robespierre. A reusit sa fuga in Anglia intr-un moment de armistitiu intre Franta si Anglia si acolo a devenit faimoasa prin sculpturile sale de ceara, fondand ceea ce azi este Muzeul Madame Tussaud’s. Muzeu care timp de secole a fost doar in Londra, dar care s-a extins in ultimele decenii in locuri precum Amsterdam, Istanbul, Bangkok, Wuhan si iata, acum si la Dubai, deschis cu fix cateva zile inainte de a ajunge in emirat, adica pe 19 octombrie 2021. Deci, iata inca o atractie nou nouta pe care am vizitat-o.

Madame Tussaud se afla tot pe noua insula artificiala Bluewaters, la doi pasi de Roata. Ca peste tot prin lume, muzeul prezinta statuile atat a unor personaje bine cunoscute la nivel global (cum ar fi Regina Elisabeta, Donald Trump, Jackie Chan, Katniss Everdeen din Hunger Games), dar si a unor vedete relevante pentru piata locala – vedete de la Bollywood (in ultima instanta, cea mai mare comunitate din Dubai nu sunt arabii, sunt indienii, cifrele spun ca 51% din locuitorii-rezidenti ai Dubaiului sunt indieni) si daca mai punem la socoteala si nepalezii, pakistanezii si cei din Bangladesh care sunt mari fani Bollywood, nu e de mirare ca marile vedete indiene au statuile lor de ceara – exista si niste localnici – de exemplu cineva care are o emisiune foarte populara, o halterofila emirateza, dar si emiratezul Sergiu Toma, medaliat cu bronz in 2016 la Rio. Da, Sergiu Toma, nu Sergiu al-Toma J. Da, este roman din Basarabia care in 2012 s-a mutat in Emirate si a obtinut cetatenia pentru a putea concura pentru ei si este unul dintre doar cei 2 medaliati olimpici din Emirate… unde altundeva in lume un medaliat cu bronz la Olimpiada ar avea o statuie de ceara la Madame Tussaud – dar in Emirate, sportivii campioni la nivel international sunt extrem de putini.

Madame Tussaud’s-ul din Dubai este cel de-al doilea pe care l-am vazut, primul este cel din Amsterdam (in care am fost de 2 ori). Sincer, cel din Amsterdam e mai spectaculos, sunt si personaje in miscare, peisaje istorice, cel din Dubai este gandit mai degraba pentru perioada curenta, suntem in epoca selfie-urilor asa ca are multe statui taman bune pentru selfie-uri :)/

Biletul de intrare costa incepand cu 135 dirhami (32 euro) si mai multe informatii le puteti gasi aici –-> Madame Tussaud’s Dubai

 

The Frame

Cand am auzit pentru prima oara de The Frame si am vazut si poze, n-am inteles deloc care e ideea. M-am uitat pe harta si am vazut ca e in the middle of nowhere, intr-o zona mai degraba rezidentiala decat turistica si sincer, sa fiu nu am inteles exact ce e acolo. A fost deschis in ianuarie 2018 si doar acum am inteles ce este de fapt. Sub ideea ca este cel mai mare cadru din lume (te asteptai la altceva ?), The Frame este un soi de alegorie a “Dubaiul vechi si nou”. Este un soi de fereastra, un soi de Star Gate intre Dubaiul secolului XX si Dubaiul secolului XXI. Odata ajuns sus, daca te uiti in stanga, vei vedea zonele vechi ale Dubaiului, urbanizate acum vreo 30 – 40 – 50 ani, iar daca te uiti la dreapta, vei vedea Business Bay cu cladiri inalte, futuriste din mijlocul carora se inalta triumfator Burj Khalifa, inca cea mai inalta cladire din lume.

Cladirea se afla undeva intr-un parc (un parc inca si mai mare e langa), cu nelipsita fantana cu jocuri de apa (si probabil, noaptea or fi si de lumini) si dupa ce intri, urci intr-un lift care te duce pana sus, in varf. Spre deosebire de Burj Khalifa, aici nu ai posibilitatea sa iesi in aer liber, ci sa admiri si sa fotografiezi orasul prin geam. Si pentru ca experienta sa aibe si un picut de adrenalina, tot coridorul prin care admiri orasul are o banda lunga pe care daca pasesti, din imaginea alba, mata, opaca, deodata vezi sub talpile tale pamantul aflat la 150 metri sub tine.

Dupa pozele de rigoare (cica nu ai voie sa te asezi in fund, e musai in picioare, eventual, sa mai faci si o rugaciune), am luat liftul in jos, dar aici am avut parte de o alta surpriza. Daca, sus, la 150 metri deasupra solului, in stanga, vedeai Dubaiul hai sa-I zicem “vechi”, in dreapta, Dubaiul modern si futurist de azi, jos dupa ce iesi din lift ai parte de Dubaiul viitorului, asa-numita “Viziune Dubai 2030” – un Dubai in care recunosti cladiri de azi, dar esti asaltat de masini zburatoare care survoleaza autostrazile cu 10 benzi pe sens ale bulevardului Sheikh Zayed, masinile autonome si robotii din spitalele semanand cu cele mai bine cunoscute seriale SF. Arunca un ochi aici.

Ideea este ca Dubaiul isi permite sa planifice pentru urmatorii 10, 20, 30 ani fara probleme. Dubaiul nu este o democratie, nu au loc alegeri din 4 in 4 ani care pot schimba complet viziunea si planurile si actualul conducator-CEO al Dubaiului, Seicul Mohamed bin Rashid are doar 72 ani. In 2030, va avea bine mersi 81 ani, probabil are parte de cele mai bune ingrijiri din lume, asa ca omul va fi in putere sa isi duca viziunea mai departe. Un lux pentru democratiile occidentale unde nu stii ce guvern vei avea peste 1 an si ce ii va trece prin cap. In plus, urmasul lui Mohamed, printul de coroana Hamdan (39 ani) este foarte probabil ca va urma aceeasi directie ca si tatal sau cand se va aseza pe tronul Dubaiului. Si uitandu-ma la filmul care vizualizeaza cumva viziunea seicului ma gandeam – oare regimurile de tip Dubai nu sunt cele care vor conduce lumea in urmatorii 50 ani datorita concentrarii resurselor si urmarii nebatute a unui plan bine pus la punct ? In principiu, da. Dar practica spune ca o putere absoluta si nelimitata in timp de cele mai multe ori o ia razna (probabil in peste 95% din cazuri), si rari sunt despotii luminati ca Mohamed bin Rashid, Lee Kwan Yew, Josip Broz Tito, Park Chung-hee sau chiar si al nostru Carol I care au schimbat radical o tara in bine… in general, apar niste Ceausescu, Saddam Hussein, Muammar al-Ghadafi, Pol Pot, Kim Ir Sen, Mengistu Haile Mariam sau Adolf Hitler care lasa in spate un dezastru si tari in ruina pentru o lunga perioada de timp.

Intrarea la The Frame costa 50 dirhami (12 euro) si mai multe informatii poti gasi aici ––> The Frame

 

Spectacolul La Perle

Bon, Dubaiul este plin de cladiri spectaculoase, panorame de neuitat, hoteluri care definesc luxul, restaurante de moare Parisul de invidie, dar cum stam cu entertainmentul… un lucru absolut obligatoriu pentru o destinatie care vrea sa devina nr.  1 in lume la numarul de turisti. Da, exista cluburi si discoteci – unele de super fite, altele, asa mai populare, exista din cand in cand concerte cu marile trupe ale Mapamondului (ma rog, acum cu pandemia, au fost clar mai putine), s-a deschis o Opera absolut fabuloasa (nu am vazut-o, doar am auzit de ea), dar opera atrage doar o nisa destul de limitata… Dubaiului ii lipsea cert unul sau mai multe spectacole din acelea de sa stea mata-n coada. Si ei bine, planificatorii turismului dubaiez s-au gandit si la asta. Asa ca pe lista de lucruri musai de facut in Dubai a aparut si un spectacol de tip Las Vegas, in stilul celebrului Cirque du Soleil (cel care a creat “La Perle”, belgianul Franco Dragone a fost unul din arhitectii mega-faimosului Cirque du Soleil, practic unul din parinti), un spectacol numit La Perle.

Ce este La Perle ? Ca si Cirque du Soleil, este un spectacol complex, unificand teatrul cu circul, efectele speciale vizuale cu oceanele de apa. In 2017, Dragone a dat drumul la show-ul La Perle pentru care ar fi lucrat cativa ani buni intr-un teatru de 10 etaje construit special pentru acest show (banuiesc ca atunci cand spectacolul se va schimba, probabil in cativa ani, banuiesc ca reconstructia va costa ca si cum ai construi de la zero).

Am intrat in sala de spectacol. Zona dedicata spectatorilor nu este cu adevarat imensa, dar sunt totusi 1300 locuri, dar scena este cu adevarat imensa, mai ales pe verticala. Este un spectacol care te prinde si te copleseste. In mijlocul scenei este o piscina adanca de 5 metri in care din cand in cand dispar artistii (trebuie sa fi si un bun inotator sa joci in La Perle, nu numai actor, dansator, trapezist, etc) si toata povestea este in jurul unei fete care cumva intra intr-un vis si alearga in cautarea unei perle pierdute (evident, apar si the bad guys, apare si marea iubire, apare si un dragon chinezesc – nu imi e clar de ce, evident, pentru turistii chinezi, dar, indiscutabil e haios).

Dar poate nu povestea este de baza, ci spectaculozitatea numerelor – fete si baieti care literalmente zboara prin aer, sarituri in totusi micul bazin de la vreo 20 – 30 metri (nu stiu daca a fost intentionat sau a fost o mica greseala, dar la unul din salturi, artistul mi s-a parut ca a cazut periculos de aproape de marginea bazinului), lumini, muzica, pur si simplu ramai mut la efecte si miscari, mai mult decat sa urmaresti povestea propriu zisa.

Am zis ca e implicata si apa. O groaza. Am citit ca se folosesc nu mai putin de 2,7 milioane de litri de apa ! Scena este inundata complet, iar in cateva secunde apa se retrage, apar cascade de dimensiuni care ar atrage turisti pe orice munte daca ar fi in natura, iar cei care stau in primele 2-3 randuri pot sa faca un dus poate nedorit. Dar e parte din distractie. Pare un pic suprarealist sa vezi pe baietii si fetele acelea ude ciuciulete cum zboara apoi la inaltimi impresionante… oare cum se tin atata timp cat este evident ca sunt uzi – incredibil.

Si pentru ca un spectacol de genul asta nu poate sa nu aibe un sfarsit pe masura, apare o adevarata sfera a “mortii” unde pana la 5 motociclisti se invart la o viteza incredibila… te astepti in fiecare secunda ca se vor lovi, dar nici pomeneala. Este absolut incredibil si este momentul in care adrenalina deja aflata la cote de avarie explodeaza… ca milioanele alea de litri de apa de pe scena lui La Perle. Arunca o privire aici sa vezi o parte din show-ul cu motociclisti –> La Perle 

A… si inca ceva. Spre deosebire de spectacolele similare, este permis sa pozezi si sa filmezi. Exista o restrictie de bun simt – nu ai voie sa folosesti blitz-ul.

Spectacolul dureaza o ora si jumatate (as fi vrut sa dureze cel putin dublu), iar pretul biletelor incepe de la 259 dirhami (62 euro) – asa numitele “bronze tickets” – in lateral. Evident, exista numeroase pachete (inclusiv cu cina), aruncati o privire pe site pentru mai multe amanunte –-> La Perle

 

Topgolf

Cum presedintele Klaus Iohannis ne-a indemnat sa jucam golf si cum, spre rusinea mea, pot sa spun ca nu am jucat golf niciodata (am ratat odata o invitatie la terenul de golf de la Breaza), ei bine, ca un bun cetatean, a trebuit sa ascult indemnul domnului presedinte si sa joc golf care cum zicea si el “e un sport deloc exclusivist”. Nu stiu cum o fi in Romania unde putini joaca golf, iar terenurile sunt putine, dar in Dubai chiar nu este. La Topgolf.

Ma rog, ca sa spun adevarul pana la capat, nu am jucat golf-golf, e un soi de introducere la golf. Nu, nu am fost pe un teren verde imens (desi exista terenuri “clasice” de golf si in Dubai, evident), nu am mers cu masinuta electrica din loc in loc, nu am pus in picioare incaltari speciale. Am fost la o atractie numita Topgolf unde se practica “golful pentru toti”. Cred ca daca cineva chiar s-ar gandi sa promoveze golful in Romania, ar putea investi intr-un astfel de obiectiv turistic.

Ce este TopGolf – ganditi-va la un bloculet cu cateva etaje – deloc inalt (ups, exista si asa ceva in Dubai !), unde exista niste “boxe” de unde poti sa lovesti cu crosa de golf mingea si sa incerci sa o bagi in niste gauri care sunt de zeci de ori mai mari decat cele de la golful “clasic”. Evident, ai parte de instructaj, ai parte de explicatii, poti sa intri in competitie cu mai multi prieteni si totul devine foarte, foarte distractiv. In boxa aceea, poti sa si stai jos in jurul unei mese, poti sa si mananci ceva (aici am luat pranzul, un pranz excelent de altfel) si mai ales sa iti exersezi miscarile de golf. Evident, la inceput, daca nu ai mai jucat niciodata golf, este foarte probabil sa dai cu forta pe langa minge, dar ulterior, jur ca te prinde. Si razi cu gura pana la urechi. Cred ca Iohannis are dreptate, dar cred ca vreo locatie gen Topgolf chiar ar ajuta in promovarea golfului in Romania.

Spatiile de joc sunt inchiriate cu ora si sunt acceptati pana la 6 jucatori intr-o boxa. In cursul zilei, o boxa costa 130 dirhami (31 euro) pe ora – pentru toti 6 sau 5 sau cati amici vin sa joace, iar dupa ora 17:00 pretul creste la 180 dirhami (43 euro) pe ora. Topgolf e deschis pana la ora 1 noaptea. In plus, fiecare client trebuie sa devina membru al TopGolf si mai plateste inca 20 dirhami (5 euro). Deci, daca veniti 6 oameni, costul este de doar 10 euro per om per ora. Pentru mai multe amanunte, arunca un ochi aici –-> Topgolf Dubai 

 

Infinity des Lumiere

Iata si o atractie turistica facuta in colaborare cu francezii, nu doar cu englezii si americanii. Infinity des Lumiere Dubai (mai e unul in Paris) este un muzeu de arta digital, unii ii zic un teatru de arta, eu as zice ca este o oportunitate in care nu sa admiri vreunul sau mai multe tablouri, ci pur si simplu sa te afunzi, sa te scufunzi in lumea unui artist sau a unei tari. Gandeste-te la o sala mare, ampla, vasta, pe care sunt proiectate tablourile lui Van Gogh – pur si simplu nu te mai uiti la un tablou pasiv atarnat pe un perete, pur si simplu intri in lumea Van Gogh (sau a Japoniei pentru ca la Infinity des Lumiere Dubai sunt doua “showuri” – “Van Gogh” si “Dreamed Japan”).

Stai in orice coltisor al camerei sau te lafai pe niste banci si pur si simplu te lasi cuprins de universul Van Gogh sau Japonia… picturile marelui olandez (sau imagini clasice japoneze) se invart pe pereti, din nou, e o imersiune in miscare, dar inceata, dublata de o coloana sonora pe masura. Pur si simplu e magic… E un loc in care sa stai, sa stai, sa stai si sa iti golesti creierul de probleme si sa te transpui intr-un alt timp si un alt loc, intr-un univers al artei.

Si desi locul este genial, trebuie totusi sa fiu un pic carcotas. Ar fi fost 100% o imersiune daca imaginile nu ar fi fost distorsionate ici si colo de exista … extinctoarelor de foc. Dar si asa, daca ridici ochii in sus, spre partea superioara a peretilor, sau spre podea, le poti ignora :).

Infinity des Lumieres se afla in Dubai Mall, mall-ul de langa care rasare si Burj Khalifa.

Biletul de intrare costa 150 dirhami (36 euro), ceva mai putin daca il cumperi on line. Mai multe amanunte, poti gasi aici –-> Infinity des Lumieres 

 

 

Nu pot sa spun ca am putut cuprinde in cateva zile tot ce a aparut nou in Dubai in ultimii 4 ani. Am mai fost si la atractii mai vechi, dar perene despre care va voi povesti intr-un alt articol. Cum am mentionat, Opera din Dubai am auzit ca e wow (deh, ce nu e wow in Dubai), am observat ca a aparut un turn fix in mijlocul Palm-ului de unde ai parte de panorama celebrei zone), sunt convins ca au mai aparut multe alte locuri. Si indiscutabil, an de an, Dubaiul va avea ceva nou, ceva spectaculos, ceva “cel mai mare”, ceva care sa atraga turisti noi sau cei care deja au fost in Dubai… Si este un exemplu inegalabil de marketing turistic si brand de tara. Chapeau !

Nota: Preturile din articol erau valabile la 31 octombrie 2021. Evident, in timp, pot sa se schimbe, le puteti verifica pe link-urile din articol.

Imagini Dubai

Ain Dubai

Ain Dubai, cea mai mare roata din lume

Dubai Eye

Inaltime – 150 metri

VIP Lounge AIn Dubai

Asa arata lodge-ul VIP

Cabina Ain Dubai

O cabina „obisnuita”

Jungle cabin Ain Dubai

Haioasa cabina – „jungla”

VIP Cabin Ain Dubai

Cabina VIP cu bar

Sampanie Dubai

Si evident, si sampanie 🙂

Plecarea

Ne luam zborul 🙂

Bluewaters

O noua destinatie in Dubai – insula Bluewaters cu restaurante, baruri, atractii turistice si hotel

Panorama Ain Dubai

Deasupra Dubai Marina 🙂

Dubai Marina

Dubai Marina si JBR

Hilton in Marina

Primele hoteluri din zona (cum este acest Hilton care are avantajul sa aibe acces direct pe plaja) au ramas mici – mici

Tower in Palm Dubai

A rasarit un turn in mijlocul Palm-ului

Palm

Si prima oara cand vad Palm-ul de sus, dar nu din avion 🙂

Palm Dubai

Cam asa arata Palm-ul

The Atlantis Dubai

Unul din hotelurile-simbol din Dubai – The Atlantis

Palm

 

Burj al Arab Burj Khalifa

Din roata, poti sa prinzi Burj-al-Arab si Burj Khalifa in aceeasi fotografie 🙂

Skydiving Dubai

Una dintre atractiile Dubaiului este sa sari cu parasuta peste Palm… avionasul tocmai se inalta pentru a „arunca” mai multi parasutisti

Aterizare avion Palm

Si apoi se intoarce sa mai ia cativa 🙂

Dubai

La capatul nordic al Marinei

. Madame Tussauds Dubai

O alta atractie nou-nouta a zonei Bluewaters – Muzeul Madame Tussaud’s

Prima Minister Modi

Sunt multi indieni in oras, asa ca la intrare suntem intampinati de prim-ministrul Modi

Presedintele Chinei

De obicei, erau si multi turisti chinezi, asa ca si presedintele Xi e la datorie

Elizabeth II

Cred ca regina e in orice Madame Tussaud’s din lume

Hunger Games

Hunger Games

Nude Bollywood actress

Puteau sa lipseasca starurile de la Bollywood ? No way !

Sergiu Toma

Sergiu Toma, unul din cei 2 emiratezi care au cucerit o medalie olimpica

Halterofila din Emirate

Si o halterofila emirateza

Messi

Messi n-a miscat tot meciul, l-am deposedat de fiecare data

The Frame

Dubai Frame – rasarind dintr-un cartier rezidential cu blocuri joase (da, exista asa ceva in Dubai)

The Frame Dubai

Hai sa vedem care e treaba cu Frame

Sus in Frame

Zona superioara … o punte de sticla care devine transparenta cand pasesti

metri sub mine

Ups

Frame

 

Dubai vechi

Aceasta este imaginea catre Dubaiul „vechi”… Ei, mai sunt blocuri noi, mai vezi si cate un Emirates aterizand

Dubai si Sharjah

Doua siruri de blocuri – unul in Dubai, cel de-al doilea, cel din spate, in emiratul invecinat Sharjah

Dubai nou

Si fereastra spre Dubaiul nou – Business Bay

Business Bay

 

Lumini Frame

Pasind apoi in Dubaiul viitorului – in viziunea 2030

Viziunea Dubai

Cam asta

The Frame Dubai

La revedere, Dubai Frame !

La Perle

Intrarea in teatrul unde are loc mega-show-ul La Perle

Fata goala pe motocicleta

Loc de facut poze (domnisoara era vie, nu e o statuie de ceara :))

Sala La Perle

Sala poate gazdui pana la 1300 spectatori

Pool La Perle

Spectacolul contine si scene mai chill

La Perle

Dar si scene de o virtuozitate incredibila

Eroina La Perle

Ea a fost eroina principala

Cascada La Perle

O parte din milioanele de litri de apa folositi de acest teatru acvatic

Fata uda

Toti artistii ajung mai devreme sau mai tarziu ciuciulete 🙂

Zbor

Zbor

La Perle Dubai

 

La Perle Dubai

Magic

La Perle Dubai Show

Spectacolul de lumini este de asemenea de varf

Fata moarta

Exista si momente dramatice – moartea eroinei principale

Invierea

Dar nu-i bai, invie cu apele siroind de pe rochia ei 🙂

Sfera la Perle

Hopa, a aparut si o sfera

Sfera mortii

In care vor intra nu mai putin de 5 motociclisti

La Perle artists

O parte din cei 65 artisti La Perle Dubai care incanta publicul

Topgolf

Topgolf – trei etaje de boxe de unde poti sa incerci golful

Topgolf Dubai

Intrarea

Lectii golf

O angajata ne invata miscarile 🙂

Golf Dubai

Baremi sa nimesc mingea aia 🙂

Lovitura de golf

Yes, s-a dus. Unde s-a dus, la inceput, conteaza mai putin.

Boxe Topgolf Dubai

Se joaca in paralel, langa fiecare boxa 🙂

Receptie Topgolf

Vesela echipa de la receptie – am fost in weekendul cu Halloween

Dubai Mall

Dubai Mall, intrarea in Infinity des Lumieres

Infinity de Lumieres

Pasind in universul Van Gogh

Infinity des Lumieres

Fara cuvinte

Infinity des Lumieres Dubai

Imersiune

Infinity des Lumieres Dubai Mall

 

Imersed

 

Infinity des Lumieres Dubai Van Gogh

 

Van Gogh

Pictorul

Dreamed Japan

Apoi am pasit intr-o Japonie de vis

Infinity des Lumieres Dubai Japan

 

Infinity des Lumieres Dubai Japonia

 

Infinity des Lumieres Dubai Lampioane

Intr-un final apoteotic, cu mii de lampioane

Infinity des Lumieres Dubai Oglinzi

Si aici ai un loc special de selfie-uri – Sala Oglinzilor 🙂

Comentarii

  • Ioan spune:

    „Fobie” înseamnă frică și mi se pare că l-ați folosit greșit în textul de la începutul articolului…probabil că ați vrut să spuneți „obsesia de a avea cel mai mare…”
    nu trebuie publicat comentariul, e destul dacă îndreptați greșeala

  • Elefantul African spune:

    Frumos. Multumesc pentru info. Ce conditii mai sunt de intrare ? Recomanzi o plimbare la inceput de decembrie ?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest