Unde am stat in Sharm el Sheikh – Sunrise Arabian Beach Resort – Grand Select

Piscina principala Sunrise Arabian

Va datoram si povestea hotelului in care am stat in timpul excursiei la Sharm el-Sheikh. Ei bine, in articolul de azi incerc sa va povestesc cat se poate de multe despre el pentru ca sa va ajute in luarea unei decizii in cazul in care aveti in vedere o vacanta in Sharm el-Sheikh  – in primul rand, se numeste Sunrise Arabian Beach Resort – Grand Select, da stiu, un nume lung, nici eu nu-l tin minte, il stiu mai degraba de Sunrise Arabian, dar numele nu este complet – exista mai multe hoteluri Sunrise, este un lant pe care il gasesti in mai multe colturi de Egipt, asa ca cel in care am stat are numele asta lung si greu de retinut. Cum a fost hotelul ? In cateva cuvinte – un paradis floral, camere super faine, mancarea de la restaurantul principal repetitiva, dar in restaurantele a la carte chiar buna. Dar hai s-o luam una cate una.

Amplasare

Este relativ aproape de aeroport, dar nu auzi zgomotul de multe ori deranjant al avioanelor. Ruta de aterizare e ceva mai incolo. In schimb, e un avantaj major, de la aeroport la hotel faci cam 20 minute. Se afla intr-o zona de hoteluri – unul langa altul si exista si o mica strada comerciala cum iesi din hotel. Zona de shopping si distractie de noapte din Naama Bay e si ea la cateva minute. Evident, hotelul are iesire la mare cu plaja proprie amenajata. Complexul este construit pe un soi de delusor, asa ca daca vrei sa mergi de la plaja la cladirea principala acolo unde se afla restaurantul principal, trebuie sa urci ceva. Sau sa iei un microbuz electric care face ture (cand ajungi in una din cele cateva statii de pe “traseul” care inconjoara complexul, e un telefon de unde poti comanda masina).

 

Camere

Eu am avut una din camerele deluxe numita “Swim up”. Sunt ceva mai mari decat cele normale (care sunt numite un pic confuzant “superiore”), adica au 51 metri patrati in loc de 43, dar se distinge prin faptul ca ai acces direct la o piscina. Practic iesi pe mica terasa unde se afla sezlongul si cobori direct in piscina. Ma rog, nu am facut-o ca apa era a naibii de rece in ianuarie, dar de prin a doua jumatate al lui februarie inteleg ca nu ar mai fi nici o problema. Dar la doi pasi de piscina de la “botul calului” se afla o alta piscina ampla care era incalzita si in care m-am balacit fara probleme. Camera are “de toate” cum v-ati putea imagina (exceptand cada, are un dus) si la intrare am fost asteptat de doua farfurii ample – una cu dulciuri egiptene si una cu fructe. In plus, cu o sticla de vin egiptean (da, Egiptul produce vin !). Exista si un mini-bar unde veti gasi bauturi racoritoare din gama Coca-Cola si bere locala Stella. Cand se goleste mini-barul puteti suna sau ruga pe vreun angajat care bantuie prin zona sa vi-l umple din nou. Apa e la discretie, sa tot bei mai mult decat cei 2 litri de apa care va tot recomanda la TV :).

De asemenea, ai aparat de cafea, fierbator de cafea, fier de calcat si o zona de relaxare – cu canapea. Internetul zbarnaie, dar nu in baie :).

 

Gradina

Cum am zis – paradisiaca. Flori catarandu-se pe pereti, spatii verzi cu iarba tunsa la milimetru si o gramada de locuri pentru plaja. Exista mai multe piscine – atat cele “private” de la swim up, cat si cele pentru toata zona. Am fost in ianuarie, cred ca hotelul era plin la o capacitate de 25 – 30%, deci nu m-am putut plange de loc. Nu are un aquapark, in schimb exista un tobogan acvatic care se “varsa” intr-o piscina

Plaja

Relativ maricica, dar nu imensa, bine amenajata cu numeroase sezlonguri, umbrelute (care practic acopera aproape toata plaja) si cabanute – pentru un pic de lux. Intrarea este lina, dar sunt corali la tarm – exista ponton pe care poti merge pana dupa corali si sa te arunci in mare sau sa faci snorkeling printre corali. Acestia, dar si pestii multi-colori se pot vedea chiar si de pe ponton in caz ca nu stiti sa inotati.

 

Mancarea

Exista 2 restaurante principale, dar unul era inchis din lipsa de clienti. Mancarea este destula, relativ variata (daca ati fost vreodata in Antalya, nu, nu se compara), dar are problema majora ca e fix aceeasi in fiecare zi. Atat micul dejun (pe care nu l-am ratat in nici o zi), cat si pranzul (la care am ajuns de vreo 3 ori) au fix aceleasi lucruri – nu schimba nimic, absolut nimic, doar un pic fructele si prajiturile. Seara, se organizeaza si un gratar cu fructe de mare si peste. Intr-una din zile (singura pe care am petrecut-o doar in hotel), a fost organizat un adevarat festival al capsunilor in zona copiilor de langa plaja – capsuni, prajituri de capsuni, cocktailuri de capsuni. Exista si o optiune de “late dinner” pana la miezul noptii cu cateva feluri de mancare (a picat excelent cand am venit de pe muntele Moise. Am mancat o farfurie plina cu capsuni :).

Daca restaurantul principal is largely forgettable cum ar zice englezul, exista un numar mare de restaurante a la carte care sunt incluse – grecesc, francez, Italian (e fix pe plaja, aici mai poti imbuca ceva toata ziua), indian, thailandez si inca doua unde trebuie sa platesti suplimentar – de peste, amplasat superb deasupra plajei si unul de fripturi, un soi de steakhouse. Toate trebuie rezervate, asa ca ar fi bine sa o faceti din timp.

Langa cladirea principala, exista si un cort traditional arabesc unde poti fuma shisha. Nu am ajuns din pacate.

 

Facilitati pentru copii

Exista un kids club unde am vazut ceva animatie dimineata, acel tobogan acvatic de care v-am povestit si o zona speciala cu mancare pentru copii la restaurantul principal. Mai exista o zona cu tot soiul de leagane si tobogane la doi pasi de plaja.

 

Magazine

Exista, doua zone de shopping – una in cladirea principala si una in fata intrarii – suveniruri, ceasuri, farmacie, mini-market si altele. Daca vrei sa iesi din hotel, fix in fata intrarii in complex (intre cladirea principala si intrarea in complex sunt cativa pasi), se afla o baterie de magazine cu “de toate” – de la marketuri, la magazine de haine, blanuri, suveniruri, etc, etc

 

Spa si gym

In cladirea principala – gym-ul este destul de mic, iar spa-ul nu l-am vazut, dar banuiesc ca ofera masaj, sauna si alte proceduri obisnuite.

 

Animatie

Da, exista si program de animatie si cate un spectacol in fiecare seara – exista un “teatru roman” langa locul unde te lasa masina sau microbuzul. Din pacate, nu am ajuns la nici un spectacol si nici la animatie nu am prea fost – am vazut insa de cateva ori vreo 4-5 fete si un baiat care dansau de-a lungul piscinei principale care se afla langa cladirea cea mare – intr-una din zile a fost nor si destul de frig, asa ca nu era absolut nimeni langa piscina – dar spectacolul dansant a avut loc chiar si fara nici un spectator (mint, era unul, eu).

 

Personalul

Ca in Orient, foarte saritor si dornic sa te serveasca. La bufet, din cauza masurilor covid, nu te poti servi singur si trebuie sa ii indici unui baiat ce vrei sa servesti. Tipul de la branzeturi spunea un “Thank you sooo much” de-a dreptul delicios. Luam branza doar sa aud acel “sooo much”. Masca se poarta cu sfintenie asa ca nu stiu cat de zambitori sunt. Majoritatea te vor apela in rusa (in afara de noi, vreo 10 romani, cred ca absolut toti ceilalti clienti erau daca nu rusi, atunci cel putin rusofoni din fostele republici sovietice), dar daca replici in engleza, vor trece imediat pe limba lui Shakespeare. Ma rog, cu accent de Ramses.

 

Per ansamblu, a fost o experienta foarte draguta. Evident, combinata cu anturajul celor de la Hello Holidays, urcatul pe munte, vizita la Dahab, ATV-uri in desert, saptamana petrecuta la Sharm a fost excelenta, o amintire de nota 10. In caz ca hotelul Arabian Sunrise credeti ca vi se potriveste, iata aici mai multe amanunte si pachetele de rigoare –––> Sunrise Arabian Beach Resort 

Imagini Sunrise Arabian Beach – Grand Select

Sharm el Sheikh din avion

Hotelul este unul dintre cele de pe malul marii

Receptie Sunrise Arabian

Receptia

Panorama Sunrise Arabian Hotel

Cum am iesit pe terasa, am dat de privelistea aceasta

Animatie

Echipa de animatie

Camera la Sunrise Arabian

Camera mea. Foarte faina, nu ma pot plange deloc 🙂

Fructe si dulciuri

Am fost asteptat cu de toate 🙂

Piscina la nas

Cum ieseam din camera, hop si piscina !

Piscina Swim Up Rooms Sunrise Arabian

Cam asa arata. Daca vedeti in dreapta un crampei dintr-o piscina, aceea era cea incalzita

Piscina Sunrise Arabian Sharm el Sheikh

Toate camerele Swim-up

Sezlong

Si camera mea 🙂

Piscine Sunrise Arabian

Sa luam resortul la pas

Marea Sunrise Arabian Beach Hotel

Un paradis floral

Piscine Sharm el Sheikh

Piscina incalzita

Aquapark Sunrise Arabian

Micro-aquapark-ul din resort

Hotel Sunrise Arabian

 

Zona Royal

Zona Royal, un soi de „business class” al hotelului

Plaja Sunrise Arabian

Plaja

Ponton Sunrise Arabian

Pontonul

Yaht Sharm el Sheikh

 

Plaja Sunrise Arabian

Nisip fin, se simte fain la talpile goale

Ponton Sunrise Arabian

 

Corali

La capatul recifului, se inoata

Corali Sunrise Arabian

Coralii

Peste colorat

O gramada de pesti multi-colori

Flori albe

Flori, flori, peste tot

Flori rosii

 

Flori si palmieri

 

Activitati Sunrise Arabian

Programul de animatie – cel putin pe 2 zile, dar evident, era in fiecare zi

Spectacole Sunrise Arabian

Spectacolele de seara – din pacate nu am ajuns la nici unul

Restaurant principal Sunrise Arabian

Restaurantul principal – cu motive arabesti

Welcome to restaurant

Ospatarul de fructe si prajituri

de nopti

 

Bufet restaurant principal

Cate ceva de la micul dejun

Deserturi

Da, dulciurile se schimbau zilnic

Branzeturi

Restul, nu

Halva

 

Gratare seara

Seara, sfaraiau gratarele

Cocktailuri

Si apareau si cocktailuri

Night restaurant

Cina dupa cina – de la orele 22:00 la 0:00

Festivalul capsunilor

Festivalul capsunilor

Capsuni

 

Restaurant peste

Restaurantul de peste – foarte fain, nu era insa inclus in all-inclusive

Restaurant Basilico Sunrise Arabian

In schimb cel italian aflat pe malul marii era

Creveti cu salata

Cam asta era meniul … salata cu creveti (ma rog, se puteau alege mai multe lucruri, asta e ce am mancat eu)

Ciorba crema de rosii

Crema de rosii

Somon la gratar

Somon

Restaurant Poseidon

Poseidon, restaurantul grecesc

Salata greceasca

Salata greceasca

Calamari

Gustosii calamari

Carnuri

Si ceva carnita

Desert grecesc

Nu putea sa lipseasca desertul

Restaurant Cote dAzur Sunrise Arabian

Restaurantul frantuzesc – Cote d’Azur

Salata somon

Salata cu somon

Ciorba de ceapa

Crema de ceapa

Peste

 

Statie autobuz

Una din statiile de autobuz sa te deplasezi rapid prin resort

Magazine in hotel Sunrise Arabian

Magazinele de langa receptie

Magazine Sharm el Sheikh

Si bateria de magazine din fata hotelului

Sunrise Arabian noaptea

Noaptea, hotelul devine magic

Sunrise Arabian by night

 

Camera mea

 

Vila Sunrise Arabian

Vila – cea mai scumpa cazare din hotel

Rasarit de soare la Sunrise Arabian

Rasaritul de soare peste golful Aqaba este magic

Din camera mea

In fiecare dimineata, era o incantare sa dau perdeaua la o parte

Parasind camera

Si cum ieseam din camera, ma intampina zidul acesta de flori

Insula Tiran

La doi pasi, insula Tiran, facuta cadou de presedintele Sisi Arabiei Saudite

Piscina principala Sunrise Arabian

La revedere, Sunrise Arabian !

Comentarii

  • Dan spune:

    Intr-adevar, o locatie care merita vizitata si care-si pastreaza blazonul. Te rog, daca ai informatii veridice despre un tur in Iran in urmatoarea perioada. Multumesc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest